Pályakezdőként hogy lehet elhelyezkedni pénzügyi-számviteli ügyintézőként, ha semmi gyakorlat nincs?
Na akkor leírom a történetem. Amikor én a PSZÜ képzés első tanévét befejeztem akkor nyáron elkezdtem a városomban található könyvelőirodákat e-mailekkel bombázni, hogy helo XY vagyok, X iskolának a diákja vagyok, X képzésen veszek részt, van e lehetőség arra, hogy pusztán tapasztalat szerzése céljából foglalkoztassanak a nyáron.
Hát sajnos nem kellettem sehova még ingyen se. Viszont 1 évre rá a vizsga előtt egy héttel kaptam emailt az egyik megkeresett könyvelőirodától, hogy megvan-e már a képesítésem. Mondom sajnos még nincs, majd 1 hónap múlva lesz papírom, a szóbeli vizsga napján kapom meg a bizit. Felhívott a főnökasszony, hogy fáradjak be az irodába és ott elmondta a feladatokat, munkatársakról meg fizuról beszélt. Azt is elmondta, hogy azért hívott be mert látta, hogy komolyan érdekel engem ez a szakma, és másnap 8-ra mehettem is dolgozni. Analitikus könyvelő pozícióba kerültem, úgy hogy még megsem volt a papírom. Ennek már egy éve és azóta is itt dolgozom. Ráadásul ez egy kisvárosi könyvelőiroda vidéken.
Szóval annyi a lényeg, hogy te is nyugodtan küldj e-maileket irodáknak attól függetlenül, hogy van-e felvétel vagy sem mert te is járhatsz úgy mint én. Plusz látják rajtad az igyekezetet és ha esetleg alkalmazott kell nekik akkor megkereshetnek téged. Ha kell akkor először menj el sima irodai adminisztrátornak.
22/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!