Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Engem miért hurrognak le,...

Engem miért hurrognak le, amiért nem szeretek bejárni az irodába?

Figyelt kérdés

Nálunk minden nap be kell járni, sok idő megy el utazással és tanulok is mellette. Csak csendben tudok igazán koncentrálni, amit nyüzsgésben, zajban csinálok, az csak valami tessék-lássék izé. Munkaidőben egyáltalán nem vágyom beszélgetésre, csevelyre, megvagyok otthon egyedül.

A munkatársaim majd megölnek, hogy hogyan gondolkozhatok így, pedig bejárni jó, a home office szörnyű.

Ja, amúgy 1 igazolt esetünk van és 2 nagyon gyanús (több tünet stimmel, pl íz-és szagérzékelésük ment el, mint a pozitív esetünknek is).

Közben egy állami tulajdonú cégnél dolgozó ismerősöm 50%-ban jár be és az összes többi irodai dolgozó ismerősöm otthonról van most, a COVID alatt. Szeretnek otthonról dolgozni és örülnek, hogy az utazás nem veszi el az értékes időt.

Ma is üres metróval jöttem be 8:15-kor, a kajáldában is szinte csak mi vagyunk, az irodaházban is mindenhol csak lézengenek, nálunk van teltház.

A lényegi kérdés, hogy miért hurrognak le?

Illetve miért van, hogy nálunk a bejárást szereti mindenki, aki otthonról dolgozik, azok meg otthonról szeretnek dolgozni?

Mi ennek a pszichológiai háttere?

2020. okt. 28. 09:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%

#9 mondjuk egyedül is tud azért kihívás lenni, hogy ne terelődjön el az ember. Gondolom a munkáltatók is ettől is tartanak. De össz vissz szerintem is jobb otthonról.

Amúgy majd az lesz, hogy lesz egy beteg, ami csak idő kérdése és akkor bevezetik, és akkor lehet reménykedni, hogy addig a többiek nem kapták el.

2020. okt. 28. 11:04
 12/26 anonim ***** válasza:

9.

Ez a heti két nap egy akkora baromság. Nem tudom miért erőltetik.

A vírus csak 3 napig veszélyes? A két nap alatt meg elkerüli a munkahelyet?

Hooogyne. Sajnállak, hogy ilyen munkahelyed van. Őket nem fogja érdekelni, hogy otthon jobban tudnál dolgozni, mert ők bent bulizni akarnak és qrvára unják magukat

2020. okt. 28. 11:08
 13/26 anonim ***** válasza:
#10 ez nem így megy, ha két kis gyereked van.
2020. okt. 28. 11:10
 14/26 A kérdező kommentje:

Minden nap bent kell csücsülnünk.

Otthon ha dolgozom, koncentrálni is tudok. Bent ha dolgozom, nem tudok annyira koncentrálni. Így értettem a figyelem kérdéskörét.

A heti 2 napot a COVID utánra értettem.

A COVID alatt talán az lenne emberi, ha a nagyon extrovertáltak (vagy aki család miatt nem tud otthonról hatékonyan dolgozni) felírnák magukat egy táblázatba és bemehetnének, egymástól jóóó távol ülve.

De általában nem cél, hogy a munkavállaló jól is érezze magát. Ráadásul most nagyon ugrálásra sincs lehetőség. Én például hónapok óta keresek új állást.

2020. okt. 28. 11:22
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk fura, mert covid előtt is volt home office, és rengetegen használták. Van, aki heti egy napot járt be, volt, aki délre, nem érdekelt senkit, legyen meg a munka.

Covid óta úgy tűnik, állandóan elérhetőnek kell lenni. Most is le lettem cseszve, hogy merre vagyok, mert reggel lementem vásárolni, konkrétan csak tej volt itthon. 10 percre van a Penny és nem tököltem.

Amúgy én is jobban szeretek mentálisan itthon lenni. De ha bemegyek, akkor 8-16-ig vagyok, és utána nem érdekel semmi. Ha meg itthon vagyok, este 9-kor is emailekre válaszolok.

Lehet másokkal is ez van, hogy ez egy meghatározott idő.

2020. okt. 28. 12:32
 16/26 anonim ***** válasza:

13 .

Megértem, de ha két szülő dolgozik otthonról és van két kicsi gyerek, akkor be lehet osztani, hogy éppen ki szív a gyerekekkel.

2020. okt. 28. 18:36
 17/26 anonim ***** válasza:

15.

Igen, a home office tud nagyon fárasztó lenni. Egyébként az én munkahelyemen vírus előtt is gyakran volt ügyelet, mi éjfélig bent szívtunk a semmivel, más meg hazament és két fürdetés között megoldotta amit kell.

Szerintem csak főnök kérdése. Ha elmebeteg, beszari, munkakerülő, akkor home officeban is szórakoztatni fog sajnos.

2020. okt. 28. 18:40
 18/26 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, én tavasszal is becsuktam a laptopot 8,5 óra után (8 óra munka, fél óra ebédszünet) és aznapra annyi volt.

Most haza kereken 1 óra volt az út, azóta fél órát foglalkoztam álláskereséssel, egy órát tanultam a sulihoz, most még autodidakta tanulás jön. Utána fekvés. Pihenni majd ráér a sírban.

2020. okt. 28. 19:59
 19/26 anonim ***** válasza:

18 nem vagy túl optimista

De ez tényleg megterhelő. Sok sikert az álláskereséshez, esetleg kiírhatnád, hogy melyik szakterület érdekel, hátha tud valaki segíteni.

2020. okt. 28. 20:04
 20/26 A kérdező kommentje:
Szerintem csak a realizmus vezet előre. De egyébként mi volt "nem túl optimista" abban, amit írtam?
2020. okt. 28. 20:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!