Kötelező és egyoldalúan elrendelt home office esetén az eszközöket (laptop) a cégnek kötelessége adnia?
Amíg nem volt kötelező a HO, az volt a menetrend, hogy a dolgozó kérelmezte a HO-t a cég megkérdezte van-e eszköze, ha igen volt a válasz, mehetett HO-ba.
Logikus, ha valaki HO-ba akar menni magától, ne kérje ezt ha nincs eszköze.
De most más a helyzet mert egyoldalóan és kötelezően elrendelt HO van. Nincs apelláta nem érdekes ki akar menni-megy mindenki.
De ebben a szituban akkor nem is várhatnak el saját eszközt? Elvégre ha a cég elrendel egy munkavégzést, az eszközt ő maga biztosítja, ez semmiféleképpen nem lehet vitatéma?
Ha azt mondaná fessem ki az irodát, akkor se várhatná el hogy magam vegyem a létrát és a festéket.
", maga nyilatkozott arról, hogy az eszközei megvannak hozzá,"
Hoppácska!! de én nem nyilatkoztam erről! Más mit nyilatkozott nem tudom, de én eddig nem voltam HO-ban és nincs tőlem ilyen nyilatkozat,
Másik meg az hogy nekem tegnap volt egy laptopom, az nem jelenti azt hogy ma is van! Ellopták. Tönkrement. Eladtam. Kinek mi köze hozzá-az enyém.
Mi speciel sajàt eszközröl fel sem mehetnénk a munkahelyi szerverre, nem engedélyezett, jelszot sem adnànak meg.
Nálunk alap, hogy otthonra a munkahely biztositja az eszközt.
Egyébként nem tudom. Csak mert speciel a sulik is elvárjàk esetlegesen online oktatásban az eszközt, es ha nekem nincs ezert verjem magam hitelbe? Most én meg ezen agyalok..
" akkor vegyetek könnyes búcsút egymástól."
Oké benne vagyok. Ír egy felmondást, kifizeti ami szerződés és Mt szerint is jár (végkielégítés) és itt se vagyok.
" Csak mert speciel a sulik is elvárjàk esetlegesen online oktatásban az eszközt, es ha nekem nincs ezert verjem magam hitelbe? "
Ott az a duma hogy a sulitól lehet igényelni. Na volt olyan aki márciusban igényelt meg is jött neki júniusra. Köszönjük Emese.
"Mi speciel sajàt eszközröl fel sem mehetnénk a munkahelyi szerverre"
Nay ez meg a másik hogy mekkora segg az a cég, amely saját legelemibb info biztonsági érdekeivel szembe menve engedi hogy kii tudja milyen szirszar nem biztonságos állomásokon folyjon a munkavégzés.
És ha X Gizike gépén keylogger van és mindent naplóz köztük céges belépési adatokat is? Gizikét ezért nem lehet felelősségre vonni mert az ő gépe kinek van ahhoz köze hogy vírusos a gépe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!