Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kérnétek betegszabadságot, ha...

Kérnétek betegszabadságot, ha elfogy a fizetett szabadság?

Figyelt kérdés

Muszáj ezt meglépnem. Munka mellett egyetemre jártam, az éves szabadságom egészét azokra a napokra vettem ki amikor órára jártam, és amikor vizsgákra készültem, illetve vizsgáztam. A korona miatt csúszott az államvizsga így újra kell rá kivennem napokat, viszont a fizetett szabadságaim már elfogytak, munka mellett meg képtelen lennék felkészülni. A főnököm nem megértő, fizetetlen szabadságra nem engedne el. Így nem maradt más, mint a betegszabadság és egy kreált betegség.

Nem vagyok hazudós típus, így nekem ez egy óriási hazugság lesz, és félek erre építeni. Az idegeim így is elég hullámzóak a végső megmérettetés miatt. :D Igazából a kérdést azért írtam ki, hátha kapok pár megnyugatató választ arra vonatkozóan, hogy más is megtenné ezt vagy sem.

2020. szept. 8. 08:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Ha a főnököd nem lenne megértő, a fizetett szabadságodnak csak kb a fele fogyott volna el, mert a többivel a munkáltató rendelkezik.

Marad a kamu tp.

2020. szept. 8. 08:36
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A főnököd tudja, hogy egyetemre jársz? Mert ha nem megértő és nem rugalmas, ahogy írtad is, én nem kockáztatnám meg a kamu táppénzt. Rádhívja a felülvizsgálókat amíg vizsgázol , táppénzcsalás, jól nem jössz ki.

Az én főnököm jófej, ő maga szokta ajánlani, hogy menjek táppénzre, ha elfogyott a szabim és pihenésre van szükségem. A te főnöködnél én nem merném.

2020. szept. 8. 09:03
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
Miért kell rá most felkészülni? Az eredeti időpontra nem készültél fel? Most csak át kellene ismételned, az kell hogy menjen munka mellett is
2020. szept. 8. 09:20
 4/12 anonim ***** válasza:
36%
Háziorvos vagyok, mélységesen megvetem a táppénzcsalókat. Vagy belehazudik a szemembe, vagy engem kér, hogy hazudjak. Menj fizetetlen szabadságra!
2020. szept. 8. 09:42
 5/12 anonim ***** válasza:

"A főnököm nem megértő, fizetetlen szabadságra nem engedne el"

Egyébként miért veteted meg előző? Háziorvosoknak van ebből valami hátrányuk?

2020. szept. 8. 09:49
 6/12 A kérdező kommentje:

Felülvizgsálókat kétlem, hogy rám küldene.

Ez nem olyan anyag, amihez elegendő egy délutáni ismétlés. Valamint nem, az eredeti időpontra nem készültem, mivel nem adták meg kokrétan a napját, csak a félév vizsgáira, ami még mindig kb. csak fele a tételsornak.

Én sem tartom fairnek a táppénzcsalást. Ezért akartam fizetetlen szabadságra menni, mert nem a pénz kell hanem az IDŐ, viszont máshogy nem tudtam megoldani.

2020. szept. 8. 10:36
 7/12 anonim ***** válasza:

#5: Elvileg az orvost elővehetik, mert ő is részt vesz a TB csalásban.

Egyébként, ha ennyire nem toleráns a főnök és úgyis tudja mi van a háttérben simán ráküldheti a hatóságot a krédezőre.

De megint ott tartunk, hogy megy a parázás, meg a reszketés, hogy kitaláljuk a legjobb módját a hazudozásnak, csak mert "úgyse" segítene a főnök, ha megkérdezném.

2020. szept. 8. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
Hat akkor így jártal.... Készülni kellett volna.
2020. szept. 8. 14:22
 9/12 anonim ***** válasza:
31%
Azt tapasztaltam, szinte minden cég arra megy h le tudjon húzni ah csak tud. Én már hazudtam erről, suliban is. Jó dolog, javaslom, élj vele. Akkor is használnám ha szimplán nincs kedvem bemenni, mert elegem lett.
2020. szept. 8. 14:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen van hátránya belőle a háziorvosnak. Ha kamuzik, akkor feleslegesen vizsgálom meg feleslegesen indikálok terápiát magyarul az én időmet rabolja. Ha meg megmondja, hogy lógni akar, akkor meg engem kér hazugságra. Meglepő módon orvosként beteg embereket szeretnék gyógyítani nem pedig részt venni felnőtt emberek óvodás játékaiban.

Egy munkahelynek vannak szabályai, ha nem tetszik fel lehet mondani.

2020. szept. 8. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!