Más munkahelyen is csak az egyedülallók kell
túlózzanak?
Figyelt kérdés
Ha túlórázni kell mindig én kell menjek a másik 2 kolléga közül, ha pedig pénteken adódik egy két napos fuvar akkoris én kell menjek, mert a családos emberek nem tölthetik távol a hétvégét. Az oké, hogy mindezt a plusz munkát kifizetik nekem, de sokszor inkább én is pihennék a túlórák helyett. Mindez már egy éve így zajlik, és átlagosan 12-16 órával többet dolgozom minden hónapban, mint a többi munkatárs. Nekik mindenre van valami mentségük, gyerekre kell vigyázni, beteg valamelyik családtag, stb. Így persze a főnök éngem ugráltat mert egyedülálló vagyok, és szerinte nekem nem lehet más elfoglaltságom.
Ez lett a vége,hogy a kormány beleavatkozott a családalapitásba,ha nincs gyereked akkor mindenütt hátrányt szenvedsz.
Lassan oda jutunk,hogy a gyermektelenek közellenségek lesznek,nem túl rég még a szingli adó is szóba került.
Mekkora diszkrimináció már a családi adókedvezmény is,egyenlő munkáért egyenlő bért,legalább is régen így volt,most meg akinek van vagy három gyereke majdnem megkapja a bruttó fizetését.
Sajnos a munkáltatók is átvették a kormánytól ezt a fajta megkülönböztetést.
2020. aug. 28. 09:56
12/32 A kérdező kommentje:
Olyan is volt, hogy délelőtt ledolgoztam 8 órát, aztán délután elmentem motorozni. Már közel 100kilóméterre jártam, mikor hívtak hogy menjek vissza, mert a kolléganak megbetegedett otthol a gyereke.
2020. aug. 28. 09:58
13/32 anonim válasza:
"Vigyaznal helyettük a gyerekre meg stb?"
Mi a phasz???
Ha TE gyereket vállalsz, azt a saját kontódra teszed. Senkit nem érdekel, hogy beteg vagy mi van vele. A TE gyereked. Akinek nincs gyereke, az meg bámulhatja a plafont is a szabadidejében, semmi közöd hozzá.
2020. aug. 28. 10:04
14/32 anonim válasza:
Hát ne haragudj , ha ilyeneket meg lehet veled csinálni akkor meg is érdemled. Miért nem mondasz fel?
2020. aug. 28. 10:04
15/32 anonim válasza:
Volt ilyen munkahelyem, most olyan helyen dolgozom, ahol nincs kifizetve a túlóra, de lecsúsztathatod a munkaidőt, ha úgy alakul, hogy többet kell valamikor bent lenni, és még csak nem is fontos, hogy egy héten belül legyen, mert havi átlagban nézik. Szóval lehet olyan, hogy pénteken mondjuk csak 9-től délig vagy bent, ha más napokon úgy jött össze a többletmunka.
2020. aug. 28. 10:16
16/32 anonim válasza:
Nálunk is ez megy, a családosoknak mindent lehet. Az tök oké, hogy anyuka végigtelefonálja a délelőttöt, hogy apuka adott-e sapkát a gyerekre mikor elvitte sétálni, meg hívja az óvónő mert tüsszentett egyet a gyerek és most azonnal vigye haza, neki bármikor el kell rohannia mehet nyugodtan mert a gyerek, nem baj ha később kezd vagy előbb elmegy, túlórázni nyilván nem kell soha, mert gyerek mellett mégis hogyan... Most a korona miatt a távoktatás idején is anyukák és apukák elmentek táppénzre, mert vigyázni kell a gyerekre, aztán utána meg még lazán kivették a szabadságukat, mert kell a családi nyaralás... Mi, a többiek, meg kb. örüljünk, hogy van hol dolgozni, túlórázhatunk, megcsinálhatjuk a másik munkáját is stb., de már pár nap szabadság után is megy a sírás, hogy “ki fog dolgozni”.
2020. aug. 28. 10:48
17/32 anonim válasza:
Nem szabadna ilyen szinten háttérbe szorítani téged. Kapnak bőven elég pluszt csak mert hajlandók voltak potyogtatni a pulyákat.
Viszont, ha főnök is ilyen hozzáállású akkor nem nagyon fogod tudni érvényesíteni az akaratod. Nyugodtan mondj nemet és kezdj el keresgélni másik helyet.
2020. aug. 28. 11:22
18/32 anonim válasza:
Az en parom is allandoan bent kell, hogy maradjon es ki se fizetik neki. A fonokenek nincs senkije, az egesz eletet a munkara aldozta, soha egy szabad percet nem szan magara es azt hiszi, hogy ez automatikusan ervenyes mindenki masra is. Mi a parommal egyutt elunk mar evek ota es van 2 kutyaja is, nekem is egy. A kutyaival is en foglalkozok, elhanyagol minket. Szoval nem, nem mindig az egyedulallokat szivatjak, teszem hozza, hogy a hab a tortan az, hogy a fonok a sajat fiatal enjet latja a paromban, tehat ugyan azt az utat szanja neki, amin o ment keresztul.
2020. aug. 28. 11:38
19/32 anonim válasza:
Itt most inkább szerintem kedves 18-as válaszoló a gyermekes családokról van szó,mert akinek nincs gyereke nyilván nem feltétlen egyedülálló.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!