Szülőgépet ki lehet rúgni?
Kis cég vagyunk. Van egy alkalmazottunk, aki kb 5 éve elment szülni. Nem örültünk, mert pont a legnagyobb szükségben hagyott ott. Fogadkozott, hogy a hetedik hónapig dolgozik, erre két hónap múlva táppénzre ment. Megint az ígérgetés, hogy mire a gyerek 1-1,5 éves lesz, visszajön. Felkerestem, mire 1,5 éves volt, mire közölte hogy nem tud jönni, mert megint terhes. A gyerek mostanában lett 2 éves, jelezte hogy visszajönne. Mivel egyébként jó dolgozó volt, örültünk. Amúgy is kerestünk embert, így viszont nem kellett. Kivette a szabadságait, majd mikor már letelt lassan, ráírtam, hogy milyen műszakbeosztást szeretne. Erre visszaírt, hogy megint terhes, nem tud kezdeni mégsem, táppénzre menne. Na ez az, ami nekem sok és semmiképp sem vagyok hajlandó fizetni, hisz 5 éve nem dolgozik nekem.
Van rá mód, hogy ne kelljen táppénzt fizetnem neki, sőt legjobb lenne a elbúcsúzni tőle, mielőtt újabb és újabb bőrt húz le rólunk.

Így jártál sajnos, ha kirúgod és perel, nyer.
Amúgy ezt nem itt kéne megkérdezned, hanem munkajogásznál, mondjuk más kérdés hogy ők is ezt mondanák.

Egyrészt nem szülőgép, másrészt pont az ilyen hozzáállás miatt van védettsége a kismamáknak.
Próbálj vele megegyezni, de nem lesz hülye, kénytelen van benyelni a harmadik gyereket is.

4-re:
Talán pont azért fogadkozott, hogy 7. hónapig dolgozik, meg 1,5 éves gyerek mellől visszajön, mert olyan légkört csinál a főnök (a kérdező). Ha a főnök azt várja, hogy ezt mondja a beosztott, akkor ezt is fogják neki mondani. Az ilyen légkörből egyenesen következik, hogy a dolgozók hazudjanak, mert nem merik megmondani az igazat.
Amúgy nem értem az "otthagyott minket" szöveget. Föl lehetett volna venni a helyére mást, határozott idejű szerződéssel. Azt lehetett volna évente, félévente hosszabbítgatni. Egyedül a táppénz lett volna valós kiadás. Az új ember meg régesrég beletanult volna a munkába 5 év alatt.
Amúgy nálatok mindenki nyugdíjig dolgozik, kérdező? Simán fel is mondhat valaki 1 hónap felmondási idővel. Ilyen még sosem történt? Az is jöhet rosszkor a cégnek, és azt is meg kell oldanod.

7, és nem csak tp-hozzájárulást fizet.
Az egyik cégemnél volt egy nő, azt mondta, neki jó, ha alkalmis lehet két hétig, cserébe lemond a próbaidőről, ha nem tetszik, nem kötnek szerződést az efo után. Munkáltató belement. A munkaviszony harmadik hetében táppénzre ment.
Most szülte a negyediket.
Minden alkalommal, amint terhes lett, jött a levél, hogy kéri a fiznélküli megszüntetését, egy hónap múlva meg a telefon, hogy ja, amúgy ne várják, terhes.
Kb 4*7 hónap tp-hozzájárulás, kora, gyerekei miatt közel 120 nap szabi, durván fél év, ami most kb, tekintve, hogy hasonló munkakörben bruttó 400 a bér a cégnél, közel 2,5 millió (szocho ugye nincs, micsoda mázli). És ez csak a szabi.
Két hét munka után. Undorító.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!