Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyivel nehezebb gyárban...

Mennyivel nehezebb gyárban dolgozni(ami jól fizet) a közalkamazotti irodai munkához képest?

Figyelt kérdés
Rosszul fizet a közalkamazotti munka igaz alig kell dolgozni meg nincs müszak és csak 8 óra de úgyhallom néhány ismerőstől hogy gyárban többet lehet keresni (nettó 250-et is) a nettó 155-165 helyett ami közalkamazott ként

2020. júl. 19. 09:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%

Ki kell próbálni, el mész 1-2 hét szabadságra aztán megnézed,ki próbálod de hidd el nekem is nem a legjobb,folyamatos álló munka ami egy idő után tönkre tesz, sok ülő munka is, legjobb lenne ha a kettő között lehetne dolgozni.

Nekem csak gyakorlaton kellet sokat állni és volt hogy egy nap csak ugyan azt kellet csinálni,egy a lábaim nagyon fájtak, kettő szenvedtem hogy egésznap körfűrésszel 45 fokot kellet vágni majd be aludtam.

Én is azt hittem milyen jó is sofőrnek lenni mert csak utazom, vezetek, ülök de valójában nem csak ezek vannak, csak ugye sokan azt hiszik csak és kizárólag ezt kell csinálni de nem.

Eléggé fiatal vagyok.

Sok üléstől kevés mozgástól fályó testrészek,mikor nyujtanád ki a lábad de nem bírod mert menni kell,hát falyás elég korán kezdődött gondolom helytelen testartás,nem tudok minden nap tornászni és sétálni mert hulla fárad leszek a tízen akarhany munkától így meg le gyengülök, örülök ha van erőm enni és lehetőségem fürdeni,arra hogy én kirandulgassak az elején még volt erőm de most egyre inkább arra sincs, teljesen le szippant ez a munka,gps el visz szűk utcákban vagy szerpentínekre kanyaros hegyi utakra ami szépnek szép csak a faradsagtól már nem lehet élvezni,sok a hülye az úton sokszor van olyan hogy majd nem megtörténik a baj, ha megyek felrakodni vagy le rakodni azt hiszik én rá érek és varakoztatnak ami egy ideig oké mert legalább van időm végre enni de amikor már ott vagy sok idelye és semmi nem történik stresszes leszel főleg akkor ha éppen akarsz egy délután szunyókát csinálni el is dőlsz de nyáron kb a nagy melegben képtelenség aludni a 40 fokos bádogdobozban majd el alszol 10 perc után dörömbölnek gyere gyorsan sies,minden országban hülyére vesznek,wcre nem mindig tudsz el menni ami kellemetlen érzés nyilván amint adódik lehetőség el megyek de egy városi dugóban lehetetlen és ezt sokszor átt elem sajnos,minden országban rád vannak szállva és nézik hol lehet megbüntetni még jobban az embert, van hogy könnyű dolgod van mert csak menni kell és vezetni de ami ugye monotonitás de egy idő után minden bajod van már,hiába adnak több pénzt több az elvarás felelősség és a munka időd is, azt hittem sokáig hú de szuper minden de nem az,tönkre tesz ez a monotonitás,elég hamar be is fejezem csak ha már így alakult össze szedem egy kis tőkét,inkább dolgozom kevesebb pénzért csak valami változatos munkát csináljak és napi 9 órát kelljen dolgozni ahol meg vannak a szünetek és az ebédszünet és akkor talán lesz majd életem is.

Bocs a sok hülyesegért igazából a monotonititás lenne a lényeg és az hogy napi 8 órát állni nem a legjobb igaz ülni sem, gyárakban meg 3-4 műszak van szóval az kabé el is rendez téged mint engem,van mikor éjjel dolgozom és van hogy nappal nem jó opció maximum egy darabig mert le tud építeni, de próbálni ki lehet csak ne hagyd ott a munkahelyedet még ki nem próbáltad legalább 2 héten keresztül.

2020. júl. 19. 10:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Betanított munkára biztosan nem fognak 250-et adni. Én még a vírushelzet előtt jelentkeztem egy komolyabb céghez CNC gépbeállító-gépkezelő pozícióra (Siemens marógépre) 3 év tapasztalattal és technikumi végzettséggel. Fizetést kérdezték, hogy mennyiért jönnék dolgozni, 280 ezret mondtam (pótlékokkal) és sokalták, ezért nem vettek fel. Igaz, csak 8 órás két műszakos lett volna a munka. Az is igaz, 250-tól picit több, de nem sokkal, szerintem lazán reális lett volna. Mind ez Budapesten.

Úgyhogy sehol nem kapsz 250-et.

Ismerősöm vidéki cégnél dolgozik műszakvezetőként és ő kap 250-et túlóra nélkül. Igaz, az meg vidék.

Még Budapesten se fogsz betanított munkàsként nettó 250-et keresni. Sehol sem. Mert ugye a "sima" gyàri meló az betanított munkàt jelent, szalag mellett. Itt tedd össze a 2 kezed, ha kezdő bruttó órabérre fogsz kapni 1500-at, az pótlékokkal egy hónapban 180-190 nettóra fog kijönni. De inkább 1300+-100 ft úgy nagy átlagban ilyen munkakörben az órabérek.

Ha mindenképp fizikai munkàt akarsz végezni, akkor kis céget keress, ahol szigetüzemű (tehát nem szalag) gyártás folyik. Kicsit nehezebb bekerülni, de mérföldkövekkel jobb egy szalagos multinál. Fizetés lehet, hogy még több is lesz, de lehet, hogy kevesebb, mert itt kevesebb a pótlék. (Általában csak 2 műszak van, de sok helyen csak 1)

2020. júl. 19. 11:14
 13/19 anonim ***** válasza:
71%
Én szívesen cserélek veled
2020. júl. 19. 12:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a nehéz, hogy igen nehéz dolgokat kell emelgetni és el fogsz fáradni, hanem az, hogy ha fáj a derekad az egész napos állástól nem fog érdekelni senkit, ha bedagad a bokád szintén. Nem eszel amikor akarsz, még vizelni se biztos, hogy akkor tudsz menni amikor akarsz, de ha menni kell hát menni kell, de a gép nem áll le, ott fog várni egy halom mire visszaérsz. A munkatársaid szeme meg szikrákat fog szórni, ha miattad nem érik el a bónuszhoz szükséges mennyiséget. Még lehet egy csomó gondod ami rossz lehet, fájhat amikre most nem is gondolsz.

Ehhez képest amikor önkormányzatoknál járok (munka miatt) látom, hogy tengenek lengenek, az egyik megkérdezi a másikat, a másik a harmadikat, hogy hol van akit keresek. Aztán egyik se tudja, de volt már olyan, hogy 13 órakor hát elment ebédelni (alap dolog), 14 órakor nem tudják, 15 órakor meg szerintük ma már nem jön vissza....

Ebből kiutat csak az jelenthet, ha kitanulsz egy normális szakmát.

2020. júl. 19. 12:23
 15/19 anonim ***** válasza:
20%

Az aktakukacok 98%-ban összeroppannak a valódi munkától...ezzel gondolom megválaszoltam kérdésed.

Fuss le most egy maratont 20kg-os hátizsákkal, kb ez a szitu esetedben hirtelen.

2020. júl. 19. 14:05
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 éve álló munkát végzek napi 8 óra, egy műszak, semmi bajom. Mondjuk nem szalag melletti, hanem gepkezelés. WC-re akkor megyek amikor akarok, dohányozni is óránként akár. Fizetés viszont 250 közel sincs, 140-180 közöttkb., amikor van teljesítmény béres munka, az megdobja kicsit. Ilyen 200 felett úgy keresnek gyárban, hogy 12 órázás vagy 3 műszak, de az tényleg nem fehér embernek való.
2020. júl. 19. 14:48
 17/19 A kérdező kommentje:

Miért milyen érzés a 12 órázás meg a 3 müszak?

Igen arról mondták hogy egyes gyárakban lehet 250 et keresni

2020. júl. 19. 14:52
 18/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom milyen érzés, még nem dolgoztam úgy, de szerintem nagyon le tudja terhelni az embert a heti 4 nap 12 óra, vagy a 3 műszak. Plusz az ilyen helyeken azért csesztetik az embert rendesen, hogy nap mint nap megcsinálja az embertelen normát. Ezt kevesen bírják hosszú távon, ezért nagy a fluktuáció, nem véletlen hirdetnek folyamatosan az ilyen cégek. Kevés az a 200, ha pár hónap alatt “ki döglik “ onnan az ember.
2020. júl. 19. 15:05
 19/19 anonim ***** válasza:
97%
Meg vedd hozzá azt is, hogy gyárban van jónéhány nagyon primitív és rosszindulatú ember. Nem mindenki olyan, de azért sok olyan van. Aki egyszerűen nem a te szinted. 8 osztályos, fogatlan, akivel kénytelen vagy együtt dolgozni, de nem tudod figyelmen kívül hagyni, mert nagypofájú kivétel nélkül. Kis cégnél is vannak ilyenek, nagy létszámú cégnél meg még több.
2020. júl. 19. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!