Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más munkahelyen is csak az...

Más munkahelyen is csak az egyedülallók kell túlózzanak?

Figyelt kérdés
Ha túlórázni kell mindig én kell menjek a másik 2 kolléga közül, ha pedig pénteken adódik egy két napos fuvar akkoris én kell menjek, mert a családos emberek nem tölthetik távol a hétvégét. Az oké, hogy mindezt a plusz munkát kifizetik nekem, de sokszor inkább én is pihennék a túlórák helyett. Mindez már egy éve így zajlik, és átlagosan 12-16 órával többet dolgozom minden hónapban, mint a többi munkatárs. Nekik mindenre van valami mentségük, gyerekre kell vigyázni, beteg valamelyik családtag, stb. Így persze a főnök éngem ugráltat mert egyedülálló vagyok, és szerinte nekem nem lehet más elfoglaltságom.

2020. aug. 28. 09:09
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem bemondásra működik,hogy van 3 gyerekem,az le is kell papirozni,hogy megkapd az adókedvezményt.
2020. aug. 28. 14:25
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van ilyen kolléganőm, állandóan a gyerekeivel takarózik és mindig kihúzza magát minden plusz alól. Ja, és az egészségi állapota se jó, de azzal is visszaél.
2020. aug. 28. 15:47
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Meg azt, aki bevállal mindenfélét még akkor is, ha az a szabadságának a terhére menne.
2020. aug. 28. 18:10
 24/32 anonim ***** válasza:
14%

"Azért ez nem bemondásra működik,hogy van 3 gyerekem,az le is kell papirozni,hogy megkapd az adókedvezményt."

Kinek kell adókedvezmény?

2020. aug. 28. 18:46
 25/32 Mr.Bab válasza:
100%
Kedves utolsó a gyerekek után jár adókedvezmény és valamennyi plusz szabad nap.
2020. aug. 28. 19:41
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, gondolj ilyenkor az óvónőre, aki azért mehet el időben haza, mert a te kollégádat is elengedték a gyerekéért. Nem ideális, hogy az egyedülállókat hajtják. Viszont ha a családost szívatja a főnök, azzal rácsesz az óvónő és a gyerek is. Egy helyett három személy. Te hogy döntenél?
2020. aug. 28. 23:51
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
#26: Miért kellene egynek szívni, azért mert egy másik nem tudja menedzselni az életét, így maga helyett még másik kettőt is szivat?
2020. aug. 29. 10:39
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
26-os, az egyedülállónak is lehet, hogy oda kell érni valahova időben, csak mert egyedülálló, még élete van, lehet, hogy a 6-kor záró postára akar odaérni csomagot átvenni, lehet, hogy a beteg szüleinek segít, lehet, hogy fogorvoshoz/nőgyógyászhoz/szemészetre... stb. van időpontja, lehet, hogy igazolványt kell megújítania, lehet, hogy randizna, hogy neki is legyen egyszer családja... stb. A munkahelynek semmi köze a magánélethez, és nem szabadna ilyen formában belenyúlnia a túlórákba. Tudom, hogy van, ahol megteszik, mert én is dolgoztam olyan helyen, de ez nem fair. Most olyan helyen dolgozom, ahol ilyen kivételezés nincs, a túlórát pedig a családos meg az egyedülálló is úgy csúsztathatja törzsidőn kívül, ahogy neki megfelelő.
2020. aug. 29. 10:49
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

"Egy helyett három személy. Te hogy döntenél?"

Én magamat választanám, nem vagyok Teréz anya. Azért nincs gyerekem, hogy legyen arra időm, hogy csak fekszem. Ha valaki gyereket vállalt, vállalta, hogy 20 évre rabszolga. Ne én igyam már meg a levét annak, hogy más képtelen az idejét beosztani.

És nem kell magyarázkodni, hogy orvos meg beteg szülő. Mindenki a saját döntéseiért a felelős. Aki szül, azért tartozik felelősséggel, aki nem, az meg azért. Nem kell szent dolgot csinálnom, hazamehetek netflixezni is, nem kell elszámolnom senkinek az időmmel - ezért nem vállaltam gyereket.

2020. aug. 29. 15:17
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Fhú, ez tök felháborító. Nálunk is vagy egy nő, aki soha nem akar délután tovább maradni, mert neki gyerekei vannak. Hozzáteszem, nem kicsik már azok a gyerekek, simán otthon lehetne őket hagyni.

De mindig másvalaki szív helyette.

2020. aug. 29. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!