Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kötelező és egyoldalúan...

Kötelező és egyoldalúan elrendelt home office esetén az eszközöket (laptop) a cégnek kötelessége adnia?

Figyelt kérdés

Amíg nem volt kötelező a HO, az volt a menetrend, hogy a dolgozó kérelmezte a HO-t a cég megkérdezte van-e eszköze, ha igen volt a válasz, mehetett HO-ba.

Logikus, ha valaki HO-ba akar menni magától, ne kérje ezt ha nincs eszköze.

De most más a helyzet mert egyoldalóan és kötelezően elrendelt HO van. Nincs apelláta nem érdekes ki akar menni-megy mindenki.

De ebben a szituban akkor nem is várhatnak el saját eszközt? Elvégre ha a cég elrendel egy munkavégzést, az eszközt ő maga biztosítja, ez semmiféleképpen nem lehet vitatéma?

Ha azt mondaná fessem ki az irodát, akkor se várhatná el hogy magam vegyem a létrát és a festéket.

2020. okt. 30. 13:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Most en a munkahelytöl fogok lehet laptopot kölcsönkerni online oktatasra ha bevezetik, hogy megudszak egy hitelt a semmire. Azaz törleszteni sem tudom hogyan tudnàm.
2020. okt. 30. 13:25
 12/27 A kérdező kommentje:

"Mondjuk egy fizetős virusírtó lenne a minimum, "

És azt kii fizeti? Majd tán a munkavállaló saját zsebből? Aztán miért fizetné? Hogy a cégnek jó legyen? A céges rezsibe ne szálljak be?

"biztonságos internet használat-adatkezelés" gyorstalpaló... :)"

És neked vagy bárkinek mi a kékeres lóf****sz közöd van ahhoz hogy én a saját gépemen miként netezek?

2020. okt. 30. 13:25
 13/27 anonim ***** válasza:

"Hoppácska!! de én nem nyilatkoztam erről! Más mit nyilatkozott nem tudom, de én eddig nem voltam HO-ban és nincs tőlem ilyen nyilatkozat,"

Úgy gondolom, akkor tőled nem követelheti meg. Sem jogilag, sem erkölcsileg.

"Másik meg az hogy nekem tegnap volt egy laptopom, az nem jelenti azt hogy ma is van! Ellopták. Tönkrement. Eladtam. Kinek mi köze hozzá-az enyém."

Jogilag ez nyilván támadhatatlan érvelés.

Viszont erkölcsileg a főnök helyében ezt úgy értékelném, hogy illető direkt keresztbe tesz a munkahelyének. Nyilván nem csak ez alapján értékelek egy munkavállalót, de ez elég nagy mínusz lenne a fejemben róla. Ez fizetésemeléskor, jutalomosztáskor, vagy éppen leépítéskor mindenképp számítana.

2020. okt. 30. 13:27
 14/27 A kérdező kommentje:
Mert ugye saját gépen eleve nem folyhatna céges munkavégzés még a cég saját írásos szabályzata szerint sem, már itt elvégzett a sztori...
2020. okt. 30. 13:27
 15/27 A kérdező kommentje:

"Viszont erkölcsileg a főnök helyében ezt úgy értékelném"

Hagyjuk már az "erkölcs" szót egy olyan szarrágó cég esetében amely a dolgozói SAJÁT eszközét használja céges haszonszerzésre.

Erkölcs!! A szótárban se találnák meg a szót az ilyen cégek.

Ha lenne erkölcs kezembe nyomna egy céges gépet. Nem bohóckodna ilyen tételekkel.

2020. okt. 30. 13:29
 16/27 anonim ***** válasza:

Nyugodjál le, attól nyugodt leszel.

Arra gondoltam, hogy az lenne a minimum a cégek részéről, hogy azt biztosít, de mindent elmond a mai világról, hogy egy ismerősömnek netet nem voltak képesek biztosítani amikor hazamentt vidékre mert az anyjáéknál csak lassú adsl van, vehetett magának mobilnetet ha dolgozni akart....ennyi...és ez egy komoly neves nemzetközi multicég.

2020. okt. 30. 13:30
 17/27 A kérdező kommentje:

"Ez fizetésemeléskor, jutalomosztáskor, "

NA ETTŐL ITT nem kell félni! Se emelés se jutalom nem volt és nem is lesz.

Jutalom a cég 30 éves története alatt 1x se volt, emelés meg utoljára 4 éve-és jövőre se lesz.

2020. okt. 30. 13:30
 18/27 anonim ***** válasza:
Fiamnál mindenki Ho. A cég kötelezte őket, ezért a munkahelyi laptopjukat, számítógépüket hazavihették. Sőt akinek nem volt iróasztala, széke, azt is hazavihette. Persze amint visszamennek az irodába, ezeket is vissza kell majd vinniük. Nem is használhatják a saját gépüket, mert sok olyan program van a gépen ami a privát gépén nem lehet. (meg se tudná nyitni)
2020. okt. 30. 13:33
 19/27 anonim ***** válasza:
Jah amúgy én is magamnak fizettem a telefonszámlát meg a benzinpénzt az utolsó munkahelyemen, hogy el tudjam végezni a dolgom...mert a főnökeim úgy voltak vele, hogy örülhetek, hogy ott dolgozom, hát nem örültem..leléptem.10/16 vagyok...
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
ez olyan balázska-típusú kérdés, szinte szó szerint kiírta már pár hete....
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!