Engem miért hurrognak le, amiért nem szeretek bejárni az irodába?
Nálunk minden nap be kell járni, sok idő megy el utazással és tanulok is mellette. Csak csendben tudok igazán koncentrálni, amit nyüzsgésben, zajban csinálok, az csak valami tessék-lássék izé. Munkaidőben egyáltalán nem vágyom beszélgetésre, csevelyre, megvagyok otthon egyedül.
A munkatársaim majd megölnek, hogy hogyan gondolkozhatok így, pedig bejárni jó, a home office szörnyű.
Ja, amúgy 1 igazolt esetünk van és 2 nagyon gyanús (több tünet stimmel, pl íz-és szagérzékelésük ment el, mint a pozitív esetünknek is).
Közben egy állami tulajdonú cégnél dolgozó ismerősöm 50%-ban jár be és az összes többi irodai dolgozó ismerősöm otthonról van most, a COVID alatt. Szeretnek otthonról dolgozni és örülnek, hogy az utazás nem veszi el az értékes időt.
Ma is üres metróval jöttem be 8:15-kor, a kajáldában is szinte csak mi vagyunk, az irodaházban is mindenhol csak lézengenek, nálunk van teltház.
A lényegi kérdés, hogy miért hurrognak le?
Illetve miért van, hogy nálunk a bejárást szereti mindenki, aki otthonról dolgozik, azok meg otthonról szeretnek dolgozni?
Mi ennek a pszichológiai háttere?
Ez egy kvázi egy mondás, sokezer helyen hallottam már. Mi a gond vele?
Amúgy én kiskorom óta így élek, maximum lefekvés előtt 30 perceket szoktam pihenni, nomeg hajnalban az ágyban, mialatt magamhoz térek. Hétvégén is csak pár órákat.
Mondjuk ebben van valami.
Annyira már nem vagyok fiatal.
Az a gond, hogy eléggé lelombozó, hogy sohase volt életem, mindig csak tanultam és nem volt gyümölcse. Azt már látom, hogy abba kell hagyni és lesz..rni mit dolgozom (legalább egy pár évre), csak nem könnyű ezt meglépni.
Megértelek és ha vigasztal, akkor üdv a csapatban.
Az baj, ha nem jól választunk szakmát, de ez legtöbbször utólag derül ki.
Az olaj és bányamérnök mostanában ritka kincs, havi egymilliós fizetéssel. Régen 80 volt a felvételi ponthatár... Ki gondolta volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!