Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Maradnátok tovább segíteni...

Maradnátok tovább segíteni ilyen esetben?

Figyelt kérdés
Hétfőn több munka van.Általában annyi,hogy a második váltásban a kolléganő is fél órával tovább maradt ott a főnöknővel.Eddig általában 1-2 órával tovább maradtam ilyenkor önként nem kérte tőlem senki csak láttam rengeteg a munka és jól jön a segítség.Meg egy másik alkalommal is ottmaradtam 3 órával tovább szintén több munka miatt.Hálás volt a főnöknő,megköszönte,de nem hinnem,hogy ezt majd külön kifizetné a jövőben.Szeretem a munkát,nem esett nehezemre segíteni,mint mondtam nem kértek meg külön erre.Holnap úgy gondoltam nem maradok,nem vagyok köteles, de így majd jóval több munka marad nekik délutánra a kolléga is kb.félórával mindig tovább marad és így azért kicsit könnyebb bár munka marad rengeteg.
2020. júl. 20. 15:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ne legyél balek! Mért nem vesznek fel több embert, ha az adott létszám nem tudja elvégezni az adott munkát? Ja, hogy nem akarnak többet fizetni?
2020. júl. 20. 15:44
 2/16 anonim ***** válasza:
igen. Közös érdek, hogy egy cég menjen. Ha valaki ezt balekságnak tartja, tartsa.
2020. júl. 20. 16:30
 3/16 anonim ***** válasza:
2+ Ha egy lemaradást felhúzol-és napra késszé válsz az a te napi munkádat nagyban könnyíti. Mint örökké a lemaradások után loholni. Pár hét-főleg ha nagyobb elmaradás-ráhúzás, hosszútávú normális melót eredményez, kicsi ráfordítással.
2020. júl. 20. 16:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ő napi munkáját nagyban könnyíti, az ő pihenőidejét meg nagyban csökkenti! Nem közös érdek, hogy a dolgozókat rabszolgamunkában tartsák, hanem a cégtulajdonosé.
2020. júl. 20. 16:44
 5/16 anonim ***** válasza:

Ha a vezetőnek megy, akkor a dolgozónak is van munkája.

4-es látszik, hogy sosem vezettél céget versenyszférában.

2020. júl. 20. 17:07
 6/16 anonim ***** válasza:

4 Tanuld meg egy életre, hogy nem csak te vagy, és a te érdeked.

Emberek vannak.

Egy mindenkiért-mindenki egyért.

Ha csak te vagy-az semmi.

2020. júl. 20. 17:08
 7/16 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
100%

Abban mi a közös érdek, hogy a cégvezető több pénzt zsebel be, amiből a munkavállaló egy forintot nem lát, hiszen "szívességből" maradt bent? A munkaszerződés egy olyan megállapodás, melyben benne van foglalva, hogy ha napi X időt szánsz rá, akkor Y bért fogsz kapni. Amennyiben a túlóra "a vakok javára megy", nem igazán látom értelmét bent maradni.

Magyarországon még csak az sem jellemző, hogy a szívességből bent maradót később előléptetik. Amint felszabadul egy vezetői hely, úgyis a sógor-koma-jóbarát fog odaülni. Egy szó, mint száz: ha valakinek nem az a hobbija, hogy rongyossá akarja dolgozni magát, akkor tutira nem éri meg az egész.

2020. júl. 20. 18:30
 8/16 A kérdező kommentje:
Önként maradtam, nem kérte senki,de fontolóra veszem a jövőben csak akkor maradok ha megkér rá.Időnként van jóval több munka egyébként győzzük még egy munkást ezért nem lenne gazdaságos felvenni.De ilyenkor ha nem segítünk be annyi marad délutánra is,hogy késő estébe húzódna a befejezés vagy megmaradna reggelre.
2020. júl. 20. 18:39
 9/16 A kérdező kommentje:
7-es az egyébként igaz,hogy a sógor,koma,jó barát élvez előnyt előléptetéseknél a legtöbb helyen.Sőt azoknak az is tolerálva van ha nem veszik ki a részüket a munkából.
2020. júl. 20. 18:47
 10/16 anonim ***** válasza:

A munkahely az nem barátság, így ingyen is dolgozhatnál végig akár...

A munkahely biznisz neked, biznisz a főnöknek.

A túlórát ki kell fizetni s továbbá ezt le kell dokuzni, mert ha baleset ér közben, akkor joggal mondják, mi a fenét kerestél ott, amikor nem volt jogod szerződés szerint ott lenni s máris a főnökök elintéznek, hogy ne kellejen fizetniük a balesetért...biznisz.

Én nem maradnék ingyen az tuti, de pénzért sem sokszor, ha hajtós a meló-leterhelő, nem állat-rabszolga vagyok...

Egy kérdés, hogy amikor te vagy délutános, akkor a másik csapat is segít vagy csak te vagy ennyire szent???

2020. júl. 20. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!