Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fogadjam el a tudatot, hogy...

Fogadjam el a tudatot, hogy valószínüleg elfogom kapni a koronavírust a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

A munkahelyemről van szó, ahol közvetített munkaerő vagyok. Hónapok után, nagy nehezen találtam ezt a munkát, mert a márciusi bezárásoknál tönkre ment az előző munkahelyem. Irodai munkáról van szó, de az én munkakörök sajnom nem engedi meg a home-office-t...

Az egyik munkatársam mondta, hogy a nővére hatósági házikaranténba kerül, mert egy esküvőn találtak koronás fertőzötteket, ahol ő is ott volt. És kérdezgetett minket, hogy ilyenkor jöhet e ő egyáltalán dolgozni?

A másik, a főnőkeim. Az egyikük szerda este is színházi előadáson volt (pár száz fő, nagy teremben) és mondta, hogy senkin se volt maszk az előadás alatt. Ő is levette, mert, hogy kényelmetlen neki....

Nem akarom elveszíteni ezt a munkát, de a vírust se szeretném haza vinni a családnak. Feszült vagyok ez az egész miatt.

Más is van ilyen helyzetben a munkahelyén?

2020. szept. 4. 11:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

10

Pedig a parlament nevű "színházban" vesznek ám;)

2020. szept. 4. 22:37
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Akik lepontozták a 10-esemet, leírhatnák, hogy mégis hogyan képzelik ezt el. Azt pedig nem győzöm írni, hogy aki be van szarva, az maradjon otthon, de másoktól ne várja el!
2020. szept. 4. 23:39
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
És megint a lepontozás. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de hogyha én szórakozni-kikapcsolódni megyek (akár moziba, színházba, koncertre, fesztiválra), akkor szerves velejárója, hogy a hétköznapok gondjait, ha lehet, teljesen ki akarom zárni. És ezen kizárandó dolgok közé értelemszerűen a vírus sz**ság, és ebből kifolyólag a maszkviselés is beletartozik. Persze, lehet, hogy én vagyok rosszul összerakva. Utóbbi esetben leírhatnátok, hogy ti hogy képzelitek el az ideális kikapcsolódást a jelen helyzetben.
2020. szept. 5. 04:58
 14/23 A kérdező kommentje:

Teljesen érthető, hogy szórakozni szeretnél 13-as a színházban, moziban, fesztiválom. De az egyik nem zárja ki a másikat. Attól még, hogy fent hagyod a maszkot, az nem a rettegés jele. Hanem azt jelenti, hogy tőrödsz a többi emberrel, odafigyelsz a környezezedre (mert nem téged véd a maszk, hanem a többi embert). Nekem tavasz óta eléggé megváltoztak a szokásaim, de tegnap is a buszon volt pár jó ember, aki csak azért se volt hajlandó felvenni, még mutatóba sem (mondjuk annak sincs sok értelme).

A főnökömről is az jutott eszembe, hogy adott annak a bizonyosnak egy pofont. Mert hiába figyel mindenhol, hiába kéz fertőtlenít, hiába jár mindenhova a drága autójával, ha egy több száz fős előadáson, zárt térben órákat tölt el maszk nélkül.... Elmúlt már 60 éves az ember.

Felhúzhatnám az irodában a maszkot, de mi értelme lenne? Senki nem hordja... Úgy lenne haszna, ha mindenki felhúzná. Ügyfelek is bejönnek, senki nem veszi fel a maszkot. Főnök se szól rájuk, hogy maszk, kézfertőtlenítő (ki van készítve jól látható helyre). Simán kezet fognak egymással. Szóval sok ember szimplán nem foglalkozik vele, mert szerintük nincs is vírus, ők biztos nem kapják el alapon, velük nem történhet semmi...

2020. szept. 5. 06:08
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
14: Ennek semmi köze a rettegéshez. Ki akarom zárni a dolgot, totál ellazulni, ennyi. És tömegben több óra hosszáig viselni egészségtelen, ezért nem hordja senki ilyen alkalmakkor.
2020. szept. 5. 07:03
 16/23 anonim ***** válasza:
58%

15

Keress fel egy tömegsírt, ott nem kell viselni;)

2020. szept. 5. 08:30
 17/23 anonim ***** válasza:
Most sajnos nincs ilyen h kockazatos vagy nem kockazatos munkahely max ha egyeni vallalkozo vagy es home office-be tolod no de akkor is ki kell menned boltba patikaba ide oda egyszoval nem elhetsz bezarva bunkerbe. Ott ahol tobb ember dolgozik egy legterbe irodaba gyarba stb szinte mindenhol ott lehet. Honnan tudhatja az ember h a kollegaja merre mit csinal munkaidon kivul? Gondolom a tobbseg nem otthon ul hanem eli az eletét. Lehet élni rettegve is fel is lehet mondani mert a masik tusszogott egyet, mindenhol ott a kockazat a villamoson buszon uzletekben stb stb ahogy a natha influenza vagy h a tegla a fejedre esik. Szoval nonszensz az allitasod mindenki akkor felmondhat es élhet aszkéta életet. Nem gondolom h kockázatosabb lenne a te helyed mint bármelyik másik a jelenlegi helyzetben. Úgy h nyugi.
2020. szept. 6. 11:46
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az óvintezkedeseket be tartani es sok vitamin friss levego mozgas.
2020. szept. 6. 11:52
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

14

Emlékszel az aids terjedésére...ez ugyan nem olyan, de a felelőtlenség hasonló ugye...

Annyi értelme csak van viselni melóban, hogy te jobb eséllyel nem kapod el, ha körülötted páran sikeresen még is s a kézfogást is mellőzheted.

Ezt mind megteheted magadért-családodért...a többi...vesszen a veszendő...

2020. szept. 6. 17:13
 20/23 anonim ***** válasza:
Bárhol és bármikor elkaphatod, nem tudsz hermetikusan elzárkózni. Nálunk tavasszal volt egy lázas kolléga, aki bejárt, és nem tesztelték, most kettőt is teszteltek és mindkettő pozitív, otthonról dolgoznak, és a közvetlen kollégáik is, mi, többiek kivárunk (több száz fős cég, több telephely, több épület, több szint, szóval nem vagyunk mindenkivel egy légtérben). Tavasszal csak a kisgyerekesek, az idősebb kollégák, a krónikus betegek dolgozhattak otthonról, akik nem voltak amúgy igazoltan fertőzöttek vagy 2 hét türelmi karanténban, mindenki másnak be kellett járni.
2020. szept. 8. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!