Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tudnátok véleményt/tanácsot...

Tudnátok véleményt/tanácsot adni munkaerő kölcsönzőkkel kapcsolatban??

Figyelt kérdés

Egy nagyobb céghez szeretnék jelentkezni, illetve bekerülni munkaerő kölcsönző által.

Körülbelül két és fél hete voltam benn a prohumanba, ahol azt mondta az ott dolgozó hölgy, hogy a cég most arra a hétre visszamondta, mert nem kell nekik ember, de elkérte a telefonszámom, hogy hívni fog.

Eltelt egy hét, pont múlt héten szerdán

Voltam benn ismét személyesen, akkor is ugyanezt az információt kaptam.. Felhívtam egy másik közvetítőt, ahol szintén ugyanezt mondták,hogy egyelőre nincs felvétel.

Ma hívtam telefonon ezt a második közvetítőt, ahol azt mondták, hogy az e heti tesztírásról lecsúsztam, most írják a tesztet...

De akkor miért mondták azt, hogy nem kell ember??

(mennyire megbízhatóak ezek a közvetítők?).

Naponta nem járhatok a nyakukra.

Sajnos a vírus mjatt, most nem tudtam

Dolgozni, persze máshonnan is várok jelzést, de ide csak munkaerő kölcsönző által lehet bekerülni..

2020. júl. 1. 10:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
14%

Miért közvetítőn keresztül akarsz dolgozni?

Azok az emberek dolgoznak így általában (operátori szinten), akik nem ütik meg azt a szintet (emberileg leginkább), hogy felvegyék őket direktben a céghez

2020. júl. 1. 10:51
 2/11 A kérdező kommentje:

Sajnos ide csak így lehet jelentkezni közvetítőn keresztül.

Mert a vírus óta (ami márciusban szűnt meg) (egy kis butikban voltam, 2 szakmával sem tudok elhelyezkedni és nagyon szeretnék dolgozni.

Ruházati eladó és boltvezető szakmáim vannak.

2020. júl. 1. 11:01
 3/11 A kérdező kommentje:
Vagyis na a munkám szűnt meg Márciusban...
2020. júl. 1. 11:01
 4/11 anonim ***** válasza:
16%

"Tudnátok véleményt/tanácsot adni munkaerő kölcsönzőkkel kapcsolatban??"

Igen: kerüld el őket jó messzire! Az összes munkaerő közvetítőt....

2020. júl. 1. 11:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja, hogy nem keresnek direktben.

Akkor meg egyszerű, a bérelt munkaerőt használják a rövid távú termelési és létszámingadozások kiegyenlítésére.

Hetente, de lehet, hogy hetente többször adják meg a közvetítőnek, hogy a következő pár napra mennyi embert kérnek. ilyen formában vagy kell menned dolgozni holnap, vagy nem. Be kell kerülni a közvetítő adatbázisába, hogy behívjanak. De elég kicsi az esély, mert az ingadozó létszámra megvan a már bejáratott gárda, ha az nem elég, akkor fognak esetleg behívni csak

2020. júl. 1. 11:08
 6/11 A kérdező kommentje:

Ohh, így már értem.. Csak nem tudtam, így működik.

Sok embert már átvett a cég saját állományba(de a vírus miatt először a kölcsönzött munkaerőt küldték el.

(vajon miért?).

Csak addig is szeretnék dolgozni, de így átgondolom.

Általában 4 5 hónap után vesz át a cég.

Csak sok rosszat hallottam róluk, de páran mondták, hogy semmi gond nincs bejjj

velük, de láttam értékeléseket, ami elég rossz.

Ezért is kérdeztem meg, akiknek van már tapasztalatuk velük.

2020. júl. 1. 11:48
 7/11 A kérdező kommentje:

Jav:baj.

Akkor azért mondták, hogy most nem kell ember??

Meg, hogy visszamondta a cég?

Ugye a prohumanban 2x voltam személyesen(múlt héten és előtte való héten és ugyanazt

mondták.)

Múlt héten aznap hívtam a manatworkot, szintén ezt, hogy nem kell ember.

Ma már kicsit türelmetlen voltam, ezért hívtam a manatworkot és kicsit kiakadtam, hogy azt mondták, ma volt náluk tesztírás, meg viszik ki őket a céghez próbamunkára, hogy lekéstem..

De lehet, jövő héten szólnak.

Tudom, a két cég különálló és a prohumantol várom a telefont, akkor ezekszerint ez a rendszer náluk... Köszönöm szépen..

2020. júl. 1. 11:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen, 4-5 hónap múlva talán átvesznek. Ha éppen csökken a saját állomány azon a területen és az eddigiek alapján átlag feletti vagy.
2020. júl. 1. 12:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Itt is van egy gyár, szép, modern, emberi, ráadásul a fizu se rossz, ha rendes dolgozó vagy. Na most operátornak bekerülni itt is közvetítő lehet, ha megfelelsz kötnek egy 3 vagy 6 hónapos szerződést. Ha kell még az ember és szerencsés vagy, akkor hosszabbítanak, de ha igazán jól helyezkedsz és nyalsz, akkor felvehetnek rendes állományba is, kicsit magasabb fizuért, sőt akkor már cafeteriát is adnak.

Ha fix szerződésed van, akkor rendezve van utánad minden járulék.

De van olyan hely is, ahova csak napi bejelentéssel közvetítenek. Pl nálunk a konzervgyár, mivel csak 2-3 hónapra kell sok ember, míg a szezon van. Ilyenkor félhavonta egybe adják a fizut, de nem vagy tb biztosított! Szóval azt még magad után kell fizetni.

Amúgy ha így akarsz munkát a nyakukra kell járni, mert ha bent van 200 jelentkezés nem biztos, hogy végig hivogatják az összeset. Engem volt, hogy 5 hónap után hívtak, mondtam, hogy kössz már nem aktuális.

2020. júl. 1. 12:02
 10/11 A kérdező kommentje:

Az úgy komoly :(.

Egyik ismerősöm két éve van itt, a párom pont most volt egy éve, őt átvette a cég Novemberbertől.

Csak azért gondoltam, mehetnék, hogy tudjak dolgozni, míg nincs más.

Persze a legjobb lenne a szakmámban..

Azt gondoltam sokan jelentkeznek, de azt nem, hogy ez a helyzet.

Azért id voltam benn 2x is, de még a csaj nézett hülyének, hogy azóta sem változott. (azt hittem elfelejtette 😀.

2020. júl. 1. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!