Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjún mit válaszoljak...

Állásinterjún mit válaszoljak erre a kérdésre?

Figyelt kérdés

Sokszor előjön, hogy "miért minket választottál?" "Miért pont xy-nál szeretnél dolgozni?"

Ahová korábban jelentkeztem és sajnos elutasítottak, ott erre őszinte választ tudtam adni, mert az tényleg valamennyire top helynek számított a szakmában, jövőhéten viszont 2 olyan helyre is megyek, ahová csak azért jelentkeztem, hogy legyen valami, hogy hátha ezekhez felvesznek, ha a jobb helyekre nem.

Ilyenkor van valami jó válasz?

2020. aug. 16. 08:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
45%

Teged nem erdekelne? Felvennel barkit csukott szemmel? Van odaillö vegzettsege ket keze meg laba es kezdhet?

A motivacio ambicio meg hogy egyaltalan ki ö, az valami huszadrangu?

Ez olyan mintha barkit beengednel a hazadba mondjuk takaritani..kiadod neki magad a müködesed te meg vissza semmit nem tudsz rola

2020. aug. 16. 10:16
 12/25 anonim ***** válasza:
92%

11

Szerintem, te ne adj állást senkinek se:DDDD

Attól, hogy adni fog a fenti kérdésre neked egy mesebeli választ, az megnyugtat..."gratulálok".

2020. aug. 16. 10:22
 13/25 anonim ***** válasza:
45%

Azert az a mesebeli vàlasz is tükrözi a jelentkezöt...

Van e kreativitasa, hirtelen kerdesekre hogyan reagal, zavarba hozhato e, iranyitobb vezetöbb jellem vagy egy behodolos csicska, zülött celtalan, vagy van vmi egyenisege is, talàl e frappàns megoldasokat, vagy fujja a közhelyeket, egyedi e vagy sablon birka, miket lehet kihozni belöle vagy miket nem, van e szokincse egyaltalan szocializalt e, meg soroljam?

Amugy dolgoztam HR en es rengeteg sztorit is olvasok a temaban HR esektöl vezetöktöl minlyen interju alanyaik voltak, es konkretan is tudom a vezetök szavait miket mondanak gondolnak az elköszönös kezfogas utan az alanyrol. Es bevallom izgalmas vicces is tud lenni es akarmit is kamuzik barki, hüen tükrözi az egyént.

2020. aug. 16. 10:27
 14/25 anonim ***** válasza:
Elkalandoztál a kérdéstől...nem is értem, miről erőlködsz...s leírod az interjú fontosságát...minek, köztudott.
2020. aug. 16. 10:29
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
Valaki màr ott bukta az interjut, hogy amikor varakozott es belepett a HR es, hogy nem àllt fel üdvözlésnél. Még meg sem szolalt de màr el volt kapàlva.
2020. aug. 16. 10:32
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem kalandoztam el.a tema, hogy erdekel e az kit veszel fel vagy nem.minek kerdezni olyat hogy miert jelentkezett a ceghez. Na ugyan miert?!

De ha ennyiböl sem vilagos neked..hat tenyleg jobb ha nem kerülünk össze.

2020. aug. 16. 10:34
 17/25 anonim ***** válasza:
Én is utálok és feleslegesnek érzek sok interjú-kérdést, de a "miért minket válaszoltál?" szerintem pont nem ezek közé tartozik. Aki nem tud erre 1 vagy 2 értelmes mondatot válaszolni, az talán nem is akarja az állást. Aki még ott tart, hogy "hát pénzért", annak meg teljesen mindegy, hol és mit dolgozik, az első jobb ajánlatnál dobbantani fog. Másrészt ez megint egy olyan kérdés, amire nem létezik univerzálisan jó válasz. Nézz utána a cégnek, a cég profiljának (nem csak a saját oldalán), adj magadnak egy kis időt, és írd össze magadnak először pontonként a választ a kérdésre: tulajdonképpen miért jelentkeztél erre az állásra? Hiszen jelentkezhettél volna 50 másik állásra is, de valami plusz oka csak volt "a legyen valamihez" képest, hogy ezt a 2 állást is megpályáztad. És akkor már hazudnod, meg bullshitelned se kell (kihívás meg álmaid munkahelye stb. üres dumák), nem baj az se, ha szerény a válasz, legyél őszinte, elsősorban önmagadhoz. Neked se jó, ha felvesznek oda, ahonnak már első nap menni akarsz.
2020. aug. 16. 10:37
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Mashol mar leirtam hogy az emberek 99%a csak a penz miatt jelentkezik de a cégek elözékenyen megkerdezik feltètelezve az önmegvalositàst naivan hogy mi az ami motivalja.

Erre lepontoztak.

Es lam lam megis igazam van.

Hüen tükrözöd te is, hogy a pénzen javareszt nem làtnak tul a jelentkezök.

2020. aug. 16. 10:39
 19/25 anonim ***** válasza:
#18: szerintem nincs az 99% (mondjuk nem tisztem eldönteni se, kinek van igaza), de ettől még elég elkeserítő jelenség. Nem vagyunk egyformák, nekem számít, mire kelek fel reggelente, mire megy el heti 40 óra az életemből. És az se mindegy, alkalmas vagyok-e az adott munkakörre. Lehet szidni és utálni a HR-eseket és a corporate mentalitást, de ez mégis egy olyan kérdés, amit mindkét félnek jobb az elején letisztázni.
2020. aug. 16. 10:50
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Hàt én még nem talalkoztam azzal az 1%-al. Csak nem akartam 100 at irni..
2020. aug. 16. 10:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!