Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet határozottságot...

Hogy lehet határozottságot tanulni egy vezetőnek?

Figyelt kérdés

27 éves nő létemre beraktak vezető pozícióba, 8 ember főnöke lettem. Eddig helyettes voltam, csinaltam a dolgom, ahogy tudtam, de sosem volt arra idő, hogy mindent megmutassanak, ezért sok olyan dolog van, amit még mindig nem tudok teljesen, sokszor konfrontálódni is kell más terület vezetőivel, eddig az sem az én feladatom volt. 50 éves körüli férfiak, 30 éve ott dolgotnak stb.

Illetve a 8 kollégával eddig is együtt dolgozta., de a főnökük nem én voltam, sokszor jöttek panaszkodni, az a baj, hogy én túl elnéző vagyok, erről is le kellene szoknom valahogy

Eléggé félek most ettő az új feladattól.

Valakinek vmi ötlete, tanácsa?

2020. szept. 22. 20:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Vannak különböző vezetői képzések, arra beiratkozni, vagy esetleg önismereti tréningre jelentkezni.
2020. szept. 22. 20:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Hat itt tenyleg csak a terningek kepzesek konyvek segitenek. Marmint mert hirtelen jott a helyzet.
2020. szept. 22. 21:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem fizet be a céged tréningekre, akkor nehezen sok-sok idővel és ráfordított energiával.

Egyrészt kell tanulnod a kommunikációról. Verbálisról és nonverbálisról egyaránt, rengeteget. Aztán kell tanulnod konfliktus kezelésről, időmenedzsmentről, motiválásról, emberi nyelvekről, stb. Illetve tanulnod kell a szakmádról, rengeteget. Ezt mindet gyakorolni kell, tesztelni a valóságban mi működik, mi nem, kihez hogyan tudsz szólni, hogyan nincs értelme. Ha ezt kitapasztalod, akkor nagyjából egyenes arányban kezd felépülni a határozottságod, hiszen egyre magabiztosabbnak érzed majd magad olyan helyzetekben, amik most még idegenek. Le fogod tudni kommunikálni azokat a dolgokat is, amikhez éppen nem értesz, de nem az jön le belőle, hogy sík hülye vagy ahhoz, amit csinálsz. Fogsz tudni segítséget kérni anélkül, hogy vezetői mivoltod sérülne, fogod tudni motiválni az embereidet, delegálni a feladataidat, megoldani a konfliktusokat, kezelni a nehezebb természetű embereket. Eltudsz küldeni burkoltan valakit melegebb éghajlatra és tudod dícsérni anélkül, hogy az túl nyálasnak tűnne. Megtanulsz feladatot leosztani és számonkérni, megtanulsz megköszönni és értékelni. Idő lesz mire bizonyítod, hogy igenis labdába tudsz rúgni fiatal szellemiségként, nőként is egy tárgyaló asztalnál, mert értelmes gondolataid vannak.

Én 5 éve dolgozom vezetőként és bejártam ezt az önképző utat. Illetve járom folyamatosan. Nem könnyű, de jó lett volna, ha alkalmas vezetőket látok magam körül, akik segítenek, vagy legalább iránymutatást találok, hogy mit érdemes elolvasni. Egy multinál dolgozó kedves ismerősöm adott jó tippeket. Amivel én ma kezdeném, az ez a könyv:

Simon Sinek: A jó vezetők esznek utolsónak

Tök jó alapot ad ahhoz, hogy bemutassa mekkora felelősség vezetőnek lenni.

2020. szept. 23. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!