Legkeresetteb szakmák, foglalkozások?
Az érdekelne, hogy mik azok a szakmák, illetve foglalkozások, amikre mindig szükség van?
Azért merült fel bennem ez a kérdés, mivel szeretném, és ideje is eldöntenem hogy mivel szeretnék később foglalkozni. (18 éves lány vagyok, a 2020-2021-es évben fogok érettségizni)
Tekintettel arra, hogy az idei évben kialakult helyzet miatt sokak elvesztették a munkájukat, és nem is találtak másikat, szeretném magam bebiztosítani szakmailag, hogy majd amikor dolgozom, és valamiért abban nem fogok tudni dolgozni amit addig csináltam, tudjak nyúlni a másikhoz.
Itt arra gondolok, hogy pl megcsinálok egy Műkörmös OKJ-t, és neadjisten jön egy ilyen vírusos helyzet, akkor azt nyilvánvalóan nem tudom csinálni, úgyhogy kell egy olyan opció, amihez akkor is tudok nyúlni, ha homeoffice van pl.
Remélem érthetően írtam le, ha nem szívesen kifejtem bővebben.
Ha esetleg ez számít valamit, akkor az építőipar szempontjából épületek tervezése, lakberendezés nagyon érdekel. Szeretnék is ebben dolgozni, amit nagyon szeretnék, az az, hogy megbeszélés alapján terveket készítek, és ezután be is rendezném azokat bútorokkal stb. Viszont amíg ezt tanulom, addig szeretnék mellette dolgozni, szóval arra gondoltam, hogy érettségi után megcsinálnék egy műkörmös OKJ-t, ha addig találok valamit, és kivitelezhető, akkor 2 OKJ-t csinálnék egyszerre, majd amíg ebben/ezekben dolgozok, addig tudnék tanulni mellette.
Nekem ez teljesen kilőve, ehez sem gyomrom nem lenne, sem semmi motiváció, teljességgel semmi!
Számomra ez egyértelmű, hogy olyat csináljak amit szeretek is, ezért teljességgel kizárt minden ami az orvosihoz kapcsolható.
Természetesen nem szeretném magam túlterhelni.
Az igazat megvallva, hegesztő a szakmám, ha így elő jött erről a szó, hegesztőmérnöki volt tervben, de bizonyos okok miatt erről letettem.
Ha lenne hozzá szerencsém, egy boltot nagyon szívesen nyitnék is, de ott másokat alkalmaznék.
Erre én is gondoltam.
Párom kamionsofőr, csak a poén kedvéért viccelődtünk is vele, hogy fel ülök mellé 4 kézbe.😄
Köszönöm szépen mindenkinek a választ, meg szívesen olvasok másoktól is véleményeket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!