Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Számonkérhetem ezt a főnökön?

Számonkérhetem ezt a főnökön?

Figyelt kérdés
Fél tízre járok dolgozni, de behívott hatra túlorázni, mert volt egy sűrgős feladat, és az nap jött a megrendelő. Oké, mentem hatra, sehol se főnök, se munka. Várok 10 percet, nem jön, már fél óra eltelt, nem jön, én meg nem tudom csinálni a dolgomat mert rá várok. Arra az elvileg nagyon fontos feladatra, ami miatt be kellett mennem túlórázni... 7 órakor már nem bírtam tovább, elmentem megkeresni, és bent kávézott meg röhögcsélt a többiekkel... mondtam neki, most akkor mit is kell csinálnom? Akkor rögtön jött és mutatta. De akkor miért is jöttem túlórázni??? Ha elvileg neki kellek, akkor annyira nem képes hogy odaadja a papírt amit meg kell csinálnom, ha már amiatt jöttem be?? Vártam egy órát a semmire. Vagy akkor annyira mégse fontos a feladat? Jogos lenn számonkérnem, hogy ha már ő hívott be hatra, miért nem tudott átjönni és odaadni a dolgomat, helyette kávézgat túl, és meg várjak rá, és kitudja mikor jön ha nem mentem volna át?
2020. júl. 17. 08:14
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
Igen, a kérdés csak az, hogy akarsz-e széllel szemben hugyozni?
2020. júl. 17. 08:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Légy óvatos az illetővel, mert egy sunyi jöttment. A te esetedben most hallgatni arany.
2020. júl. 17. 08:33
 3/5 anonim ***** válasza:
55%

Ha kifizeti a túlórát, akkor ücsörögj csak ott, ne keressed.

Az volt megbeszélve, hogy ott legyél--várd meg ott.

Munkaidő végére se lesz ott, blokkolsz s elindulsz haza.

Másrészt, legközelebb nem tudsz bemenni majd, szerződében írva a munkaidő...

Ha meg nem vagy szívbajos, lebaxhatod a főnököt, ezt vagy értékeli vagy kirúgat.Döntsd el, mennyire fontos ez a hely neked s mennyi megalázást akarsz eltűrni.

2020. júl. 17. 09:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kifizetik a túlórát vagy engedik lecsúsztatni, akkor MOST (!) ne szólj. Magadban döntsd el, hogy neked ez így megérte-e vagy sem. Ha megérte, akkor legközelebb, ha ismét túlórát kér, ismét gyere be. Hozzál olvasnivalót reggel magaddal. Ha a főnök nincs sehol, ülj le a fenekedre és olvass nyugodtan, amíg előkerül.

Viszont, ha ez így nem érte meg neked (pl. mert utálod, ha korán kell kelni, utálod, ha hirtelen változik meg a napirended stb.), akkor ha legközelebb ismét túlórát akar, akkor mondd meg, hogy te azért nem szabod át a napodat, hogy reggel hattól itt vakarhasd a töködet. Szóval emlékeztesd rá, hogy múltkor se volt neki fontos a munka, ami miatt berángatott. Ha te nem keresed meg, lehet, hogy egész délelőtt nem került volna elő.

2020. júl. 17. 10:26
 5/5 anonim ***** válasza:
70%
Nálam az a főnök rég elvágta magát, aki az úgymond "legnagyobb hajtásban" képes kávézni meg röhögcsélni a többiekkel...
2020. júl. 17. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!