Miért csinálják ezt a cégek?
Addig nem kell elfogadni egy állásajánlatot,míg nem tud egy munkáltató mindenről tájékoztatni,ami az állás betöltéséhez fontos.
Kérd,hogy írják le a pontos munkakört,hogy mennyi a nettó fizetés,hol kell dolgozni,bejelentett állás-e amit hírdetnek,a munkaszerződés az milyen időtartamra szól, van e próbaidő, esetleg cafetéria is.?
Ha így teszel,mégegyszer nem kell feleslegesen utaznod bárhová.
Sok az olyan munkakör, ahol ha mindent részletesen és őszintén elmondanának az érdeklődőknek, senki sem jelentkezne rá, mert kiderülne, hogy lóf*** fizetésért kell éjjel-nappal dolgozni, a kisfőnök komplett idióta és bármit a nyakadba varrhatnak a munkádon felül.
De ha titkolóznak, sikerül behúzni a csőbe néhány nyomorultat, aki mégis elvállalja egy kis időre, amíg talál jobbat, aztán csak elgurulgat valahogy a szekér.
A munkabér alku eredménye.
Miért írnák meg a cégek, hogy max. mennyit hajlandóak fizetni, ha lejjebb is tudnak alkudni?
Ha álláshirdetésben leírná az adott bért, akkor a jelentkezők mindegyikére az vonatkozna, kevesebbért még jelentkezni sem volna hajlandó senki.
Nem mindegy mit tud a munkavallalo. Lehet valakinek többet adnak mert szakmai tapasztalata van vagy plusz vegzettsege etc.
Nem mindenhol van egyenbitka fizetes. Az interjun mikor mindket félröl atbeszelik ki mit tus letenni az asztalra (mit nyujt a cég es mit tud a munkavallalo)akkor szoktak àttérni a bérre
Személy szerint én a nyitott lapok híve vagyok.
Kötelezném a vállalatokat,hogy adjanak meg bérintervallumot az álláshirdetésben, illetve minden béren kívüli juttatást.
A családias légkör, az automatából ingyen van a kávé, céges telefon stb. A lényeg marad ki. Mennyi a munkaidő? Mi a feladat? Mi a teljesítmény elvárás? Ezért mennyi pénz jár? Amikor meg van jelölve a fizetés, azt óvatosan kell kezelni, mert br. 400.000, csak azt nem mondják, hogy extra szuper családi adókedvezménnyel, full túlórával, családi pótlékkal együtt ennyi, napi 12, 15 órában!
Olyan hirdetésénél, minél nincs megjelölve a fizetés, nincs részletezve a munkakör arra nem jelentkezek. Ki is szoktam nyomtatni a hirdetést és szépen összehasonlítom a munkaszerződéssel. A hirdetésben 210.000 bruttó volt leírva a szerződésben már br. 180.000 szerepelt, ezen kívül 4 havi kaució 90.000 Ft.)
Angolosan távoztam! Aki átakar verni azzal nincs több tárgyalni való!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!