Ha a céges online meeting lezabálja a mobilnet keretemet amit én fizetek, a cégnek kötelessége venni újabb keretet nekem céges pénzen?
Nekem nincs vezetékes netem, van 4 GB mobilnetem. Nem céges én fizetem a cég semmit se ad bele.
Ha a céges online videós meetingek lefogyasztják a keretet nullára, akkor a cégnek kötelessége nekem újabb keretet venni céges pénzen? Mert ha nem vesz, onnantól semmiféle online munkát nem tudok végezni nem meetingelni, de még 1 db emailt se elküldeni. És az neki is rossz.
Én meg nem veszek új keretet miért vennék az ő idióta online meetingjük fogyasztotta le, nem én. Nekem a 4 GB simán elég lenne 1 hónapra, de semmi letöltés meg streaming, még yt videók is csak módjával.
Így meg a cég ragaszkodik a zoomos meetingekhez oké de az meg zabálja a keretet. Akkor viszont a cég vegyen is nekem netet, nem? Miért én vegyek saját zsebből ha egyszer nekik kell-nekem nem kell!
". nincs havi 3e ft od?"
ezt a gondolkodást ha agyonvernek se értem meg soha soha soha.
miért legyen nekem akár 5 ft--om is céges célra? Miért? Azért adjak ki akármennyit is hogy a CÉGNEK JÓ LEGYEN?
ember, mi nem egy világban élünk. Teljesen magától értetődő és minden vitán felül áll hogy egyetlen fillért sem adok ki azért mert a cégnek jó. Miért is adnék-miért ő mit ad nekem pluszt? Semmit.
Na pont azt a semmit na azt kapja vissza.
Ha elromlik az autód a cégnek vennie kell neked újat, ha "miattuk" kell bejárnod dolgozni?
Ma már alap a net otthon. Ha elsírod magad, hogy neked nincs, akkor ez azt jelenti, nem tudod vállalni a home officet. Akkor a cégnek kötelessége megengedni, hogy bejárj dolgozni.
Ez jó lenne?
De miért nem szóltál, hogy neked a home office-hoz nincs megfelelő munkaeszközöd? Ha számítógéped nem lenne, csak mondjuk tableted, akkor is itt puffognál, hogy kötelessége-e a cégnek gépet venni neked?
Van egy munkaszerződésed, az rögzíti, mi a te kötelességed és mi a munkáltatódé. Ezen túl egyikőtök sem köteles semmit biztosítani. Megbeszélni persze bármit lehet, ha mindkét fél beleegyezik. De persze a cég sem köteles téged alkalmazni, bármikor dönthetnek úgy, hogy rendes felmondással elbocsátanak, és inkább olyan embert vesznek föl, akinél van otthon net.
Most is az a megoldás, hogy szólsz, hogy sajnos neked nincs megfelelő eszközöd a Zoom-meetingekhez, és legyenek szívesek megoldani ezt a számodra. Ha szerencséd van, akkor kitalálnak valami értelmes megoldást, ha nincs (vagy ha nem vagy olyan kritikusan fontos munkaerő), akkor olyat is kitalálhatnak, ami neked nagyon kellemetlen (de az ő részükről jogszerű).
"Van egy munkaszerződésed, az rögzíti, mi a te kötelességed és mi a munkáltatódé. Ezen túl egyikőtök sem köteles semmit biztosítani. "
????? A szerződésben egy büdös szó nincs home officeról lévén amikor íródott vagy 8 évvel ezelőtt ez még fel se merült.
De az benne van : a munkavégzéshez szükséges eszközöket a munkáltató biztosítja!
LOL
Hát akkor MIÉRT IS ÜLÖK ÉN a saját gépem és netem előtt?
Akkor miért is nem a cég adja ezeket ha még a szerződésben is benne van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!