Ez arra akar utalni, hogy a kedves kolléganő kíváncsiskodni akar felőlem is?
Biztos. Ha a szemkontaktus idején rápillantottál volna, akkor már régen a hálójában lennél. Az ilyeneket messze elkerülöm. Köszönök, aztán megyek, mert dolgom van. Ja, ha emlegeti Mariskát, akkor: igen? Nem tudtam, de tudod Pirikém, nekem aztán mindegy, az ő dolga, ő tudja. Vagy: nem is ismerem Magdikát, ebben nem tudok véleményt formálni.
Ennek is megvan a hátránya, mondták már vissza nekem, hogy mivel nem vagyok pletykás, hááát, a közvetlen kolléganőimnek nem én vagyok a kedvence. Sebaj, vannak más kollégáim, akinek viszont én. :)))
Próbálja kiszimatolni mennyire lehet behálózni az "éjszakai ugatóláncba", akarom mondani a folyosó hírekbe. Ha összenézel vele, visszamosolyogsz, helyeselsz, stb., akkor tudni fogja, hogy jó alany vagy, mehet hozzád is pletykálni.
Én elkerülném ezeket az embereket. A felszínes jó kapcsolatot lehet ápolni, de ne ásd bele magad a pletyka láncba. Én a cégünknél ebből nagyon kimaradok, még is mindig minden körbe ér és persze eljut hozzám is. Őszintén meglepődök olykor, aminek hangot is adok: "Tényleg? De komoly... Nem is tudtam." És részemről itt le is van zárva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!