Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondás után mit mondjak a...

Felmondás után mit mondjak a kíváncsiskodó kollégáknak?

Figyelt kérdés

Felmondtam, mert a munka kihatott a magánéletemre és az egészségi állapotomra is, ráadásul veszélyes munkakörről van szó.

A távolabbi kollégákat letudtam azzal, hogy X-én kezdek egy másik munkahelyen, de addig, amíg nem fix, nem szeretném elkiabálni. Ezt meg is értették, nem kérdezősködtek tovább (más kérdés, hogy a hátam mögött mit pletykáltak, de ez már nem az én dolgom).

Viszont van pár kollégám, akivel jó viszonyban vagyunk. Ez nem azt jelenti, hogy egymás minden magánjellegű dolgairól tudunk, de jóban voltunk, sok "privát" dolgokról szó volt köztünk, amit csak egymással beszéltünk meg/át.

Már nem dolgozom velük, de két-három kollégával rendszeresen beszélünk telefonon és írásban interneten. Csak egy kollégámnak mondtam el (fél szavakkal), hogy jelenleg szó sincs másik munkahelyről. Ő tudta, hogy tanulok és egyéb magánéleti dologgal fogom utolérni magam az elkövetkezendő hónapokkal. Meg is értette. Viszont egy másik, "tolakodóbb" kollégámnak nem tudom, hogy ezt miként mondjam el, mert tuti elejtené azoknak a kollégáknak, akire ez egyáltalán nem tartozik (és ítélkeznének is, hogy egy "nagyon jó, fix munkahelyet" hagytam ott. Aha...). Csak annyit mondtam neki, hogy "majd beszéljünk erről akkor, ha már ott dolgozom". Szinte biztos, hogy ő is azt mondaná, hogy nem érti, miért mondtam fel a "semmiért"...

2020. szept. 1. 19:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlkomplikálod a helyzetet. A volt kollégáid már a múltnak a részei, semmi dolgod velük. Eleve nem tartozol elszámolással olyan emberek felé, akikhez már semmi közöd. Én biztos nem venném fel ilyen embereknek a telefont a helyedben... csak arra érdemes időt szánni és azzal érdemes beszélgetni, akiben ténylegesen megbízol.
2020. szept. 1. 20:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj válaszolnod rá: így alakult és ennyi.
2020. szept. 1. 21:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a lehetô legsemlegesebb: találtam egy jobb munkahelyet.
2020. szept. 2. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!