Inkább veszitek vagy viszitek a munkába a kajátokat?
A minap történt egy vita az egyik kollégámmal, hogy micsoda pazarlás annyit költeni ételre mint amennyit én szoktam.
Nem tudom mennyivel jövök így ki drágábban én átlag olyan 1500-2000 Ft-ot eszek meg és cserébe nem kell elmenni kaját venni, főzni, mosogatni, szendvicseket kenni, csomagolni és egy szatyor kajával munkába járni. Lehet, hogy én vagyok ekkora zabagép de amikor 12 órázok (+2-3 óra utazás) én megeszek legalább 3 péksütit, egy adag meleg ételt, néha valami üdítőt vagy édességet is.
15 óra az otthonomtól távolt töltött idő után pedig nekem nincs kedvem még a fent leírtakkal vacakolni.
Ti hogy vagytok ezzel? Rátok melyik a jellemzőbb?
Tudom, rettenetesen egészséges vagyok, de általában nem eszek semmit a munkahelyemen. Itthon reggeli, aztán bemegyek, szünet nélkül letolom a munkaidőt és késő délután egy ebéd, amit vagy főzök vagy veszek.
Nálunk az ebédszünet opcionális, így motivál, hogy hamarabb hazamehetek, ha nem megyek kajálni. Próbáltam vinni magammal eleinte kaját, de valahogy undorodtam tőle. A műanyagdobozos, újramelegített kaja egyszerűen kifordul a számból. Legfeljebb egy almát, banánt vagy fehérjeszeletet viszek.
Én otthon reggelizek. Megkenem a kenyeret, zöldséget is eszem hozzá.
Ebédre igyekszem néha főzni, de időm se mindig van, nomeg kedvem sem.
Ideális esetben kb fele-fele.
A közti étkezésekre viszont vásárlok, én nem bírom enni a szendvicset. Pedig olcsóbb is lenne és egészségesebb is.
Ha 3 órát kibírok evés nélkül, az hatalmas szó, alapvetően folyamatosan evő ember vagyok.
Én ebédet mindig viszek magammal, de azért vacsorára vagy hétvégére heti 1-2-szer szoktunk rendelni vagy elmegyünk étterembe.
Az előző munkahelyemen 3 perc sétára volt egy olcsó ebédmenüs hely, akkor mindig odamentem és vagy ott megettem, vagy dobozba visszavittem az irodába, viszont az új környéken nincs ilyen, így rászoktam arra, hogy viszek magammal kaját.
Nem szeretek főzni, én ebből sosem csináltam titkot, viszont mivel nincs olcsó vegán kajálda a munkahelyem közelben így mindig viszek magammal ebédet.
1-2 emberre főzni baromira nem éri meg, szigorúan véve tisztán az anyagiakat számolva ráfizetéses. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg idő és energia.
Én ebédet rendelek, 1000-1200 Ft, reggelit általában csinálok, pár szendvicset, kijön nagyjából 2-300 Ft-ból egy napra szerintem, viszont ha veszem, akkor az már 5-600 Ft is lehet.
Is-is van hogy szendvicset készítek viszek mellé joghurtot,gyümölcs joghurtot vagy banánt.Ritkan sütök otthon valamit.Van amikor a pékségben veszek valamit reggel munkába menet.Vagy ha elkell mennem elintézni valamit veszek egy szelet pizzát.Szoktam vinni édes vagy sós rágcsálni valót.
Ha megeszed és nem dobálod el nem gondolom pazarlásnak, ha jó étvágyad van igényed ban több féle kajára miért ne.Nekem van egy kolléganőm aki pazarol és háromszor annyit költ mint amit te leírtál és a legszomorúbb az egészben,hogy sokat kifob belőle amihez hozzá se ér jóformán épp erről írtam ki egy kérdést ma.
"1-2 emberre főzni baromira nem éri meg, szigorúan véve tisztán az anyagiakat számolva ráfizetéses"
Nem is értem, hogy gondolod ezt a hülyeséget, pláne, hogy te is meg a kérdező is olyanokat írtok, hogy csak a munkahelyen megesztek egy 1-2 ezres menüt...ez 21 munkanappal számolva csak ebédre - ha jól értem, akkor reggeliztek és vacsiztok még otthon - 20-40 ezer forint egy főre. De átlagoljuk, legyen 30 ezer, basszus, mi ketten a férjemmel költümk el max 60 ezret kajára egy hónapba, de akkor abban már minden benne van, az összes főétkezès. És nem kenyeret meg parizert eszünk, hanem sok zöldséget, teljes kiörlésű dolgokat, olajos magvakat.
De hogy mondjak pár példát:
1.) Csinálok egy bolognait. Egy kg darált húst most 1450 forintért vettem, hozza egy tk. spagetti 300 ft, 2 szal répa 100 ft, fél liter paradicsomlé 450 ft, 1 fej hagyma 30 ft, fűszerek kb. 30 ft, 20 dk sajt 200 ft. Ez 2560 ft, de simán elég 2 főre 2 napra ebédre, szóval egy főre kijön 640 forintra (de amúgy ennyit meg sem eszünk 2 evésre...). A főzéssel töltött érdemi munka kb. 15 perc volt, mert nyilván nem állok ott mellette, míg fő, sőt, van, hogy egyszerre megfőzök 2 kg-ot, az kb. ugyanannyi idő, de akkor már a fagyasztóba is teszek el, megvan plusz 2-3 napi kaja, mikor főzni sem kell. Okè, a tésztát igen, nem fogok belehalni.
2.) Csinálok egy babos-kápiapaprikás mexikói zöldséges quesadillát. A tortilla 20 dkg tk. liszt, azaz 60 ft, 15 deka finomliszt 50 ft, só, víz 2 ft. 40 dkg bab 400 ft, 2 kápiapaprika 300 ft, hagyma 30 ft, fél liter paradicsomlé 450 ft, 10 deka cheddar sajt 500 ft, 1 kukoricakonzerv 200 ft, mozzarella a tetejére 400 ft, fűszerek bele 30 ft. Melle zöldsaláta 300 ft. Ez kb. 2730 ft, de olyan laktató és nagy adag, hogy szintèn elég 2 napra, szóval ebédre megint fejenként kb. 700 ft-ra jön ki, ès 1 óra alatt megvan vasarnap, mikor úgyis főzünk mást is.
És akkor ezek még nem is olcsó hozzávalós ebédek voltak, mert olyat is tudnék mondani, ami 3-400 ft-ra jönne ki.
Szóval nem vágom, miért jobb mindennap 1000+ forintért rendelni, pláne ugy, hogy ezek a menűs kaják nem a legjobb minőségűek...mármint tisztán anyagi szempontból nem értem.
#9: Úgy hogy elmegy vele egy csomó időd, és egy csomó minden megy a kukába, mert nem tudod kiszámolni grammra pontosan, miből mennyi fogy. Ha meg változatos étrendet akarsz, minőségi alapanyagból, akkor pláne. Vagy megfőzöd és 2-3 napig napi kétszer eszed ugyanazt. Ha egy nap úgy jön ki, hogy nem érsz haza időben, vagy éppen nem vagy éhes, akkor már nem csak alapanyagod marad ki, hanem a készétel is megy a kukába. Arról már ne is beszéljünk, ha esetleg nem a munkahely, bolt, otthon tengelyen mozog az ember kizárólag. Ennyit a hülyeségről
#7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!