Miért mondják, hogy sokkal nehezebb a vírus miatt mostanság munkát találni, ha folyton hirdetnek munkaközvetítők gyárakba?
Látom Facebookon szinte naponta, hogy az Adecco, MentonJobs, Prohumán stb... közvetítők hirdetnek, de néha egyenesen a cégekhez is be lehet jutni. Közben olvasom itt is, hogy valakinek hónapok óta nincs munkája, megyeszékhelyen sem. Itt Győrben akad azért meló, szállással is.
Akkor most mi a helyzet?
Ha olyan hiteled van ami az előző fizetésedhez nem sok, de a gyári 138-150 hez képest sok, akkor hajszál pontosan ugyan úgy utcára kerülsz...
Mellesleg azok a gyárak akik hirdetnek sem vesznek már fel embert valójában, eddig 4 gyárba jelentkeztem, mind a négyben inkább elbocsátás van mintsem felvétel, és mégis hirdet.Akiket ismerek és próbálkoztak ők is megerősítették, őket se vették fel...
Próbáld ki, mint írták is eljuthatsz egy teszt kitöltögetésig, vagy személyes interjúig aminek a végén közlik hogy amúgy igazából nincs semmilyen állás.
És tudod mi a poén? Aki interjúztat csak a végén pattinthat le, máskülönben ha véletlen telefonban elszólja magát,vagy emailben simán kirúgják... ne kérdezd mi a logika, nekem se sikerült rájönni de ez van jelenleg.
Nem csak hitel létezik. Van rezsi, telefonszámla, internet, sok helyen tévé, kaja, tisztálkodási szerek, mosópor, autó. Ha valakinek rezsivel, mindennel együtt van egy havi 180-200.000 forintos kiadása, az kitörölheti a valagát, mert ugyanúgy nem tud abból a nevetséges összegből kifizetni semmit.
Én se mennék el 120.000-ért takarítani, mert ugyanott lennék, hogy semmit nem tudok befizetni. Az ember egy nagybevásárlás alkalmával simán otthagy 40.000 forintot és akkor még így sem ússza meg, hogy hó közben ne kelljen ezt-azt venni. A rezsi (nekünk legalábbis saját házban) 45.000 körül van, nyáron ha megy a locsoló, akkor több.
Ha valaki pl.a vendéglátásban megkeresett szakácsként 4-500.000 forintot, ahhoz a bevételhez igazította az életszínvonalát és a kiadásait. B..szhatja a szaros gyári melót a szánalmas fizetéssel, ugyanúgy nem tud kifizetni semmit, mintha nem dolgozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!