Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért van az egy kollektívàban...

Miért van az egy kollektívàban hogy valakit nem vesznek be és szervezkednek ellene?

Figyelt kérdés
Ha az a valaki senkinek nem àrtott semmit.Ez elég beteg gondolkodàsmód.
ma 06:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez egy elég sokrétű pszichológiai téma, rengeteg kutatással.

Ha csak a Stanfordi börtönkísérletet és a járókelő effekust megnézed sok mindent elárul az emberi viselkedésről ami kapcsolódik a kérdésedhez.

Rengeteg oka lehet egy kiközösítésnek.

Általában egy társaságban 1-2 olyan személyiség van aki erre kimondottan hajlamos és biztosan lesz 1-2 olyan személy is aki az áldozat szerepre tökéletesen alkalmas.

A többiek pedig vagy csatlakoznak az "erősebbhez" és társulnak vagy inkább úgy tesznek mintha nem történne semmi.

ma 07:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy új kollégával mindig vegyesen bánnak. Voltam én is valamilyen szinten kiközösített új dolgozó, és a végén ott is hagytam a céget. Fiatalabbak is voltak nálam, lehet ez is az ok, de sokszor magamra is hagytak, és ez a munka egy embernek már sok, mikor 3-an voltunk a teljes automata sorra, így azt is éreztem, hogy szívatnak, persze ha valami történt, akkor én voltam a rossz. Olyankor persze szidják az embert a háta mögött.

Illetve ahol sok az elvándorlás, ott a dolgozók is eleinte kevésbé befogadóak, mert minek bratyizzanak valakivel, aki lehet pár hét múlva lehet, hogy leszámol.

ma 07:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egész életemben ez jutott ,hogy kiközösítettek megtanultam így boldogulni és egész jól megy .

Sose értettem azt,ha valakit ok nélkül kiközösítenek,azt igen ha okkal.

Meg azt se értettem amikor egy közösség istenit meg bâlvànyoz valakit.

És az is fura,hogy olyat is tapasztalok amikor a főnöksèg lefelè nyal egy dolgozónak.

A felfelé nyalást értem de a lefelét nem igazán.

ma 08:18
 4/4 A kérdező kommentje:
3.igen azt en sem ertem miert kell ok nelkul.Meg az ilyen helyeken tenyleg jelen van valaki balvanyozasa is es mar az is ok a kikozositesre ha te azt a valakit nem balvanyozod hanem passziv magatartast veszel fel vele szemben.
ma 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!