Fogadjam el a tudatot, hogy valószínüleg elfogom kapni a koronavírust a munkahelyemen?
A munkahelyemről van szó, ahol közvetített munkaerő vagyok. Hónapok után, nagy nehezen találtam ezt a munkát, mert a márciusi bezárásoknál tönkre ment az előző munkahelyem. Irodai munkáról van szó, de az én munkakörök sajnom nem engedi meg a home-office-t...
Az egyik munkatársam mondta, hogy a nővére hatósági házikaranténba kerül, mert egy esküvőn találtak koronás fertőzötteket, ahol ő is ott volt. És kérdezgetett minket, hogy ilyenkor jöhet e ő egyáltalán dolgozni?
A másik, a főnőkeim. Az egyikük szerda este is színházi előadáson volt (pár száz fő, nagy teremben) és mondta, hogy senkin se volt maszk az előadás alatt. Ő is levette, mert, hogy kényelmetlen neki....
Nem akarom elveszíteni ezt a munkát, de a vírust se szeretném haza vinni a családnak. Feszült vagyok ez az egész miatt.
Más is van ilyen helyzetben a munkahelyén?
Igen, fogadd el. Az a helyzet, hogy nem tudsz mást tenni, csak elfogadni, mert akár a járművön vagy bárhol elkaphatod - de olyan is van, hogy koronavírus fertőzött családtagja, akivel nap mint nap együtt volt, meg nem kapta el. Jelenleg nem ismerjük a vírus mechanizmusát, nem tudjuk, ki méiért betegszik meg súlyosan illetve mások meg nem. Nem csak az idős, krónikus betegek betegednek meg súlyosan - sőt, 2 rákbetegről is hallottam, aki kemoterápiára járt, valahol megfertőződött és MEGGYÓGYULT a koronavírusból!
Amit tudsz tenni, hogy erősíted az immunrendszered: méz, C és D vitamin, sok napfény, jó levegő, stb.
"Lehet keresni más munkahelyet"
És akkor mi van megoldva? Semmi. Közértbe csak kell menni - ahogy írod is, a kereskedelemben is dolgoznak - márpedig az egyik "legveszélyesebb" hely: sok ember egy zárt térben, sokan belépve lehúzzák a maszkot (tömegközlekedésben is) távolságtartás lehetetlen, stb.
Max imádkozni lehet, hogy az ember ne abba az 5-10 %-ba tartozzon, aki belehal - hanem a fennmaradó felgyógyult százalékba :-)
Értem. Persze, tudom, boltban is, buszon is eltudom kapni bármikor. 30 alatt vagyok, valószínűleg nem viselne meg a dolog. Inkább a szülők miatt aggódom,nem magam miatt...
Dolgoznom meg muszáj, mert 4 hónapig munkanélküli voltam, állaskeresési járadék nem járt, nulla forint bevételem volt és már kezdtek elfogyni a tartalékaim.
Valószínűleg arról van szó, hogy most közelebb van a vírus gondolata, mint eddig bármikor, jönnek a hírek, hogy x ismerőse is beteg, meg y is karanténban van. Ez a szokatlan és nyugtalanító.
Megértem a kérdezőt,de ez van a legtöbb munka helyen.
Az emberek többsége szerint nincs vírus.
Nem tudsz mit csinálni.
Nálunk ezen a héten már a második kolléga került karanténba. Egyiküknek a párja igazolt fertőzött, aki a munkahelyén, külföldről hazajött kollégáitól kapta el. A másiknak a párja orvosként a sürgősségin fertőzött beteget vizsgált, majd estére belázasodott. Persze lehet, hogy mindkettő vaklárma lesz: az első esetben a kollégánknak már van egy negatív tesztje, a második esetben meg reménykedjünk, hogy az illető orvosként maximális óvatossággal járt el, és csak véletlen egybeesés, hogy belázasodott (nekik 3 iskolás gyerekük van, ők is hazahozhatták a vírust).
És persze járok boltba, utazom buszon stb.stb. Nincs garancia semmire.
Most nem azért, de munkahelyeden tilos a maszk viselése, mert a főnök hüle lényegében?
Tudod ez olyan dolog, mint amikor például fúrsz egy acéllemezt ( talán te nem, de képzelőerőd az lehet ) s nem veszel fel védőszemüveget a kicsapódó sorja ellen, mert minek az az "okosok" szerint...
A saját egészségedért elsősorban te felelsz, másodlagosan munkahely, ahol dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!