Szerintetek, ha a társadalom meg akarná oldani, hogy tudná megoldani azoknak a problémáját, akik nem felelnek meg a kapitalizmus elvárásainak?
7milliárdan vagyunk most, a bolygó kapacitása kb 15milliárdra elég lenne, de a mai gazdasági modell mellett már 11milliardra jósoljak a gazdaság teljes összeomlását... kapitalista rendszerben sehogy nem lehet megoldani azok problémáját, akik nemnkellenek... illetve de... van 1 mód... a világ legnagyobb biznisze... háború... nepírtás...
Vagy Venusz projekt.. de sajnos ez utóbbi pont a kapitalizmus "uralkodói" miatt sosem fog megvalósulni.
Nekem is nehéz volt új munkahelyet találnom most ősszel.
85helyre adtam be a jelentkezésemet és 3 interjúra jutottam el. Szerencsére az egyikre felvettek, de rossz érzés volt a munkanélküliség.
Az a helyzet, hogy mostmár nagyon nagy a verseny a képzett munkaerő között is. Szóval valami hiányzik belőled, nyelvtudás vagy tapasztalat esetleg.
De lehet nem tudod még, hogy hogyan kell egy HR interjún reagálni a tesztekre.
Érdemes lehet egy ilyen felkészítő képzésre befizetned.
Arra senki sem gondol, hogy 50 fölött már nagyon nehéz munkahelyet találni? Én 61 vagyok, az elmúlt 9 évben összesen 3,5 évet dolgoztam, azt is 3 helyen, a többit munkanélküliként töltöttem, most is az vagyok.
Van olyan kormányzati propaganda, hogy védett kor, ami szerint 5 évvel nyugdíj előtt már nehezen lehetne elküldeni valakit. Amikor legutóbb erre hívatkoztam, a céges jogásznő szinte a szemembe nevetve mondta, hogy akkor jelentsem fel a céget, volt már ilyen, volt aki nyert, volt aki nem.
Tehát ez is csak ennyit ér, inkább duma az egész, gyakorlati haszna nem sok van (mint ahogy a munkanélküli hivatal is csak arra jó, hogy jópár benfentesnek legyen hol papírt tologatni, egyébként nulla segítséget nyújtanak elhelyezkedésbe).
13#:
Már vagy 66-szor kifejtették itt, hogy olyan, hogy kommunizmus sehol nem létezett még eddig, a szocializmusban teljes foglalkoztatás volt (de volt ún. kapun belüli munkanélküliség), Orbán szájából hallottam egyszer, hogy itt is cél a teljes foglalkoztatás, ami állítólag piacgazdasági keretek között nem is megvalósítható, nem is egészséges, pár %-os munkanélküliségnek kell lenni a munkaerő mobilitás és ezáltal a gazdaság frissüléséhez, de ez olyan helyeken működik rendesen, mint az USA gazdasága, nem itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!