Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi alapján döntitek el, hogy...

Mi alapján döntitek el, hogy adtok-e - és ha igen mennyi- borravalót az ételfutárnak?

Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem futárkodni, próbálok időben ott lenni és kedves lenni, és általában kapok is borravalót. Csak tudni akarom, hogy mire figyeljek oda és hasonlók :)

2020. júl. 28. 17:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Általában 400 Ft-ot szoktam adni, de ha valaki nem szimpi, akkor nem adok neki (nem csak kedvességen múlik, hanem az előítéleteimen is :D).
2020. júl. 28. 19:34
 22/30 anonim ***** válasza:
Mindig adok 100-300 forint közöt, attól függően mennyit találok
2020. júl. 28. 22:15
 23/30 anonim ***** válasza:
28%

Látom, hogy itt szinte mindenki dobálja az 500 Ft-okat a futároknak.

A futárok viszont erről nem tudnak.

Akkor ki hazudik?!

2020. júl. 29. 00:14
 24/30 anonim ***** válasza:
39%

Nekem történetesen pl. pont Mercedesem van.

De kikérem magamnak, hogy ezért várnak el tőlem plusz pénzt, nem pedig a kedvességükért, udvariasságukért avagy a szolgáltatásuk gyors, pontos stb mivolta miatt esetleg!

(Amúgy pont nem érdekel, hogy kinek mennyi a fizetése, és nehogy már a vásárlók adják össze, mert a főnöke nem fizeti meg a dolgozóit!)

2020. júl. 29. 00:22
 25/30 anonim ***** válasza:
86%
Szinte mindig szoktam, 200 Ft-ot. Ki is megyek eléjük a lifthez. Úgy tudom, hogy nekik nem dolguk amúgy házon belül keresgélni, szóval megtehetik, hogy pl. panel estén felhívnak az utcáról, hogy akkor gyere le a kajádért(ezt még valahol olvastam, egy futár írta, nem tudom mennyire igaz). Szóval amíg felhozzák nekem az emeltre, én adok. Eddig mindig felhozták.
2020. júl. 29. 15:04
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azért ilyen 4-500 forintokat sokallok pluszban. Azokat is meg tudom érteni akik nem adnak, mert nekem se ad senki borravalót, sőt, nekem úgy kellett utána járni a főnökömnél, hogy a teljesítménybéres munkámból ne csaljon le 20 ezreket havonta. Ettől függetlenül adok, 100-200 Ft max, de a minőség nem a legjobb és nem a késés a bajom. Szóval én + 500 forintot igenis sajnálok erre.
2020. aug. 1. 15:33
 27/30 anonim ***** válasza:

A netpincéren rendelek elég sokat, és általában 300ft borravalót adok. Ha mondjuk 7 ezer felett rendelünk, és gyors a futár, akkor 500-at.

Általában kedvesek a futárok, köszönnek, szép napot, jó étvágyat etc kívánnak.

Akkor nem adok, ha pl nem talál oda a futár a címre és inkább kering 30percet,ahelyett, hogy hívna (volt erre példa már párszor...), vagy olyan a viselkedése, ami zavaró vagy sértő (pl. Megjegyzem, hogy valami hibádzik, nem azt kaptam, amit rendeltem, aztán nekiáll bunkózni).

Szóval összességében inkább pozitív a tapasztalatom.

2020. aug. 5. 18:46
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja és mindig felhozzák a 2.emeletre,pedig nincs lift!
2020. aug. 5. 18:47
 29/30 anonim ***** válasza:
0%

Adna a tököm. Bőven olyan haszon van ezeken a kajákon, amikből lehet gazdálkodni. Meg a főni is beállhat kiszállítani, ha ennyire spórolni akar. Ja, azt nem?? Az derogálna..

Ne vállaljon kiszállítást akkor, ha nem tudja megfizetni a futárokat.

De megfordítva a dolgot, ha 1200ért rendelek, de elnézem, és csak egy 1000-es van nálam KP-ban, bankkártya rossz, akkor ideadják a kaját?

Magyarul többet adhatok, de kevesebbet már nem...

2020. szept. 10. 23:20
 30/30 anonim válasza:

Utolsó: én például oda adnám, és mondanám, hogy semmi baj!

Hiszen nem mindenki ekkora forintbaszó hogy 200 at sajnáljon. ( ;) )

A futárnak pedig nincs köze hozzá, hogy a főnök mennyit kaszál egy kaján.

2022. jún. 16. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!