Takarítót csak a gazdagok fogadhatnak otthonra?
Annak fér bele aki
1. Van ennyi felesleges pénze
2. Nincs felesleges pénze, de prioritásban feljebb áll nála mint valami kevésbé fontos dolog ergo szívesebben lemond valami másról mint erről mert vagy ennyire utal takarítani vagy ennyire nincs ideje stb.
Az árak elég széles skálán mozognak... pl. Az étterembe ahol dolgozok 1200 Ft-os órabére van a takarítónőnek, az előző üzletvezető fixen heti 3x 4 órát fizetett neki, azt kelett megcsinalnia ami ebbe az időbe belefért, fontossági sorrend elején: söprés, felmosás a vendégtérben, mellékhelyiség, konyha rendbetétele ha ez meg volt jött a pult h az is belefért akkor megint valami így tovább
Az új üzletvezető ellenben meghatározta mit kell elvégezni és amennyi időbe ezt telt annyit fizet ki neki
Tudom, hogy nem éttermed van, de talán az alkalmi takarító működésére 2 példát is tudtam hozni
Ha már fogadsz valakit, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mást is rábízz, mivel annyival nem drágább.
Pl. Mosás,portörlés, ablakpucolás, rendrakás, vasalás bármit igazából ami neked segítség.
Kb 1500/ óra az átlag amit elkérnek. Nyilván egy kevésbé koszos lakást kitakarit 2-3 óra alatt is. Egy kacsalábon forgó palotát már több óra alatt.
Bárki hívhat takarítót, akinek pl nincs ideje, energiája lepucolni az ablakait.vagy festés után takaritani, stb. Én nem kerestem sokat, mégis sokszor annyira nem volt kedvem, energiám, hogy bizony már ugy voltam, takaritot fogadok inkább. Bár nálam egy hónap alatt sem végezne, ide már felujitás kell úgyhogy inkább hagyjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!