Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Bosszúból lenne értelme...

Bosszúból lenne értelme ráhívni az előző munkahelyemre egy szervet, mert senki nem visel maszkot zárt térben vagy inkább nem jó ötlet és akár én szívnám meg?

Figyelt kérdés

Nagyon aljas módon kirúgtak a napokban és már önmagában az is zavart, hogy szűk irodai térben mindenki sz**ik a maszkviselésre. Nem tudom, hogy minden munkahelyen kötelező-e vagy sem, de arra gondoltam, hogy felhívom vmelyik ellenőrző szervet (nem tudom ki foglalkozik ezzel, majd megírjátok), hogy a működési telephelyükre menjenek ki egy kicsit "ellenőrizni". Nem tudom mennyire bírságolnák meg őket (15-20 fős sok kapcsolattal rendelkező cég), de ez lenne a minimum azok után, hogy felmondtak nekem rövid időn belül. Egyedül attól tartok, hogy utána nekem is valami hátrányom származhat belőle, mert amúgy a kutya nem tudja, hogy hol van a telephelyük (jól leplezett családi ház) és kizárásos alapon csak én tudhatom, akihez lehet kötni a bejelentést. Mit gondoltok, érdemes meglépni? Ha igen kinél kell jelezni?

Ettől függetlenül egy munkaügyi peren simán gondolkozom, mert pont a kirúgásom előtti napon adtam le a tartós betegségemről szóló adókedvezményre feljogosító igazolást és lám-lám pont másnap rúgtak ki.

2020. nov. 27. 09:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%

Nem kötelező munkahelyen maszkot viselni, ha az pl egy raktár vagy iroda.

Nem voltál még próbaidőn?

2020. nov. 27. 10:10
 2/21 A kérdező kommentje:

"Nem kötelező munkahelyen maszkot viselni, ha az pl egy raktár vagy iroda."

Miért akkor mégis hol kell, ha egy baromi szűk irodában nem? Hogyne lettem volna próbaidőn, hogy kapcsolódik ez a kérdésemhez?

2020. nov. 27. 10:11
 3/21 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen mindegy hol kell, irodában nem kötelező.

Az meg, hogy próbaidős voltál az azt érinti, hogy indoklás nélkül azonnal meg szüntetheti a cég a munkaviszonyodat. Ami itt is történt, ez teljesen jogszerű. Ha leadtad a papírt, ha nem. Innentől kezdve nincs jogalapja egy pernek.

2020. nov. 27. 10:15
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Csak azt igazolnád feléjük, hogy jól döntöttek, mikor megváltak egy ilyen munkaerőtől
2020. nov. 27. 10:22
 5/21 A kérdező kommentje:
#4: Ha munkáltató lennék én is kirúghatnék bárkit indok nélkül próbaidő alatt: nem tetszik a haja színe, túl alacsony stb.
2020. nov. 27. 10:27
 6/21 anonim ***** válasza:
89%

#4: Ha munkáltató lennék én is kirúghatnék bárkit indok nélkül próbaidő alatt: nem tetszik a haja színe, túl alacsony stb.

Huuú, te sötétebb vagy, mint gondoltam.

2020. nov. 27. 10:32
 7/21 anonim ***** válasza:
86%
Akkor még jó hogy nem vagy munkáltató, mert nem hajszín és szimpátia alapján szelektálják az embereket
2020. nov. 27. 10:40
 8/21 A kérdező kommentje:
#7: Pedig megtehetné, a kutya nem tudná bizonyítani.
2020. nov. 27. 10:42
 9/21 anonim ***** válasza:
89%

Igen megtehetné, csak akkor újat kell keresni a helyére. A végtelenségig nem lehet folytatni ezt, ráadásul ki tudja, milyen lesz az új kolléga, nem e rosszabb a munkája az előzőnél. Akkor már bánhatja az ember, hogy elküldött valakit aki jól dolgozott, csak nem tetszett, hogy pl fekete volt a haja, nem barna.

Attól, hogy valaki vezető pozícióban van, nem kell visszaélni a "hatalmával", mert az szintén kicsinyes jellemre vall

2020. nov. 27. 10:48
 10/21 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg nem tudod, hogy próbaidő alatt felmondhatnak indoklás nélkül, illetve ugyanúgy a munkavállaló is?
2020. nov. 27. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!