Miért csinálják ezt a cégek a felvetelnél?Mi az értelme?
Felhivnak. Bemondanak egy összeget,azt mondom rá rendben és bemegyek egy interjúra.
Az interjún újra megerősítik,hogy igen ez már a nettó jövedelem.
Aztán jön a szerződéskötés,ahol már nem a megbeszélt összeg szerepel,hanem jönnek ilyen mellébeszélésekkel hogy a vegösszeg majd a jelenléti fa szomból meg a szép kártyaból meg a mit tudom én milyen ökörségekből jön majd össze.
Erre én mondom most a 3. Ilyen alkalomnál már hogy én nem kártyázni akarok hanem dolgozni és pénzt keresni.
-Rajta lesz a nettó összeg a számlámon vagy nem?
-Hát..sajnos nem.
Akkor mi a fa sznak adnak fel hírdetést meg futattnak le 3-4 körös felvételiket ha nem képesek tartani magukat egy ennyire egyszerű dologhoz?
Mikor meg mondom,hogy örüljön hogy nem verem szájba amiért lopta az időmet akkor meg kushadnak ezek a senkiházi hr es férgek.
Sokan nem értik, hogy hogy lesz pl a Suzuki gyárban is a bruttó 220-ból nettó 190-200.
Hát úgy, hogy az a br.220 az ALAPBÉRED!
Arra még rájönnek ezek:
-Műszakpótlék (Este 18:00 után +30%)
-Jelenléti (37.500 Bruttó, ha nem lógtál /szabadság nem számít lógásnak)
-Stb.
Így a 220-as alapbérből máris lesz egy bruttó 280-as bér, ami nettóban témyleg annyi, amennyit mondanak (180-190)
(Itt a SZÉP kártyás cuccot nem hirdetik bérként, de azt is kapunk évi 120.000 ft értékben)
Nem ebben a stílusban, de ez engem is zavar amúgy. Rengeteg helyen csinálják, hogy a cafeteriát beleszámolják a fizetésbe. De ami még ennél is bicskanyitogatóbb, amikor az éves jutalmat leosztják 12 hónapra, és azt adják hozzá.
Ez mindkettő olyan, ami plusz, jó, ha van, de bármikor el is veheti a munkaadó, ha épp olyanja van. A jutalommal rengeteg cég csinálja pl, hogy csak X százalékát fizetik ki, mert "alulteljesített a cég".
A kulcs a hatékony kommunikáció, ne legyen tér félreértésre:
1. Alapfizetésről kell alkudni
2. Csak és kizárólag bruttóról beszélünk.
Nem a munkakör a lényeg,hanem hogy
1. hazudnak
2.lopják a nyugdíjat.
3.a megbeszélt nettó és bruttoba beleszámolnak minden lofa szt ami nem oda tartozik és így hírdetnek.
Persze értem én hogy jelenleg sok a kétsegbe esett ember.
Rengeteg ismerősöm ment csődbe vagy veszítette el az állását e miatt a vírus hiszti miatt.
De nem értem hogy a munkáltatók miért folyamodnak ennyire primitív és átlatszó módszerekhez?
Szeződéskötéskor ott van feltűntetve a bruttó fizu.
Pont.
Es akkor trükköznek,próbalkoznak ilyen primitív dolgokkal.
De akkor ennyi erővel úgy is hírdethetnének hogy nem hozzáértő szakembert keresünk sok éves tapasztalattal.
Hanem 1 kétségbeesett bábot,aki nem ért semmihez de bármit megcsinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!