Munkáltatónak van köze ahhoz kinek a számlájára kérem a fizetésem? Jogi forum szerint oda kötelesek utalni ahova én kérem, semmi közük hozzá az kinek a számlája
Azt írják és ez van a céges szabályzatban is, a munkáltató a munkavállaló által megjelölt belföldi számlaszámra utalja a havi munkabért. Szó szerinti idézet.
Nincs ott hogy Kovács Pistikének csak Kovács Pistike számlájára utalhatnak.
Szóval ha én írásban leadom, hogy a fizetésem a mai naptól XY számlájára kérem (bárki is az az XY semmi közük hozzá) akkor oda kell utalniuk-nem?
"Szóval ha én írásban leadom, hogy a fizetésem a mai naptól XY számlájára kérem (bárki is az az XY semmi közük hozzá) akkor oda kell utalniuk-nem?"
De. Így van.
Na mert nem ezt tették. Azt mondták csak az én számlámra utalják kérésem ellenére.Ez volt a múlt hónapban. Erre megszüntettem a saját számlámat így oda már garantáltan nem utalnak.
Ennek eredménye hogy itt van okt. 17. és még nem kaptam meg a bért. A régi számlára nem utalhatják mert megszűnt, az újra nem utalják mert nem az enyém, kézikassza nincs száz éve így kp fizetés sincs.
Mi lesz a patthelyzet vége?
Mert ha hétfőn nem kapok bért, akkor irány a szokásos közjegyzői fizetési meghagyás, ha az sem jön be, akkor meg vagy per vagy egyből végrehajtás.
Aztán meg megkapod a felmondást.
Ezt akarod??
Nem agresszív kismalacként kell azonnal perrel fenyegetőzni, hanem beszélni a pénzügyessel.
" hanem beszélni a pénzügyessel."
egy írásos nyilatkozat leadása hogy dátum-tól ide kérem a fizetésem számlaszám név az nem elég? Kettő hónap alatt? Mi kéne még?
"Aztán meg megkapod a felmondást."
nem úgy néz ki hogy ez engem nagyon meghat, magamtól adom be igen hamarosan. Emiatt, emiatt is.
Ha kirúgnak,az csak külön nekem jó, mert akkor még végkielégítést is adhat.
A barátnőm fizetése is az én számlámra jön, sőt az apjának a nyugdíja is. Nem vagyunk házasok.
Ha az egyik cég megteheti, akkor a másiknak miért tilos?
Még visszaélésre sem lehet következtetni, mert akinek valamilyen tiltása van, azt a munkahely köteles levonni és a már csökkentett összeget elutalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!