Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az embernek miért nem lehet...

Az embernek miért nem lehet pénze ha már dolgozik?Miért kell 2020-ban is még aprópénzt keresni?

Figyelt kérdés
Ez a pénztelenség olyan mint egy örökzöld sláger.Szóról szóra ugyanazt hallani mint 20-30 évvel ezelőtt.Nincs pénzem,nem fizetnek meg,nehezen találok munkát,nem akarnak fizetni,keveset fizetnek,semmire nem elég ez a pénz.Mintha megállt volna az idő.Magyarországon már örökké ez lesz a jellemző?A pénztelenség,a csóróság?Ugyanez a lemez fog szólni még 50 év múlva is?

2020. szept. 19. 07:54
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
#27 ha mindig úgy fogjuk megoldani hogy egyszerűen váltunk ha nem tetszik valami,soha nem lesz rend.Ebben biztos vagyok.
2020. szept. 19. 13:40
 32/49 anonim ***** válasza:
80%
Nekem tetszenek a robotpénztárak.
2020. szept. 19. 13:41
 33/49 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem te semmit nem tudsz a munkavallalásról. Van aki azért csinálja azt amit mert szereti csinálni. Tök mindegy mennyit fizetnek érte. Neki megéri azt csinálni. Egész meglepő módon van aki azért lesz villamosvezető mert az volt az álma van aki meg szeret pék lenni hiába elkápzelehetetlen ez masoknak. Az én munkám is ilyen. Keveset keresek de szeretem csinálni. Elmehetnek sok pénzért mashova van vegzettségem lehetőségem de nem akarok 8 órát tölteni naponta valamivel amitől szenvedek. Valamit valamiért. Persze van aki nem tanult és ott dolgozik ahol épp kap munkát de az ilyennek ne is nagyon legyenek igényei hiszen semmit nem tett a jó fizetésért. Aztán vannak azok akik imadják amit csinalnak és sokat is keresnek vele. Engem nem érdekel ez. A magam életével foglalkozom és azt nézem én jól érzem e így magam én ki tudok e jönni a fizetésemből. Ha igen akkor nem érdekel karcsi meg évi mennyit keres és miért kapok ennyit pedig jól dolgozom és képzett vagyok. Nem masokhoz mérem magam. A saját igenyeimet veszem figyelmebe. Ha mindig masokhoz méred magad örökké elégedtlen leszel mert mindig van akinek szebb nagyobb meg több jut. ;)
2020. szept. 19. 13:45
 34/49 A kérdező kommentje:
#33 de hogy legyen elégedett valaki aki dolgozik és mégse biztosítja neki a fizetése az alapvető kiadásokat?
2020. szept. 19. 13:55
 35/49 A kérdező kommentje:
Ja és nem másokhoz mérem magam csak egy alapvető szintet el szeretnék érni ha már dolgozom.És itt most a hangsúly a munkán van.Ez olyan nehéz kell hogy legyen a 21.században?Oké hogy nem tanult valaki ezért nem is kereshet olyan jól,mint aki sokat tanult,de annyit hagy keressen már legalább hogy tudja fizetni az alapvető dolgokat gond nélkül.Itt nincs szó másról,minthogy egyes munkaadók hülyének nézik a dolgozókat,a kormàny pedig hülyének nézi az embereket.Ennyi az egész.
2020. szept. 19. 14:09
 36/49 anonim ***** válasza:
66%
Határozs már meg az alapvető kiadásokat.
2020. szept. 19. 15:08
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van kérdező, végzettségtől függetlenül aki dolgozik mindegy, hogy mit akkor is járna neki egy olyan bér amiből tiszteségesen meg tud élni, nyilván aki tanult, diplomás az többet keressen értelem szerűen.

A mai árakhoz viszonyítva a minimálbérnek kb. nettó 300000ft-nak kellene lenni minimum, de sajnos még mindig alig több a minimál bér 100000ft-nál.

2020. szept. 19. 15:11
 38/49 anonim ***** válasza:
49%
Elmehetsz nyugodtan Ausztriába bárki más is megteheti ha szerinted ott jobb. Ez kb olyan mint azon cirkuszolni hogy miért nem lehet a sarki pékségben mákos rétest venni mikor a két sarokkal odébb lévőben meg lehet. El kéne dönteni, hogy cirkuszolni akarsz vagy mákosrétest enni. Ezzel a hozzáállásal mondjuk nem sokra fogod vinni. Nem mellesleg sok munkaltatónak egyszerűen nincs annyi a bevétele, hogy többet tudjon fizetni az akamazottainak. A nincsből nem lehet fizetni.
2020. szept. 19. 15:25
 39/49 anonim ***** válasza:
84%

" mellesleg sok munkaltatónak egyszerűen nincs annyi a bevétele, hogy többet tudjon fizetni az akamazottainak"

azért megoldják valahogy szegények az évente 3x-i nyaralást, prémium autó fenntartását, lakások vételét :)

2020. szept. 19. 16:03
 40/49 anonim ***** válasza:
81%

#39 Igazad van pontosan a munkaadók azok akik sírnak állandóan, hogy jaj milyen nehéz mennyi a fizetni való aztán még is olyan luxusban élnek.

Szegény melóson spórol mindegyik.

2020. szept. 19. 16:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!