Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pályakezdőként hogy lehet...

Pályakezdőként hogy lehet elhelyezkedni pénzügyi-számviteli ügyintézőként, ha semmi gyakorlat nincs?

Figyelt kérdés
Mindenhova kell legalább 1 év gyakorlat, de mégis honnan legyen, ha sehova nem vesznek fel?! Picit elkeserít ez a helyzet, mert hiába tanultam rengeteget és szívesen dolgoznék a szakmában, nem vesznek fel sehova.
2020. jún. 26. 13:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok. Igen, ez a nagy probléma. Nekem is hiába küldenek olyan oldalakat, ahol csak és kizárólag budapesti lehetőségek vannak. Nem tudok vele mit kezdeni. Észre kellene már végre venni, hogy az ország nagy többsége nem fővárosi. Én Veszprém megyei vagyok, itt az a helyzet, hogy mérnökre, szerelőre meg biodroidra van szükség. Gyakorlatilag semmit sem érdemes tanulni, mert kereslet az semmire sincs. Megoldást még nem találtam sajnos.
2020. jún. 26. 19:50
 12/13 A kérdező kommentje:
Hiába küldöm az önéletrajzom, tapasztalat nélkül sehova nem kellek. Budapesti lehetőség bőven van, de ezért a munkáért nem fizetnének annyit, hogy egy albérletet fent lehetne tartani. Így marad a várakozás, hogy talán valaki felvesz így is.
2020. jún. 27. 06:33
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor leírom a történetem. Amikor én a PSZÜ képzés első tanévét befejeztem akkor nyáron elkezdtem a városomban található könyvelőirodákat e-mailekkel bombázni, hogy helo XY vagyok, X iskolának a diákja vagyok, X képzésen veszek részt, van e lehetőség arra, hogy pusztán tapasztalat szerzése céljából foglalkoztassanak a nyáron.

Hát sajnos nem kellettem sehova még ingyen se. Viszont 1 évre rá a vizsga előtt egy héttel kaptam emailt az egyik megkeresett könyvelőirodától, hogy megvan-e már a képesítésem. Mondom sajnos még nincs, majd 1 hónap múlva lesz papírom, a szóbeli vizsga napján kapom meg a bizit. Felhívott a főnökasszony, hogy fáradjak be az irodába és ott elmondta a feladatokat, munkatársakról meg fizuról beszélt. Azt is elmondta, hogy azért hívott be mert látta, hogy komolyan érdekel engem ez a szakma, és másnap 8-ra mehettem is dolgozni. Analitikus könyvelő pozícióba kerültem, úgy hogy még megsem volt a papírom. Ennek már egy éve és azóta is itt dolgozom. Ráadásul ez egy kisvárosi könyvelőiroda vidéken.

Szóval annyi a lényeg, hogy te is nyugodtan küldj e-maileket irodáknak attól függetlenül, hogy van-e felvétel vagy sem mert te is járhatsz úgy mint én. Plusz látják rajtad az igyekezetet és ha esetleg alkalmazott kell nekik akkor megkereshetnek téged. Ha kell akkor először menj el sima irodai adminisztrátornak.

22/N

2020. jún. 27. 09:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!