Állásinterjú ebben az esetben?
Szerintem amíg nem jeleznek, addig te se jelezz nekik vissza, hacsak nem kérték külön. Én már futottam bele olyanba, ahol külön kérték a visszajelzést amennyiben időközben elfogadnék más ajánlatot, hogy tudják ne számoljanak velem. Minden esetre mikor munkába álltam teljesen kiment a fejemből visszajelezni nekik, és szerencsétlenek lelkesen hívtak a jó hírükkel, amit teljesen lelomboztam azzal, hogy már akkor egy hete máshol dolgoztam.
Lehet, hogy csak azért mondták, hogy felvennének, hogy fenntartsák az érdeklődésedet arra az esetre ha nem lenne jobb jelölt. Nálam is volt már hasonló, elmondták hogy mennyire szimpatikus voltam, de azóta sem kaptam semmilyen visszajelzést (azóta eltelt pár év).
Olyan is volt, hogy még haza se értem, de már jött a telefonhívás, hogy felvennének, majd e-mailben megküldték az ajánlatukat. Ha gondolkodsz az ajánlaton, akkor jobb visszakérdezni, hogy meddig él az ajánlatuk. Ha nem érdekel, akkor itt nyugodtan elutasíthatod.
Akárhogy is, mindent vissza lehet mondani. Viszont ott, helyben , vagy egy telefonos értesítésre nem szabad azonnal rávágni, hogy elfogadod. Noha nem jár semmilyen kötelezettséggel, hiszen nem írtatok még alá szerződést, de neked is kellemetlen, ha egy alaposabb átgondolás után mégis inkább visszamondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!