Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kérnétek betegszabadságot, ha...

Kérnétek betegszabadságot, ha elfogy a fizetett szabadság?

Figyelt kérdés

Muszáj ezt meglépnem. Munka mellett egyetemre jártam, az éves szabadságom egészét azokra a napokra vettem ki amikor órára jártam, és amikor vizsgákra készültem, illetve vizsgáztam. A korona miatt csúszott az államvizsga így újra kell rá kivennem napokat, viszont a fizetett szabadságaim már elfogytak, munka mellett meg képtelen lennék felkészülni. A főnököm nem megértő, fizetetlen szabadságra nem engedne el. Így nem maradt más, mint a betegszabadság és egy kreált betegség.

Nem vagyok hazudós típus, így nekem ez egy óriási hazugság lesz, és félek erre építeni. Az idegeim így is elég hullámzóak a végső megmérettetés miatt. :D Igazából a kérdést azért írtam ki, hátha kapok pár megnyugatató választ arra vonatkozóan, hogy más is megtenné ezt vagy sem.

2020. szept. 8. 08:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
59%
És csak fizikai problémával lehet táppénzre menni? Túlterheltséggel és fáradtsággal nem? Ehhez vizsgálatok sem kellenek, és a lelki egészség is fontos. Legalábbis az én háziorvosom magától elküld táppénzre, ha látja,hogy szükségem van a pihenésre.
2020. szept. 9. 06:30
 12/12 anonim ***** válasza:
HR-en kell érdeklődni. Nekem volt még rendes szabadnapom, de fizetetlenre akartam menni államvizsga előtt, hogy maradjon az év második felére is szabim. Nekem kérvényt kellett írni a főnököm főnökének a főnőkének a főnökének ( :-) ) , hogy ezért meg ezért igényelnék fizetetlen szabadságot. Főnököm persze húzta a száját, de neki semmi köze nem volt hozzá, és el is engedtek. A sulit is fizetetlennel csináltam amúgy: mindig kértem iskolalátogatási igazolást, munkahely köteles elfogadni.
2020. szept. 9. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!