Szabályos az, ha a munkáltató heti hat nap 12 órát követel?
Elvileg 8 órás a munkarendünk, viszont a héten minden nap 12 órára osztottak be minket. Ma pedig közölték, hogy szombaton is kötelező bemenni 12 órázni.
Szabályos ez? Hova lehet forulni, ha nem az?

Annyit tudok olyat tuti lehet: nalunk pl ugy csinàltàk hogy 10 nap 8 oràzàs 4 nap pihenö
Szoval a pihenönapokat kell valahogy elosztani x oraszam utan.
Igy 80 ora utan jart 96 szabad.
Ha a tieddel szamolunk hogy 6 nap 12 ora az "csak" 72 ora melo ennyi erövel 7 nap is 12 oraztathat(84ora) ha utana 4 nap szabadot kiadna

Indokolt esetben lehet rendkívüli munkaidő és csak annyi a szabály rá, hogy bérpótlék jár érte meg évi max. 250 óra lehet arányosan elosztva.
(nem vagyok jogász, csak tanultam munkajogot és ennyire emlékszem, lehet van még egyéb kikötés is, hogy hogyan szabályos). A kötelező napi pihenőidő így is megvan, szóval szerintem szabályos annak ellenére, hogy nektek ez most nem jó.
Hétfőn kezdődik előről a hét, egyelőre 8 úgy van, hogy órával. Tehát heti 1 nap szabad. Előző hét is 6 napos volt, de ott 8 órás munkavégzés volt csak.
Munkaidőkeretre megy, azt hiszem.

Ez elkeserítő és felháborító.
Köszi mindenkinek a választ.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!