Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Derogálna diplomával olyan...

Derogálna diplomával olyan feladatkört (is) ellátni amit évekig egy 8 elemis félalkesz nő látott el?

Figyelt kérdés

Évekig dolgozott itt egy 50-es félalkesz nőci, 8 elemivel, szakma semmi, érettségi se.

Amolyan portásféle volt: csöngettek ajtót nyitott megkérdezte ki az mi járatban postát vett át Kb ennyi. Másra nem is volt alkalmas a 8 elemivel, szakma nélkül.

Most elment felmondott. A főnök találmánya : senkit se vesznek fel a helyére, hanem majd én, aki egyébként diplomás irodai dolgozó vagyok itt, látom majd el a feladatát. A sajátom mellett persze-mert közel az irodám az ajtóhoz.

Tehát én, a diplomás ember azt a feladatot végzem majd, amit előtte évekig egy 8 elemis félalkesz végzett. Persze plusz pénz ezért semmi.

Nektek derogálna ez? kikérnétek magatoknak hogy azért nem ajtónállónak szegődtetek ide diplomával?

nyissa az az ajtót aki semmi másra nem alkalmas (mert se szakmája se végzettsége).

Hogy állnátok hozzá?

2020. aug. 24. 20:30
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

"vagy nem azért adják nekem hogy más helyett csináljam meg aki amúgy jobban ráérne "

Olvastad mit írtam? Akkor megismétlem:"Közben meg a gondnok a maga szintén 8 elemijével ott ül a szertárban és egész nap nyomja a facebookot. Ő megmondta Ő AZTÁN nem csinálja."

És miért nem adják a gondnoknak? mert megmondta hogy Ő nem.

ő nem fél hogy kirúgják. Valóban a helyében én se félnék a minimálbéres gondoki álláson nincs mit félteni.

Ilyet bármikor talál.

2020. aug. 24. 20:59
 12/27 anonim ***** válasza:
45%

Ha egy kalap szar a diplomám, nem kezelném eleve létezőnek, mert a munkaerőpiacon tényleg nem létezik. Sok olyan területen lehet papírt szerezni, ami attól értékes, hogy mellette mit csinál az ember önszorgalomból. Például a nyelvi/művészeti szakok többsége. Ha semmit, akkor a papír nem fogja felhúzni pozitívba...

Ha egy önmagában komoly papírja van valakinek, akkor pedig azt tudom mondani, hogy van az az állapot, amikor nem nézem, honnan van pénzem, amíg van és tiszta.

2020. aug. 24. 21:02
 13/27 anonim ***** válasza:
58%

Önmagában azért, mert van egy diplomád nem leszel értékes szakember, ahhoz szaktudás kell.

Úgy tűnik a főnököd a te munkakörödet látja olyannak a szervezeten belül, amely nem termel akkora hasznot és emiatt belefér, ha ellátod ezeket a feladatokat is.

2020. aug. 24. 21:12
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát tudod egy ideális világban:

szerintem, ha az ember olyan helyen, olyan közösségben, olyan munkát végez, amit szeret: nem kéne, hogy derogáljon ez a feladat.

Ha ez nem áll fent, s emellett még olyan problémák is vannak, hogy emellett az alapfeladatodat nem tudod ellátni és ezt a főnökkel nem lehet megbeszélni, illetve van ott egy gondnok aki nyitogathatná az ajtót, de nem teszi mert nem akarja(!): akkor én a helyedben elgondolkodnék rajta, miért is dolgozok ott...

Hosszútávon csak egy teher lesz. Valszeg nem is érzed magad ott jól. Lehet, hogy jól keresel, de később a ledolgozott napokból, hetekből, hónapokból semmi nem fog megmaradni, max. a frusztráció.

2020. aug. 24. 21:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Megkerdezhetem, milyen diplomád van, és mit takar az, hogy diplomás irodai dolgozo? Az mit csinál?
2020. aug. 24. 21:15
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia Bazsi
2020. aug. 24. 21:18
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez tényleg nagyon Balázsos ez a kérdés (is).
2020. aug. 24. 21:34
 18/27 anonim ***** válasza:
Ki az a Balázs? :D
2020. aug. 24. 21:45
 19/27 anonim ***** válasza:
52%

Ha az időmbe beleférne természetesen kinyitnám az ajtót napi 10x is.

Monotonitásból jó néha kijönni.

De kegyed cseppet sokat képzel magáról, illetve ilyen nyíltan lenézni másokat nem szép dolog.

Különben el lehet gondolkodni azon, hogy miért pont egy "diplomás irodai" dolgozót kértek fel erre a feladatra. :)

2020. aug. 24. 22:25
 20/27 anonim ***** válasza:
32%
Mit csinálna? Fénymásol meg kávét főz.
2020. aug. 24. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!