Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az a cég amely nem engedi...

Az a cég amely nem engedi home office-ba embereit annak kicsit sem fontos a dolgozói egészsége?

Figyelt kérdés

Hallgatok egy virológust a rádióban, sok egyéb mellett arról beszélt hogy az a cég, amelynek egy kicsit is fontos a dolgozói egészsége, engedi HO-ba a dolgozóit.

Értelemszerűen ha ez lehetséges (kőműves nyilván nem ez az eset)

Hát mi itt nálunk mind irodaiak vagyunk a munkánkat simán ellátnánk home-ból, el is láttuk márc 15-jún 30 között.

Mégse engednek senkit, de egy napra se.

Következtetés: Akkor ennek a cégnek egy kicsit sem fontos a dolgozói egészsége?

Engedi napi 2 órát bumlizni az embereket a tömegnyomor buszon, csak azért hogy ott benn ugyanazt csinálja amit otthon is tudna?

2020. nov. 12. 09:02
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
96%

Lehet azért, mert a főnöknek mem tetszett az, hogy tavasszal hogy mentek a dolgok (pl. Határidők nem tartása stb) így ezt látja a legjobbnak.

De a legegyszerűbb, ha megkérdezed. Mondjuk nem ezzel a "mindenkit letámadok és mindenkibe beleállok" stílussal, hanem kedvesen.

2020. nov. 12. 09:33
 12/34 anonim ***** válasza:
65%
A 8-as még gyerek lehet, nem tud semmit a felnőttek világáról. Aki betegállományban dolgozik, attól megvonják a táppénzt.
2020. nov. 12. 09:34
 13/34 anonim ***** válasza:
72%

Ezt jól látod. Elég szörnyű maga a felismerés, hogy annyira mégse számít az életed a munkáltatódnak, mert nem teszi meg azt a mennyiségű áldozatot, hogy egy home office jellegű munkavégzést támogasson.

De legalább így tudod, hogy hova rakd magadat fontossági sorrendben az adott helyen.

2020. nov. 12. 09:37
 14/34 A kérdező kommentje:

"De legalább így tudod, hogy hova rakd magadat fontossági sorrendben az adott helyen."

óó azt én már rég tudom. Ahogy véget ér ez a balhé vírusos szar, minden erőmmel azon leszek hogy más állást kapjak.

2020. nov. 12. 09:41
 15/34 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk tavasszal nem engedték a homeoffice-t, szeptemberben már igen. Minden tök jól működött, mindent megcsináltam, hamarabb végeztem, kevesebb a hiba, több a szabadidő, kisebb a kockázat.

Erre november 2-től megint be kell jönnöm, hogy "könnyebben kommunikáljunk". Azóta itt ülök az irodában, senki nem szól hozzám, ugyanúgy mindent e-mailben intézünk, személyes kommunikáció nulla. Fáradtabb vagyok, utaznom kell, kezdek taknyosodni, folyton elmegy a net, nem lehet haladni.

Kérdező! Sajnos egyes helyeken nem divat átgondolni az ilyesmit. Nem érdekli őket, hogy veled mi van. Valaki kitalál valamit a felsővezetők közül, és onnantól az van, akár jó, akár nem. Ami elég szomorú.

2020. nov. 12. 09:44
 16/34 Andizsuzsi ***** válasza:
92%

„Nem a cég feladata a te egészséged megőrzése”

De erős érdeke, különösön járvány idején. Hiszen ha tömeges megbetegedés lép fel, bezárhatnak.

„Betegszabi alatt lehetne otthonról dolgozni”

Betegszabadság alatt én sem dolgozok. Ha dolgozok, azért fizetést várok. Ha beteg vagyok, de el tudom látni a munkámat viszont jobb, ha nem megyek be a munkahelyemre, akkor megbeszélem az otthoni munkavégzést. Ha ezt nem engedné a munkáltató és ki kellene íratni magam, akkor nem dolgoznék.

2020. nov. 12. 09:49
 17/34 anonim ***** válasza:
77%

Nem, szerintem nem számít neki. Mondjuk a saját munkáltatómról nem gondolom ezt, bár nem engedik a home office-t, de itt felső nyomásra (állami fenntartónk van, aki a Szijjártó-féle home office ellenes attitűdöt erőlteti), legalább a veszélyeztetett munkavállalókat hazaküldték home office-ba, a vezetőnk falaz nekik. (Fentről ezt se engedik alapból, szóval ez ilyen illegális gerillaakció, hogy ők hazamehetnek.)

Nagyon szomorú vagyok, tavasszal mi lehettünk otthon és lényegében produktívabbak voltunk, mint az irodából. Most be kell járnunk, de megbeszéléseket nem tarthatunk, a munkahelyi internet viszont nem bírja el a videokonferenciákat, így alig tudunk haladni a dolgunkkal. :(

Nagyon szeretem a munkahelyem, de én is fontolgatom, hogy keresek olyat ahol érdekli a főnökséget/fenntartót az, hogy élek vagy halok. (Vagy a szeretteim..) Csalódott vagyok nagyon.

Párom kisvállalkozásban dolgozik, náluk is van akinek közvetlen, vele együtt élő családtagja nagyon gyanús, vagy gyorsteszten már pozitív is lett, de náluk se engedik senkinek, hogy otthon maradjon. (Nem irodai meló, home office nem lehetséges, de azért úgy gondolom hogy ha a házastárs vagy tesó pozitív, akkor azt a kollégát otthon kéne tartani 1-2 hétig....)

2020. nov. 12. 09:56
 18/34 anonim ***** válasza:
69%

Én multinál dolgozom külsősként.

A legtöbb elővigyázatosságra tojtak (pl meetingeken nem volt az embereken maszk, kézfogás volt stb), ha ez az illetőnek nem tetszett, akkor 'negatív' és az fog ártani neki, hogy félelemben él.

Heti 5 nap bent kellett lenni. Én is fáradt voltam, napi 2+ óra ment el utazással és lássuk be, többlet-készülődéssel.

November óta nem kötelező csak bejárni.

Általában keresztnevekkel közlik és annyira nem tudom, ki kicsoda, de 10 felett van már a megbetegedettek száma. Asszem 100 felett valamennyivel vagyunk az open office-ban. Tehát lassan 10% beteg.

Ebből tuti lesz, aki hosszabb időre kiesik, sajnos. Sajnos fiatal(abb) szervezetet is megviselhet, akkor is, ha relatív egészséges. Általában az immunrendszer túlzott reakciója okoz gondot!!

Meg aki nem egyedül lakik, annál ki tudja, hogy mit okoz a családtagoknál....

Szépen el fog ez terjedni mindenhol, ahol nem engedik home office-ba az embereket! :(

Valószínűleg a gyárakban, egyéb helyeken is, de ott ugye muszáj bejárni. Gyári dolgozőként én is a bejárást választanám.

Amúgy amelyik munkáltató nem engedi a home officet vagy csak nemrég óta engedi (azokról a munkákról beszélek, ahol lehetne amúgy), róluk sokminden mást is elárul ez az egész.

Bizalmatlanság, merevség, rugalmatlanság, a munkavállaló az utolsó. Ezek az én munkahelyemre amúgy igazak.

2020. nov. 12. 10:04
 19/34 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező, ha nincs egyszer 5000 Ft-od ilyenre az a te bajod. Nem hiszem, hogy egy hónapban nem lehetne megélni 115 000-ból.

Írd már le, hogy mégis mire költöd a pénzed, hogy egy sz.ros 5ezer forintot nem tudsz egyszerre erre rászánni.

Egyébként meg csak azok rinyálnak és háborodnak fel így, mint te kérdező, akik nagyívben lesz.rják a saját egészségüket, és elvárja, hogy majd pl. a cége vigyázzon rá.

Drágaság, A TE EGÉSZSÉGEDÉRT EGYEDÜL CSAK TE VAGY A FELELŐS.

Ha te nem teszel érte semmit, akkor így jártál. A kutyát nem érdekli a te egészségi állapotod.

MINDENKI pótolható!

2020. nov. 12. 10:38
 20/34 anonim ***** válasza:
79%

Én szedek vitaminokat, sok gyümölcsöt, zöldséget eszek, mozgok, nem dohányzok, igyekszem egészségesen és kiegyensúlyozottan étkezni, nem is szoktam beteg lenni, max néhány évente van 1-2 nap amikor nem érzem magam teljesen jól. (Velem élő párom dettó ugyanez.)

Elárulnád, kérlek, hogy ez hogyan és miért segít a 76 éves, tüdő- és érrendszeri betegséggel élő nagymamámon? Elárulnád, hogy ez mennyiben fog majd segíteni, ha a páromnak esetleg visszatér a neurológiai betegsége amin már átesett és ami szövődménye lehet a covid fertőzésnek? Elárulnád, hogy az alapjáraton gyenge és beteges tüdőmnek ettől miért lesz jobb egy gyulladást kihordani?

Érdekelne.

2020. nov. 12. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!