Munkáltató nem ad határozatlan szerződést?
Közalkalmazottként dolgozom egy helyen, majdnem 3 éve már.
Határozott szerződéssel jöttem ide, tudtam mit vállalok, ezzel nincs is gond. Azonban az eltelt idő alatt folyamatosan 6 hónapokkal toldják meg mindig ezt a szerződést, nem kapok határozatlan idejűt, pedig aki utánam jött ide, már az is kapott.
Nincs erre valami jogszabály, hogy ezt meddig lehet eljátszani valakivel?
Ahogy valakinek megüresedik a helye, egy olyan ember kapja meg aki utánam érkezett.
Igazságtalannak érzem, hogy az ismerőst előrébb helyezik, én meg 3 éve várom a véglegesítést.
de van rá jogszabály, nem lehet folyamatosan hosszabbítgatni a határozott szerződést
természetesen van lehetőség a hosszabbításra, de visszaélni nem lehet vele, nem kiváltható ezzel a tartós foglalkoztatás
ezen kívül annyi a kikötés, hogy a meghosszabbításokkal együtt is max 5 év lehet és hosszabbítani csak munkáltatói jogos érdek fennállása esetén lehetséges és nem irányulhat a munkavállaló jogos érdekének csorbítására
Engem mindig olyan helyére pakolnak, akik szülési szabadságon vannak.Hol az egyik helyére, hol a másikra, ez kb minden szerződésben más ember.
Jelenleg nincs betölthető határozatlan állás, mind be van töltve + még ketten vagyunk határozottak. Szóval hiába csapok az asztalra, ha nrmtudnak áttenni másik helyre(mrg nrm is akarnak gondolom).
Mennyire hamar értesülsz arról, ha valaki beadja a felmondását?
Ha nagyon hamar, akkor egy ilyen felmondás után kéne bemenned a főnökhöz, hogy helyezzenek már át az ő munkakörébe (ha egyébként ugyanúgy alkalmas vagy arra is), és a határozott idejűt pályáztassák meg.
Amilyen személytelenül mennek sok helyen a dolgok, lehet, hogy simán elfelejtkeztek rólad. Felmond valaki, oké, határozatlan idejű szerződése volt, hát kiírunk egy pályázatot határozatlan idejű állásra. És nem gondolkodnak tovább.
Ez egy olyan hely ahol kb 30an dokgoznak, szoval sajnos nem az a helyzet áll fenn, hogy elfelejtkeznek rólam.
Amikor a legutóbbi ember felmondott, már csak pár hét volt a szerződés lejártáig, és be lettem hivva és elmondtak, hogy nyugodjak meg, így nem küldenek el. Persze mást nem mondtak, leokéztam, és már küldtek is kifele az irodából. Aztán bejelentették, hogy a frisen felvett kollega tölti be az állást.
Igen, 5 évig játszák ezt, de ha akkor sincs határozatlan állás akkor úgy tudom, elküldenek.Hiszen nem tud hova átrakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!