Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért mondják, hogy sokkal...

Miért mondják, hogy sokkal nehezebb a vírus miatt mostanság munkát találni, ha folyton hirdetnek munkaközvetítők gyárakba?

Figyelt kérdés

Látom Facebookon szinte naponta, hogy az Adecco, MentonJobs, Prohumán stb... közvetítők hirdetnek, de néha egyenesen a cégekhez is be lehet jutni. Közben olvasom itt is, hogy valakinek hónapok óta nincs munkája, megyeszékhelyen sem. Itt Győrben akad azért meló, szállással is.

Akkor most mi a helyzet?

2020. okt. 14. 08:58
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

Én most adtam fel egy hirdetést, mert heti 2 alkalommal kerestem valakit, aki el tudna vállalni háztakarítást. Egy hét alatt többszáz (!) jelentkező volt, köztük diplomás emberek is. Elég elkeserítő.

Hiába van tele álláshirdetésekkel minden oldal, sok helyre csak 1 embert keresnek, a többi meg megy a levesbe.

Ráadásul a munkáltatók most kihasználják a vírushelyzetet, amúgy sem szeretrék bejelenteni az embereket, most meg pláne nem. Sok helyről hallom, hogy 8-10 órás munkára 4 órára jelentgetik be az embereket vagy egyáltalán nem jelentik be.

2020. okt. 14. 11:01
 22/45 A kérdező kommentje:
10-es válaszolóval egyet kell értsek. Nem mehet az ember utcára, muszáj a szart is vállalni néha. Sajna már a nyugdíjat se éli meg sok ember, a raktáros példa miatt sem. Vagy van hátszele annak aki nem vállal akármit, ergo nincs kényszerhelyzetben, vagy szimplán nem érdekli, hogy rizikózik.
2020. okt. 14. 11:24
 23/45 anonim ***** válasza:
5%
mert az olyan életképtelen semmihezsem értő 8-10osztalyos senkiháziaknak most van mire hivatkozniuk, hogy miért nem találnak melót
2020. okt. 14. 11:31
 24/45 A kérdező kommentje:
Azért túlélni még mindig jobb, ha csak operátori melóval is, mint utcára kerülni.
2020. okt. 14. 11:43
 25/45 anonim ***** válasza:
92%
Jah egy rokonom tapasztalata ,nem nevezem meg nagy Szerszamgepgyarto multi. Jelentkezik hirdetés alapján, munkaközvetítőhöz küldik, ott két db teszt, majd közlik,hogy Ja most nincs is felvétel,csak egy negyedévre előre kifizették a sajtó megjelenést. Tehát a hirdetés még fut ,akkoris ha már teszem fel az első 5nap alatt beteltek a helyek.
2020. okt. 14. 11:52
 26/45 anonim ***** válasza:
98%

Gyár és gyár közt is van különbség. Ha nagyon muszáj elvállalnám, de amint lehet mennék máshova.

Persze irodai munka is akad, itt van egy cég, aki kb 2-3 havonta keres embert ugyanarra a pozira, valószínűleg okkal, és már a hirdetésben is kikötik, hogy ne most akarj gyereket, illetve túlóra se okozzon gondot, "versenyképes" fizetésért, ami náluk nettó 150 körül van,heti 6 napért. Persze több, mint a semmi, de normális emberek dobbantanék, amint lehet.

2020. okt. 14. 13:06
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
26 Ahol én lakom itt a közelben (15kmre) van egy gyár, vegyszerekkel dolgoznak. 3 műszak, minimálbér, heti 6 nap munka, állandó túlóra, de csak csúsztatni lehet (mikor nincs annyi meló nem hívnak be). Na, én ezt el nem vállalnám.
2020. okt. 14. 13:20
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

Igazából elég nehéz (pláne most) a helyzet. Rengeteg munka van a neten, de vagy létszámleépítés lesz azonnal vagy nem hívják vissza az embert vagy nem jelentik be vagy nem annyi a fizetés vagy nem az a munkakör. Vannak cégek, akik évek óta hirdetnek ugyanarra a pozícióra és interjúztatnak is, aztán senkit nem vesznek fel. Utána megint felrakják a hirdetést.

Én a minap futottam bele egy irodai munkába, sima adminisztrációnak hirdették, plusz irodaszerek rendelése stb, amikor meg az interjún voltam, közölték, hogy hideghívások vannak. Kérdeztem, hogy akkor ez értékesítés-e, mert a telefonban világosan elmondtam, hogy nem érdekel.

Nem, nem értékesítés, volt ügyfelekre kell rátukmálni a szart, de teljesítménybér van. Tehát értékesítés. :D

Hiába tűnik úgy, hogy sok állás van, nagyon sok a kamuhirdetés.

2020. okt. 14. 14:08
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, próbálj meg szállodai recepciósként, vagy idegenvezetőként, vagy reptéri dolgozóként elhelyezkedni pl.
2020. okt. 14. 14:11
 30/45 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy azok is menjenek gyàrba. Csak az a ciki, hogy ha valaki be van rendezkedve egy kiadásra, akkor nem olyan munkát fog keresni, ahol a "fizetése" a telefonszámláját sem fedezi. Ezt nem érti meg.
2020. okt. 14. 14:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!