Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan mondjak fel?

Hogyan mondjak fel?

Figyelt kérdés
Egy nagyon gáz kocsmában dolgozom (mindennapos a verekedés, ordítozás, lopás), irreálisan magas óraszámban, kevés pénzért. A főnök viszont nem rossz arc, és épp tervezi, hogy nyit egy kis büfét, oda felvenne, csak december 31.-ig kellene itt kibírnom, ha minden igaz, hallottam már olyan pletykát is, hogy abból nem lesz semmi. Most mehetnék egy olyan munkahelyre, ahol egyedül dolgozhatok (nem kiszolgálás), rugalmas időbeosztással, 1000 forintos órabérért. Fix munka, azonnal kezdhetnék is. Ma és holnap dolgozom a kocsmában, utána két szabadnap jön, de őszintén szólva csütörtök reggel nem akarom már felvenni a munkát. Mit tegyek? Hogy mondjak fel, hogy ne kavarjak össze mindent? Nem akarok senkivel kitolni, nem barátkoztam sem a főnökkel, sem a kollégákkal, de nem szeretném, ha valaki emiatt szívna.
2020. okt. 18. 07:12
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
#10 ezen majd ő vacilál. Csak akkor tud embert találni, ha nem húzod az időt és szólsz. De a lényeg, hogy ezt nem neked kell megoldanod, hogy ki jön a helyedre. Ez az ő vállalkozása, pont ez az ő munkája, hogy megoldja. Meg is fogja oldani.
2020. okt. 18. 17:15
 12/50 A kérdező kommentje:
Megírjam majd neki vagy inkább felhívjam? Holnap akarom megmondani, hogy még az az egy napom bent maradjon. A pénzt ideadja biztosan.
2020. okt. 18. 17:33
 13/50 anonim ***** válasza:

Szerintem hívd fel, mert akkor még meg tudjátok majd beszélni, ha van mit.

De a lényeg, hogy az legyen fix, hogy te mész és hogy szólsz neki.

Meg gondolj arra is, hogy most gyakorlatot szerzel a későbbiekre, mert lesz még ilyen.

Arra is számíts, hogy majd győzköd esetleg hogy maradj. Általábban ezt szokták, hogy amíg ott van az ember nem adnak jó feltételt, de ha látják, hogy komolyan elmegy, akkor meg győzködik. Ezért is írtam, hogy mondd azt is, hogy már igent mondtál és menned kell. Ez kicsit könnyebbé teszi, mintha azt hiszi még ingadozol.

2020. okt. 18. 17:42
 14/50 anonim ***** válasza:

Talál...saját magát ennyi...

3500 ft semmire nem elég.

2020. okt. 18. 18:02
 15/50 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj, de aki legalább 16 óra munkáért 3200 Ftot képes fizetni, az minden, de nem jófej, meg rendes. Ez 200 Ftos óradíj, ez annyira megalázó! Nehogy még te akarj vele jót tenni. Mondd meg, hogy ennyi volt, oldja meg. Jah és örüljön, ha nem nyomod fel a NAVnál, mert tuti nem volt tiszta minden..
2020. okt. 18. 19:17
 16/50 A kérdező kommentje:
Napi bejelentéssel dolgozom, nemhogy 16, hanem 18-20 órát, mikor hogy. Legtöbbször 18 órát vagyok, hazamegyek, alszom 3 órát, és jövök vissza újabb 18 órára. Sajnos bennem vagy egy ilyen hülye tulajdonság, hogy mindenki mögé helyezem magamat, sosem akarok kitolni senkivel, igyekszem azt adni másoknak, amit én szeretnék kapni. De pl most is itt ülök, 17 fok van a helyiségben, és nem megy a fűtés sem. Most egy vesegyulladást benyalni szerintem ennyi pénzért nem éri meg.
2020. okt. 19. 07:16
 17/50 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy télikabátban vagyok, rétegesen öltözve, és így reszketek, annyira fázom.
2020. okt. 19. 07:17
 18/50 A kérdező kommentje:
Még arra is gondoltam, hogy csinálok valami stiklit, hogy kirúgjanak. Mondjuk egyszerűen csak nem jövök be dolgozni, aztán behozom a kulcsot és viszontlátásra.
2020. okt. 19. 07:18
 19/50 anonim ***** válasza:
Napi bejelentéssel nem köt oda semmi! Nincs fizetve utánad se tb, semmi, csak 1000 Ft járulék. Nincs se szabi, se táppénzt, itt a jogviszonyod mindig csak az adott napra szól, szóval innen nyugodtan el ehetsz egyik napról a másikra, nincs felmondási idő,se semmilyen jogi kötés. Elég annyit mondani, hogy holnaptól nem tudok jönni. Kész, innentől oldja meg ahogy tudja. Ne te sajnáld még! Nagyon csúnyán kihasznált, minimálbér alatt nem is fizethetett volna, szóval, ha esetleg vergődne is mondd el neki, hogy szívesen mesélsz a munkaidődről meg a fizetésedről az adóhatóságnak.
2020. okt. 19. 07:28
 20/50 A kérdező kommentje:
Nem akarok fenyegetőzni, meg ilyesmik, csak szabadulni innen, úgy, hogy utána békén legyek hagyva a fenébe. Holnap szabad leszek, meg fogom írni neki, hogy felhívtak, és visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam, egy komoly állásra.
2020. okt. 19. 07:32
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!