Állásinterjún mit válaszoljak erre a kérdésre?
Sokszor előjön, hogy "miért minket választottál?" "Miért pont xy-nál szeretnél dolgozni?"
Ahová korábban jelentkeztem és sajnos elutasítottak, ott erre őszinte választ tudtam adni, mert az tényleg valamennyire top helynek számított a szakmában, jövőhéten viszont 2 olyan helyre is megyek, ahová csak azért jelentkeztem, hogy legyen valami, hogy hátha ezekhez felvesznek, ha a jobb helyekre nem.
Ilyenkor van valami jó válasz?
Kb semmi reszletet nem irtal..
Honnan halottal roluk
-vagy elkezded meselni hogy ismerösöd ajanlotta, vagy jo hirneve van, stb mert ismid pl naluk dolgozik/ott es mennyire nagyon elegedett a (es itt sorolod mivel pl öt tüktözi a profiljuk megvalosithatja önmagat vagy remek tapasztalatokat nyujt vagy kihoz az emberböl több kapacitast vagy lehetnek ambicioid karrierepitesre mert elörejutast is biztosit es kinöheted magad stb)
Vagy mekkora a cég
- jobban bizol egy multiban nagy egysegben mint egy kisebb bizonytalan maszekban mert mondjuk korrektebbnek gondolod öket esetleg nincs akkora fluktuacio mint masoknal es biztosabb evtizedes alapokon "nyugszanak"es hosszu tavon gondolkodsz
Vagy szakmai àgon mennyire vàg hozzad
- ugy erzed szükseged van az altaluk nyujtott tapasztalatokra fejlödni tanulni akarsz es nagy örömödre szolgalna ha ehhez adnànak egy eselyt.
- a munka aktivitasa igenyelt kreativitas szabad kezek, vagy pont ellenkezöleg a monotinatas a munka kiszamithatosaga pont passzol a jellemedhez
Kollektiva:
- munkahely függvenyeben pl imadsz csapatban dolgozni vagy epp ellenkezöleg, önalloan.es naluk kiteljededhetsz.
Vagy en pl szemelyesbe atmentem az egyik helyen: kerek perec megmondtam, azert jelentkeztem hozzajuk mert egy ember kell a boltba es kicsinaltak a kollegak az elözö helyen es egyedül akarok dolgozni..felvettek.
Masik helyen pedig azt mondtam hogy xy dolgom van rendszeresen es ezert pont reszmunkaidös munkara van szüksegem mast nem tudok vàllalni, es amiert nagy rugalmassàgot biztositanak, ami nekem kizarolag fontos, ezert jelentkeztem. Oda is felvettek.
Sose értettem, hogy egy munkáltató, minek tesz fel egy ennyire hüle kérdést egy munkavállalónak...munkát keres, azért jelentkezik.
Mit várnak, hogy szeretek rabszolga lenni s túlórázni, miközben a főnök hét napból kettőt dolgozik...vagy a mag helyére pályázom, azért jelentkeztem:D
Hazudni kell persze, mint szakmailag megfelelek e posztra s látok fejlődési lehetőséget magam s a cég javára is hosszútávon...bla, bla, bla...
5
Én nem adok fel hirdetést utcai ismerkedésre, hogy keresek embert ezen azon célra...huha, ezt elfelejtetted sajnos ugye:DDD
Fe nezhetünk egy onine tarskeresöt vagy akar facen egy random betalalt embert akiröl nem tudod hogy az elado akarmid erdekli vagy az egyik csoportbol irt rad vmi kapcsan vagy ismeri az ismerösöd. Stb.
Ne a reszleteket nezd egy hasonlatban hanem globalisan azt
8
Írj már értelmesen, mert nem veszlek fel válaszra;)
Egy cég felad 1 álláshirdetést, jelentkezik a munkavállaló önéletrajzzal, melyben minden leírva, hogy mi a fenéért megy oda sokszor az is, ezek után behívják beszélgetni...érteni tetszik?
Tehát, vajon a munkavállaló, minek mehet a munkaadóhoz, aki meghívta? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!