Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Irodai munka pozícionkénti...

Irodai munka pozícionkénti feladatok?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, hogy ha valakinek van tapasztalata egy vagy több irodában betöltött pozícióról, akkor ott milyen feladatokat kellett ellátni?

Ha kérhetem, akkor érthetően, ne álláshirdetés szerűen írjátok le, mert az kitudja mit fed le, konkrét dolgok érdekelnek és mindenféle tapasztalatra is kiváncsi lennék.

Ha nem bunkó kérés, és lehet ilyet, akkor egy kb fizetést (több éves munkaviszony alapján akár a kezdő és mostani fizetés) is írjatok.

2020. jún. 29. 18:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Mivel nem írtál konkrét munkát, területet, ezért erre nem lehet válaszolni.

Van, ahol fordítás megy, könyvelés, máshol csak fénymásolás.

2020. júl. 2. 02:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel nem is egy konkrét, hanem minden érdekel.
2020. júl. 2. 22:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Én Account Managerként és Business Development Managerként dolgoztam korábban.

Account Managerként volt kb. 150 partnerem, akikkel telefonon/személyesen kellett tárgyalnom, értékesítenem természetesen csak B2B-t (Business to Business, tehát csak cégeknek). Emellett ajánlatokat készítettem, csocsóztam a kollégákkal, dartsoztunk is néha (vlt ilyen nyugi szoba az irodában). Nettó 350et kerestem kb.

Bizdev managerként pedig hasonló volt a munkám, annyi különbséggel, hogy itt véletlenszerűen kaptam tárgyalási megbízásokat / esetleg magamnak kerestem, eladtam a szolgáltatást, végig megfigyeltem a szolgáltatás menetét, és utána visszavittem a cégemnek az infót, hogy mi az amit csiszolni fejleszteni kéne, milyen problémák merültek fel stb.

Ez egy picit feszítettebb meló volt, de volt olyan hónapom, hogy

hazahoztam a nettó 750ezret, + szalonból választott céges autó, iphone X, macbook PRO, és 50k benzin költség.

2020. júl. 16. 10:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Az említett ‘tárgyalás’ az mit foglal magába? Mikről folyt a tárgyalás? Az ilyenekre lennék konkrétan kiváncsi, hogy egy cég termékeiről, pl. telefon, vagy egy reklám film stb, ezek most hülye példák, de elképzelésem sincs, hogy mire kellene gondolnom. Ezeket sehol sem tanítják sajnos..

Illetve ha még lehetne ilyen kérdésem, ehez milyen végzettséged van? Vagy egyáltalán elvárás-e? Milyen egyetem, milyen szak, hány év?

A másodikat amit írtál, ott mennyi idő után érted el azokat a dolgokat?

2020. júl. 16. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én példámhoz nem érdemes senkinek sem hasonlítania magát, én egy speckó eset vagyok.

A helyzet az, hogy nekem a szüleim váltak 13 évesen, és ekkor kerültem az utcára, ennek köszönhetően nagyon erősen a "jég hátán is megél" és "bármit megold" attitűd lett jellemző rám, mert rá voltam kényszerülve.

Az iskolát ennek köszönhetően nem végeztem el, mert 13 és fél voltam amikor az első feketemosogatói állásomat elvállaltam. Persze ezt most tervezem pótolni.

Én azért tudtam elérni 8 osztállyal ilyen állásokat, mert ultraextrovertált vagyok, megnyerő a személyiségem, és nem utolsó sorban magas, szőke, kék szemű vagyok, és ezek az üzleti világban nagyon hasznos dolgok, mert feltétel nélkül megbíznak bennem az emberek 10 perc után.

Egy tárgyalás több mindent foglalhat magába ebből most a kettő leggyakoribbat megemlíteném:

- Cold: hideg/új ügyfél, mehet telefonon vagy élőben is, sokszor az első 10 percben csak barátkozunk, megismerjük egymást, ezután jön a fekete leves, hiszen én eladni akarok neki valamit. Megfejtem, hogy milyen felmerülő igényei vannak, és milyen rejtett igényei, amiről nem beszél, vagy nem akar beszélni, de jó megfigyelőként ez kiderül a beszélgetésünkből. Erre ráfonva javaslok neki egy megoldást: nem konkrétan egy adott terméket, hanem annak az eredményét. "Mit szólna, ha három hét múlva már nem állna fenn ez a probléma. XY összeg, 3 hét, és megoldok minden ilyet"

- Meglévő: Haverkodás, haverkodás, haverkodás a keresztnevünkön tegezve szólitjuk egymást, úgy hív fel, vagy úgy hívom fel, esetleg úgy találkozunk, mint a régi ivócimborák, facebookon már ismerősök vagyunk, így meg tudom kérdezni, hogy milyen volt Görögország, szép volt az esküvő, nagyon szép az új szülött gyerekük, majd átbeszéljük a korábbi vásárlásait, mi hogy teljesített, ettől függetlenül megy tovább a beszélgetés. Drágulunk? Akkor kevesebb kell. De akkor nem lesz megoldva a problémája. Pedig az ő fönöke már így is mérges mert sokat költenek erre. Ezeket kezelni kell, kidumálni, megoldást találni stb. ebbe nem mennék bele mélyebben, írásban talán nem is lehet.

Milyen termékekről szól a tárgyalás?

Az adott cég termékéről, de nem csak konkrét kézzelfogható dologra kell gondolni. Szolgáltatás, szoftver, megoldás, de akár mezei raklap is lehet az alku tárgya, attól függően, hogy hol dolgozol. Azt gondolom, hogy minden termékben, megoldásban meg kell találni azt, amiért szerinted is meg kell vennie az ügyfélnek és akkor sima liba. Ha én tudom, hogy ez tényleg beválik, akkor ő is elfogja hinni.

Élőben könnyebb tárgyalni, mert ott abban fél/egy órában az ügyfél csak veled foglalkozik. Telefonon van, hogy nem ér rá, nem rád figyel, és könnyebben le is tud rázni, persze ez inkább cold ügyfélnél jelent gondot.

Mi kell ehhez?

Érettségi egy átlagembernek ajánlott. Egyetemet elsősorban nem javaslok, salesként úgyis utólag formálódsz. Pl. lehet, hogy egy építőanyagot gyártó nagyvállalatnál fogod megtalálni álmaid munkáját, és ahhoz, hogy milliókat vigyél haza, oda kéne egy mérnök diploma majd, hogy igazi senior mérnök-értékesítő lehess. De az is lehet, hogy szoftveres megoldások kulcsembere lehetsz és akkor pl. feldughatod a mérnök diplomádat. Ezt akkor majd jobban fogod látni. De mondjuk a perfect angol ma, az elengedhetetlen, komolyabb körökben nevetség tárgyává teszed magad ha ez nincs meg.

Ami ehhez elengedhetetlen: hihetetlen mértékű kedvesség, egész napra egy kellemes mosoly az arcra, és bizony mindenkivel, de abszolút mindenkivel jóba kell lenned, bármilyen áron, munkaidőn kívül is. Ez akár ügyfél, akár munkatárs. Legyél karizmatikus, beszélj szépen, artikuláltan, de mindig ahhoz az emberhez mérten akivel beszélsz. Ha egy nagy cég ügyvezetőjével beszélsz, akkor választékosan, jól átgondolt mondatokban, megfelelő szakszavakat használva kell kommunikálnod. De ha egy autószerelőmühely vezetőjével beszélsz, akinek még olajos a keze, akkor nem lehetsz ilyen, mert egy díszf*sznak fog nézni, mert nem érti amit mondasz. Tudni kell minden embertípust felismerni, és ahhoz mérten kommunikálni. Erre jól rá jön ha rendszeresen olvasol mindenfél témában, és MINDENRŐL A VILÁGON szerzel egy minimális apró tudást, akkor is ha nem érdekel. Jó példa: gyűlölöm a focit, de amikor aktuális volt, akkor figyeltem, hogy Magyarország hol tart a VB-n, mert minden partneremnél jó beszélgetéskezdeményező volt. De tudnék beszélgetni veled a 3d műszempilláról is, a császármetszésről és a lehetséges szövődményeiről, de akár az átlagos süllyesztett szegélykő certifikációs paramétereiről is. Ne tudd meg, hogy hogyan néz ki a wikipedia előzményem :D

A második helyen 5 év tapasztalattal helyezkedtem el. Azért volt mázlim, mert én egy viszonylag ritka szakmában mozogtam, HR megoldásokat értékesítettem, ennek köszönhetően részlegesen szakértője lettem a Humán Erőforrások megoldásainak, ismertem a piacot, és nagyon jó tapasztalatot szedtem fel magamra magyaroszág abszolúte piacvezető cégénél.

Ez elég volt ahhoz, hogy levadásszon egy kis startup cég, és elsőre ezt az ajánlatot kaptam. Egy évet lehúztam és most a saját vállalkozásom irodájában ülök, és a munkaidőmben ilyen kérdésekre válaszolgatok :D

2020. júl. 16. 14:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Hu.. Hát köszönöm szépen! Így már van róla azért némi fogalmam, hogy mire is tenném a fejem.

Azért ,,vagyok bajban” mert itt vagyok 18 évesen, és fogalmam sincs mit akarok később csinálni. Jelenleg az építészet, tervezés, lakberendezés érdekel, ez igazából kiskorom óta, de ehez is a mérnökikre van szükségem, az meg sok év az egyetemen, ami ráadásul messze is van tőlem.

Nem akarok éveket kidobni az ablakon, bár már így is megtettem, de még úgygondolom időben kaptam észhez.

Gyermekkorra rátérve, nekem sem volt egyszerű, volt minden, válás, veszekedés, alkohol stb., ezek mai napig nehezítik a mindennapjaimat. Annyiból volt/van szerencsém, hogy a 18-ik születésnapom előtt 2 hónappal már elköltöztem otthonról.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sokat segítettek!

Gratulálok ahoz, amit elértél, és sok sikert a vállalkozásoddal!

2020. júl. 17. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!