Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek, ha a társadalom...

Szerintetek, ha a társadalom meg akarná oldani, hogy tudná megoldani azoknak a problémáját, akik nem felelnek meg a kapitalizmus elvárásainak?

Figyelt kérdés
Azaz hogyan lehetne megoldani azoknak a problémáját, akik valamilyen oknál fogva egy munkahelyre sem kellenek? Nem az alkoholistákról van szó, hanem azokról, akik rajtuk kívülálló ok miatt nem kellenek sehova, még alja munkára sem. Mi lenne a megoldás, ha toleráns társadalomban élnénk?

2020. szept. 27. 13:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

7milliárdan vagyunk most, a bolygó kapacitása kb 15milliárdra elég lenne, de a mai gazdasági modell mellett már 11milliardra jósoljak a gazdaság teljes összeomlását... kapitalista rendszerben sehogy nem lehet megoldani azok problémáját, akik nemnkellenek... illetve de... van 1 mód... a világ legnagyobb biznisze... háború... nepírtás...

Vagy Venusz projekt.. de sajnos ez utóbbi pont a kapitalizmus "uralkodói" miatt sosem fog megvalósulni.

2020. okt. 21. 11:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nehéz volt új munkahelyet találnom most ősszel.

85helyre adtam be a jelentkezésemet és 3 interjúra jutottam el. Szerencsére az egyikre felvettek, de rossz érzés volt a munkanélküliség.

Az a helyzet, hogy mostmár nagyon nagy a verseny a képzett munkaerő között is. Szóval valami hiányzik belőled, nyelvtudás vagy tapasztalat esetleg.

De lehet nem tudod még, hogy hogyan kell egy HR interjún reagálni a tesztekre.

Érdemes lehet egy ilyen felkészítő képzésre befizetned.

2020. okt. 21. 14:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Már volt rá kísérlet.. úgy hívták kommunizmus. Legtöbb országban elis bukott.
2020. okt. 21. 21:01
 14/17 anonim ***** válasza:
59%

Arra senki sem gondol, hogy 50 fölött már nagyon nehéz munkahelyet találni? Én 61 vagyok, az elmúlt 9 évben összesen 3,5 évet dolgoztam, azt is 3 helyen, a többit munkanélküliként töltöttem, most is az vagyok.

Van olyan kormányzati propaganda, hogy védett kor, ami szerint 5 évvel nyugdíj előtt már nehezen lehetne elküldeni valakit. Amikor legutóbb erre hívatkoztam, a céges jogásznő szinte a szemembe nevetve mondta, hogy akkor jelentsem fel a céget, volt már ilyen, volt aki nyert, volt aki nem.

Tehát ez is csak ennyit ér, inkább duma az egész, gyakorlati haszna nem sok van (mint ahogy a munkanélküli hivatal is csak arra jó, hogy jópár benfentesnek legyen hol papírt tologatni, egyébként nulla segítséget nyújtanak elhelyezkedésbe).

13#:

Már vagy 66-szor kifejtették itt, hogy olyan, hogy kommunizmus sehol nem létezett még eddig, a szocializmusban teljes foglalkoztatás volt (de volt ún. kapun belüli munkanélküliség), Orbán szájából hallottam egyszer, hogy itt is cél a teljes foglalkoztatás, ami állítólag piacgazdasági keretek között nem is megvalósítható, nem is egészséges, pár %-os munkanélküliségnek kell lenni a munkaerő mobilitás és ezáltal a gazdaság frissüléséhez, de ez olyan helyeken működik rendesen, mint az USA gazdasága, nem itthon.

2021. máj. 31. 11:58
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Abban igaza lehet a kérdezőnek, hogy a HR-en, főleg ahol ún. recruiter /toborzó/ munkatársak előválogatnak a jelentkezők között, ezt sokszor pofára teszik és valószínűleg életkor szerint is erősen diszkriminálnak, így sokszor esély sincs rá, hogy a jelentkező CV-je eljusson a szakmai döntéshozókhoz.
2021. máj. 31. 12:05
 16/17 anonim ***** válasza:
Korán őszültem, és most, hogy 47 évesen újra munkát kell keresnem, több állásinterjún a képembe vágták a csini HR-es kisasszonyok vagy a divatmajom HR-s ficsúrok, hogy amíg ősz marad a hajam, addig ne is számítsak sehol se állásra. Most akkor férfiként fessem be? Vagy ugyanezt a fost egy korán őszült nő képébe is belevágják? Honnan veszik maguknak ehhez a bátorságot ezek a kis felszínes, felületes HR-es genyák?
2021. jún. 2. 22:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Hihetetlen pimaszság, de ha csak ezen múlik, ajánlom a színezősampont. Azzal otthon is lehet sötétíteni a hajat, én is használom, mert hasonló cipőben járok, csak még idősebben.
2021. jún. 3. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!