Ha a statisztikák szerint fél-egy év amig egy pályakezdő munkát talál akkor miért nem min. Fél év a türelmi idő amig nem kell TB-t fizetni/diákhitelt törleszteni?
Nem 45 nap van adva.
A 45 nap passzív jogosultság a diákigazolvány érvényességének lejártát követően kezd el pörögni, ami két hónap az új félév kezdetét követően!
Ha júniusban záróvizsgázol, akkor általában okt. 31-ig érvényes a diák. Plusz 45 nap, az dec. 15.
Az úgy már húzós dolog, sajnos, bár nem tudom, mennyire szabályos.
Ebben az esetben kérj ki jogviszony-igazolást, nézd meg mikor ér véget a jogviszony (jobb helyeken feltüntetik), és onnan kell számítani a 45 nap passzív jogviszonyt.
Amúgy a helyi önkormányzatnál kérelmezheted azt, hogy rászorultsági alapon fizessék helyetted az egészségüy szolgáltatási járulékot (Amit Tb-nem említettél, havi 6810 Ft 2014-ben).
A diákhitel viszont nagy cink, ha rajtam múlott volna, ilyen piaci alapú rendszert nem engedélyeztem volna, legyen akármilyen "kedvező" is...
Hallgatói jogviszony számít. A diákigazolvány csak egy igazolvány különböző kedvezmények igénybevételére. Nem igazolja, hogy tanuló vagy.
Hát ez van fiatalok. Beléptek a nagybetűs életbe ami sárga csekkekkel van bélelve. Fizess :)
Egyébként 45 nap alatt simán el lehet helyezkedni. A probléma, hogy sok pályakezdő rögtön az álommunkájába akar menni. Hát ez nem fog összejönni. Elmész egy multihoz és végigjárod a ranglétrát. Ha mást nem, McDonaldsnál mindig van felvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!