Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az embernek miért nem lehet...

Az embernek miért nem lehet pénze ha már dolgozik?Miért kell 2020-ban is még aprópénzt keresni?

Figyelt kérdés
Ez a pénztelenség olyan mint egy örökzöld sláger.Szóról szóra ugyanazt hallani mint 20-30 évvel ezelőtt.Nincs pénzem,nem fizetnek meg,nehezen találok munkát,nem akarnak fizetni,keveset fizetnek,semmire nem elég ez a pénz.Mintha megállt volna az idő.Magyarországon már örökké ez lesz a jellemző?A pénztelenség,a csóróság?Ugyanez a lemez fog szólni még 50 év múlva is?

2020. szept. 19. 07:54
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
78%
Munkahelyen ugyan annyi a fizetése mindenkinek. Nekem nincsenek anyagi gondjaim kollégámnak hó végén kajára sem telik pedig egyikünknek sincs gyerekünk és nem kell albit fizetni. Ő dohanyzik és minden délutánját a sarki kocsmában tölti. Én meg nem. Ennyi.
2020. szept. 19. 11:37
 12/49 anonim ***** válasza:
75%

De jó,hogy itt mindenkinek olyan jól megy, azért nézzetek már szét vidéken is,hogy a kis falvakban mekkora a csóróság.

Az emberek falun csak tengődnek, és nem mindenki tud elhúzni külföldre meg a fővárosba mert falun amennyiért el tudnák adni a házaikat az emberek, azért egy normálisabb helyen nem tudnának még egy telket se venni nem hogy egy lakást.

A falusiakat teljesen ellehetetleníteték, szándékosan,hisz a falusi parasz ember nem volt jó fogyasztó, mert megtermelt magának szinte mindent és nem ment a tescoba meg a többi bevársáló központba.

Az elmúlt harminc év alatt fokozatosan felszámolta a politika ezt a társadalmi réteget,létre jöttek a nagy ,,kulákok" és a sok cseléd csak úgy mint száz ével ez előtt.

Harminc év alatt 100 évet fejlődtünk visszafele.

Lehetne folytatni a sort,hogy mi mindent tettek még tönkre a vezíreink és mekkora pénzeket tüntetek el.

2020. szept. 19. 11:39
 13/49 anonim ***** válasza:
61%
12-es, falun rengeteg embernek van háztájija. Liba, kacsa, csirke, meg veteményes. Az alapvető dolgokat meg tudják termelni. De ugye ott is mindenki sír. Sírnak vidéken, sírnak a fővárosban, mert a magyar ember ilyen. Szeret panaszkodni.
2020. szept. 19. 11:53
 14/49 A kérdező kommentje:
Az emberek többsége nem keres jól,mert a legtöbb szakmát,munkát nem fizetik meg jól.Sokan pedig sehol nem dolgoznak,semmi jövedelmük is.Úgy tudnak megélni hogy segítik őket párjuk,szülők,nagyszülők.Nem fizetik meg az embereket,mert nem kell őket megfizetniük.Érdekes a bkv-sok sztrájkot jelentettek be és meg tudták emelni a fizetésüket,még ha nem is sokkal.De más területeken az emberek nem mernek tiltakozni,sztrájkolni.
2020. szept. 19. 12:31
 15/49 anonim ***** válasza:
64%
Azért az is érdekes lenne kérdező te mire szeretnél több pénzt kapni? Milyen véguettséged van milyen gyakorlatod? Mert én azt látom az emberek többsége a semmire követelőzik. Nekem 3 diplomám van plusz egy szakmai végzettségem. Nem panaszkodom. Találok munkát ha elveszítenem a mostanit és meg tudok élni a fizetesemből de meg is tanultam beosztani. Nem vagyok a fogyasztói társadalom mintapéldánya csak azt veszem meg ami kell. Nincs igenyem a legújabb mobiltelefonra és új cipőre havonta. Mert minek?
2020. szept. 19. 12:44
 16/49 anonim ***** válasza:
69%
Én vidéken éltem sokáig és magyarország adottságai nagyon jók a biogazdálkodás és házi termékek nagyon futnak. Barmelyik termelő válthatna. De sokuknak nincs igényük kepezni magukat és ami a legnagyobb baj a magyarok egy részével hogy baromi rugalmatlanok. Vannak akik egy életet kepesek végig sírni mert befuccsolt a szakmájuk és képtelenek a valtásra. Én egész életemben tanulok hogy meg tudjak felelni a valtozó igenyeknek. Másképp nem lehet.
2020. szept. 19. 12:48
 17/49 A kérdező kommentje:
#15-ös a havi nettó 300 ezer jàrna még egy utcaseprőnek is.Ugyanis nagyon dràgàk az élelmiszerek,az albérletek,lakni és enni ugyanis mindenkinek kell.De a legtöbb helyen a fizetés csak az egyiket fedezi,vagy egyiket sem.
2020. szept. 19. 12:51
 18/49 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem vissza kéne hozni az önkormányzati lakás intézményét amit bárki igenyelhet alacsony berleti díjért. Az alberlet a fővárosba valóban brutális. De ha ne kell albit fizeti 150ből bőven kijössz még félre is tudsz tenni. Utcaseprőnek 300 ezer? :D kicsit el vagy tévedve.kaja nem olyan drága ha nem ész nélkül vásárolt.
2020. szept. 19. 12:56
 19/49 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező, értjük, hogy a saját életedet akarod rávetíteni mindenkire. De attól, mert neked nincs igényed arra, hogy továbbképezd magad 8 általános után, hála égnek, nem mindenki olyan, mint te. Attól mert te hisztizel és szenvedsz, mert másoknak jobban megy, neked nem lesz jobb. Hiszen nem is akarsz tenni ellene semmit.
2020. szept. 19. 12:57
 20/49 anonim ***** válasza:
68%
Tipikus példa hogy mindig az aktuális rendszert kell hibázatni véletlenül sem önmagunkat ;)
2020. szept. 19. 13:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!