Miért mondják, hogy sokkal nehezebb a vírus miatt mostanság munkát találni, ha folyton hirdetnek munkaközvetítők gyárakba?
Látom Facebookon szinte naponta, hogy az Adecco, MentonJobs, Prohumán stb... közvetítők hirdetnek, de néha egyenesen a cégekhez is be lehet jutni. Közben olvasom itt is, hogy valakinek hónapok óta nincs munkája, megyeszékhelyen sem. Itt Győrben akad azért meló, szállással is.
Akkor most mi a helyzet?
Én most adtam fel egy hirdetést, mert heti 2 alkalommal kerestem valakit, aki el tudna vállalni háztakarítást. Egy hét alatt többszáz (!) jelentkező volt, köztük diplomás emberek is. Elég elkeserítő.
Hiába van tele álláshirdetésekkel minden oldal, sok helyre csak 1 embert keresnek, a többi meg megy a levesbe.
Ráadásul a munkáltatók most kihasználják a vírushelyzetet, amúgy sem szeretrék bejelenteni az embereket, most meg pláne nem. Sok helyről hallom, hogy 8-10 órás munkára 4 órára jelentgetik be az embereket vagy egyáltalán nem jelentik be.
Gyár és gyár közt is van különbség. Ha nagyon muszáj elvállalnám, de amint lehet mennék máshova.
Persze irodai munka is akad, itt van egy cég, aki kb 2-3 havonta keres embert ugyanarra a pozira, valószínűleg okkal, és már a hirdetésben is kikötik, hogy ne most akarj gyereket, illetve túlóra se okozzon gondot, "versenyképes" fizetésért, ami náluk nettó 150 körül van,heti 6 napért. Persze több, mint a semmi, de normális emberek dobbantanék, amint lehet.
Igazából elég nehéz (pláne most) a helyzet. Rengeteg munka van a neten, de vagy létszámleépítés lesz azonnal vagy nem hívják vissza az embert vagy nem jelentik be vagy nem annyi a fizetés vagy nem az a munkakör. Vannak cégek, akik évek óta hirdetnek ugyanarra a pozícióra és interjúztatnak is, aztán senkit nem vesznek fel. Utána megint felrakják a hirdetést.
Én a minap futottam bele egy irodai munkába, sima adminisztrációnak hirdették, plusz irodaszerek rendelése stb, amikor meg az interjún voltam, közölték, hogy hideghívások vannak. Kérdeztem, hogy akkor ez értékesítés-e, mert a telefonban világosan elmondtam, hogy nem érdekel.
Nem, nem értékesítés, volt ügyfelekre kell rátukmálni a szart, de teljesítménybér van. Tehát értékesítés. :D
Hiába tűnik úgy, hogy sok állás van, nagyon sok a kamuhirdetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!