Ha valaki biztosan tudja hogy szeptembertől nem lesz állása, nem kéne máris ezerrel állást keresnie?
Ha valaki már most biztosan tudja hogy szeptembertől nem lesz állása, miért nem keres ezerrel állást már most?
A céget megvette egy másik, és az összes könyvelési és pénzügyi feladatkörre hozza a saját embereit augusztusban. Vagyis aki pénzügyesként van itt, az legkésőbb aug végén repül, és ez halálbiztos.
Nem kéne akkor máris az érintettnek ezerrel állást keresni? Mert még 2.5 hónap van addig oké na de hamar elröppen az!
Volt egy kollégám, akit annyira túlterheltek, hogy ki akarta pihenni magát, mielőtt új munkát keres, viszont nem őt rúgták ki, hanem ő mondott fel.
Amúgy nem mindenkinek olyan a helyzete, hogy versenyeznie kell a munkáért. Engem kerestek már fel állásajánlattal úgy, hogy pont nem kerestem állást.
Nem mindenki szorul rá, hogy azonnal keressen másikat. Ha most nekem megszűnne az állásom, én sem keresnék rögtön, hanem pihennék kicsit, mert nagyobb szükségem van a feltöltődésre, mint a pénzre.
Nekem olyan a munkám, hogy bármikor el tudok helyezkedni, nem mindenki pótolható két perc alatt és a frissen végzettek meg nem tudnak versenyezni a több évnyi szakmai tapasztalatommal.
" hogy mire számíthat az ember majd augusztusban, amikor már ténylegesen keresni kell, mert aktuálissá válik a dolog."
Na csak ott bukik ez a logika hogy mi van akkor ha nem 1-2 hét egy állás fellelése hanem HÓNAPOK? Akkor bukott is a logika.
Engem tavaly márciusban küldtek el, és nyár végére lett munkám.
Akinek esze van nem akkor lép amikor ég a ház. Hanem még előre.
gugli átlagos álláskeresési idő
Search Results
Web results
19 hónap az átlagos álláskeresési idő – Miért? - JobAngel
19 hónap! másfél év!
persze tudjuk a GYK ékes közönsége azonnal kell 10 helyre 1 nap alatt mert akkora ész. Tudjuk.
Szeptemberben biztos meg fog szűnni a munkahelyem, de még nem álltam neki keresni.
Voltam a másik oldalon. Bár most járvány volt, de azért nyáron sok munkahely le fog lassulni. Aki nem vette ki a szabit, az majd most fogja. Elmennek szabira a vezetők, kevesebb embert interjúztatnak. Szinte csak azt fogják pótolni, aki nélkülözhetetlen.
Az önéletrajzom megírtam, nézegetem a hirdetéseket, de eddig egyik sem keltette fel annyira a figyelmem, hogy jelentkezzem is rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!