Ti hogyan csináljátok meg a kajátokat?
Kevés ideig sütöm, csak annyira hogy ne száradjon.
Kis falatkákra vágom sütés előtt, így kicsit szárazra sül ugyan, de így mégis jobb.
Pörköltet csinálok belőle.
Párolom (Ehhez kell egy pár ezer Ft-os pároló készülék amiben a rizst is meg tudod csinálni. Hátránya a kinézete, mert fakó marad és van akinek az is gusztustalan.)
Vastag aljú edényben kicsit sütöm, aztán rajta hagyom a tetejét. Ez így sütés és párolás "egyben".
Nyáron lecsósan is el lehet készíteni.
Időigényesebbek:
Ledarálom, tojással, zöldséggel,fűszerrel húspogácsát készítek belőle.
Bepácolom.
Pástétomot még nem készítettem, de van aki azt is csinál.
Nem bántásnak szánom, de tanulj meg főzni! 1000 féle módon el lehet készíteni a csirke-, és a pulykamellet, azon kívül is , hogy beszórod fűszerkeverékkel és csont szárazra pirítod, és ha jól készíted el, akkor biztos, hogy nem lesz száraz! Keresgélj recepteket a neten.
Készíhetsz leveseket, sülteket, ragukat,piríthatod,párolhatod, sütheted roston, batyuban, csőben, lehet belőle egytálétel, rizottó, levesbetét, stb stb stb.... rengeteg variáció van
Én tegnap például gombával és tejföllel késztettem el, bakonyi módra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!