Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az a cég amely nem engedi...

Az a cég amely nem engedi home office-ba embereit annak kicsit sem fontos a dolgozói egészsége?

Figyelt kérdés

Hallgatok egy virológust a rádióban, sok egyéb mellett arról beszélt hogy az a cég, amelynek egy kicsit is fontos a dolgozói egészsége, engedi HO-ba a dolgozóit.

Értelemszerűen ha ez lehetséges (kőműves nyilván nem ez az eset)

Hát mi itt nálunk mind irodaiak vagyunk a munkánkat simán ellátnánk home-ból, el is láttuk márc 15-jún 30 között.

Mégse engednek senkit, de egy napra se.

Következtetés: Akkor ennek a cégnek egy kicsit sem fontos a dolgozói egészsége?

Engedi napi 2 órát bumlizni az embereket a tömegnyomor buszon, csak azért hogy ott benn ugyanazt csinálja amit otthon is tudna?

2020. nov. 12. 09:02
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

"MINDENKI pótolható!"

így van! Még a szarf****ú főnök is. Mert ő is csak egy "darab - darab" a cégnek. Őt is csak ugyanaz a gödör várja az út végén ami engem.

Ennyit kéne felfogni,de magas lesz szerintem.

2020. nov. 12. 10:54
 22/34 A kérdező kommentje:

"és elvárja, hogy majd pl. a cége vigyázzon rá."

Tudod ha nekem van egy tehenem, aki a tejet adja és én belőle élek (eladom a tejet amit termel) akkor evidens hogy én vigyázok a tehénre és nem az rám....

nem evidens?

Gyengék kedvéért: tehén = alkalmazott , gazda = főnök.

Egy jó gazda vigyáz az állatára mert abból é ha az lebetegszik elhullik, akkor neki is kampó.

2020. nov. 12. 10:57
 23/34 anonim ***** válasza:

A betegség sajnálatos, de ez is azt bizonyítja, hogy az adott ember nem foglalkozott saját egészségének testi és lelki megőrzésével. Kivétel a veled született betegség.

Ha nincs időd az egészségre, majd lesz időd a betegségre.

Kérdező, nagyon naiv vagy.

Sőt, eléggé szánalmas is ez a felfogás.

Ha te nem vigyázol magadra, akkor ki fog? Majd a szomszéd nénike, vagy az orvos bácsi? Tévedsz!

Te vigyázzál saját magadra, és abból nem lesz gond. Szerintem még alapelvárásnak is kéne lennie, hogy mindenkinek saját egészsége legyen az első, és legfontosabb, amiért tegyen meg mindent.

2020. nov. 12. 11:39
 24/34 A kérdező kommentje:

"Ha te nem vigyázol magadra, akkor ki fog"

Oké akkor vigyázok. Beteget jelentek és csá otthon maradok. Az orvos a mai helyzetben puszira kiír, anélkül hogy lemennék hozzá. Jó lesz így?

Elvégre ha az én felelősségem és nem másé, oké, de akkor az eszközöket is én választom meg. Így korrekt.

Gondolom, nincs ellenvetésed?

2020. nov. 12. 11:43
 25/34 anonim ***** válasza:

"A betegség sajnálatos, de ez is azt bizonyítja, hogy az adott ember nem foglalkozott saját egészségének testi és lelki megőrzésével."

Ezt gondolom nekem írhattad (20.) mert az előttem válaszoló kb. ugyanazt írta amit te, gyanítom az is a te válaszod.

A párom betegsége ismeretlen eredetű, a mai napig nem tisztázott hogy mi okozza (egyébként influenza szövődményére gyanakodnak), de gondolom az ő hibája, hogy 12 évesen megtámadta egy betegség amit az orvosok se értenek teljesen. Szóval akkor magára vessen és tök oké ha meghal vagy lerokkan 27 évesen?

Vagy én, akinek nincs is tulajdonképpen konkrét "betegsége", egyszerűen allergiás vagyok mindenre IS és születésem óta kicsi a tüdőkapacitásom, én is tök oké ha meghalok 26 évesen? Mert magzati és újszülött koromban nem figyeltem oda az egészségemre?

Jól értelmezem?

2020. nov. 12. 11:46
 26/34 anonim ***** válasza:

Te is csak azt a részt tudod kiemelni, amibe bele tudsz kötni. Nem zavar, hogy alatta még más is van?

Leírtam, de a gyengébbek kedvéért ismét leírom, amit az előbb:

Kivétel a veled született betegség.

Gondolom úgy születhettek, hogy ez a fajta betegségek később alakult ki az idővel.

Az allergia lelki hátterének pedig nézz utána.

2020. nov. 12. 11:59
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy velem született, attól még nem lesz kellemesebb belehalni a vírusba.

A páromnak pedig nem vele született, szóval továbbra is kíváncsi vagyok, hogy magára vessen-e egy ismeretlen eredetű gyerekkori betegség miatt.

2020. nov. 12. 12:13
 28/34 anonim ***** válasza:
Nem is értem miért veszekedtek (még mindig) a kérdezővel. Látjátok, hogy semmit nem hajlandó meghallani, elfogadni.
2020. nov. 12. 12:22
 29/34 anonim ***** válasza:

Azt értsd meg, hogy ti a kis százalékban tartoztok, hogy nem tehettek róla, azonban a betegségek nagyrészéről igenis tehet az egyén.

Nem hiába pl. hazánk Európa legelhízottabb országa, az egyik legbetegebb vagy az egyik legboldogtalanabb nemzet vagyunk. Mindennek oka van.

2020. nov. 12. 12:36
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

#19: én nagyon nagy vitaminos vagyok, C, D, K, szelén, cink, vas vitaminokat, zöldségeket, gyümölcsöket megfelelő dózisba fogyasztok. Általánosságba egészséges egyénnek mondanám magamat.

Ettől függetlenül ugyanúgy megtalált engem és elkaptam a koronát az irodában. Anyum is egy másik szerv irodájában. 2 hétig estünk ki, már jól vagyunk szerencsére.

Teljesen mindegy mit/miket szedel. Ezt a vírust a vitamin nem állítja meg. Persze jó az, ha havi 5000 forint értékben rááldozol az egészségedre, de itt most speciel nem segít.

A távolságtartás/home office viszont nagyban elősegítené azt, hogy te, mint értékes tagja az adott cég munkaerejének, ne fertőződj meg egy potenciálisan halálos vírussal, mely ellen még ellenszer sincs, de még azt is csak találgatjuk, hogy véletlenszerű embereket miért érint jobban a megbetegedés.

2020. nov. 12. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!