Szabadság-betegszabadság, ezért kirúghatnak?
Figyelt kérdés
Muszáj elmennem egy adott időszakra, 1 hétre szabadságra, családi okokból, de a munkáltatóm nem enged el, még a helyzet ismeretében sem (el is sírtam magam előtte, mikor mondta hogy 60 emberből max 10 mehet el szabadságra...) gondoltam, hogy elmegyek akkor táppénzre, de nem tudom ennek lehet-e bármilyen szankciója, mert a főnököm tudja, hogy arra a hétre nekem szabadság kellett volna, de "hirtelen" beteg lettem.2020. jún. 2. 20:00
1/4 anonim válasza:
Sajnos ki, mert ez így elég átlátszó. Még esetleg felülvizsgálóorvost is kiküldene ellenőrízni, hogy tényleg beteg vagy-e.
2/4 anonim válasza:
Nem csak, hogy kirúghat, de táppénzcsalás miatt fel is jelenthet. Ez esetben kártérítési kötelezettséged keletkezik felé.
3/4 A kérdező kommentje:
Annyira kétségbe vagyok esve, nem tudom mit tehetnék, ha MUSZÁJ elmennem egy hétre... nem nyaralni, bulizni akarok, de nem engednek el :(
2020. jún. 2. 21:13
4/4 anonim válasza:
Igen, sőt táppénzcsalás miatt elővehetnek az orvosoddal együtt.
Megértem, hogy lehet valakinek nagyon fontos dolga. De azért nem egy hét...
Próbálj meg egy kollégával egyezkedni, hogy menjen egy héttel később, korábban szabira te meg majd helyettesíted
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!