Gyári minkáknál miért nem lehet ülni?
Pl olyanoknál amiknél úgyis egy helyben van az ember, nem mozdul sehova.
Miért nem szabad leülniük?
nem értek egyet előttem lévő válaszolókkal, szerintem választható kellene hogy legyen hogy ki mikor ül le.
dolgoztam egyszer olyan helyen csak 1 hetet, hogy nem ülhettem, de mozdulni sem mozdulhattam csak 1x 20 percet 1 nap.
minden nap alig bírtam hazamenni, 1 órát feküdtem az öltözőbe mert nem bírtam a mozgatni a lábam, rendesen fájdalmaim voltak. biciklizni sem tudtam utána haza, volt hogy csak toltam magam mellett..
azért jelentkeztem oda mert 5 percre volt az otthonomtól de már inkább buszozok városba
az ilyen falusi gyárak csak kihasználják hogy sok embernek nincs más választása és úgy bánhatnak a dolgozókkal ahogy csak akarnak.
tönkre teszi az embert az ilyen munka, és semmiképp sem éri meg a tested tönkre tenni.
20 évesen voltam ott diák ként. esküszöm ez motivált hogy tanuljak és ne kelljen ott dolgoznom, de drága nagymamámnak ott kellett dolgoznia.
a szívem szakad meg érte szerencsére sok éve nyugdíjas
Emlékszem egyszer dolgoztam 1 napot diákként egy hűtőgyárban. Baromi jó helyem volt, a sor végén, ahol csomagolva érkezik a hűtő, a csomagokat kellett ellenőriznem, hogy nem-e lyukas vagy hiányos, mert azokat ki kellett szedni, hogy újracsomagolják. És bakker állni kellett... egy gép körbeforgatta az orrom előtt és 10-ből 1 ha hibás volt.
Én szünetben szereztem egy széket, aztán ülve csináltam. Jön az MV, hogy mit képzelek magamról. Mondom most mit ácsorogjak 8 órát, ha ülve is ugyanúgy le tudom ellenőrizni, ha meg ki kell szedni, akkor felállok. Morgott egy sort, utána elment.
Sok helyen lehetne ilyen bárszékeket haználni, ahol nem kell mozogni sokat, amikor úgyérzi áll az ember, amikor meg fárad, akkor félfenékkel leül. Csináltam állómunkát is, na az 2 hét aztán iszonyat nyírta az ízületeimet, hiába a fasza talpbetét, bokám, térdem, derekam sokat fájt, ott is hagytam.
Én is diák munkáztam gyárban. Ott is megszóltak, hogy miért ülök, meg hogy ülök, jön a "főnökség" és azt látja, hogy lazsálok. Holott rendesen dolgoztam.
Vagy szóltak azért, mert füldugóval zenét hallgattam. Hozzá tenném csak az egyik fülembe volt és még mindig kulturáltabb így, mint a hangos gépek mellett ordíttatni rádiót mint ahogy a többiek tették.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!