Titeket nem feszélyez ha idegen nyelven kell beszélnetek mások előtt, ha még nem vagytok benne profik?
Ma németül kell majd beszélnem pár emberrel és habár a középfokú nyelvvizsgám megvan, hosszabb írásban 2-3 szó kivételével mindent értek általában, attól még izgulok. Nem tökéletes a kiejtésem, meg félek hogy nem értek majd meg valamit, nem tudok értelmesen válaszolni.
Ilyet érzett már valaki? Mi segít?
Vannak olyan asszem skyp lehetöségek hogy egymassal beszélgettek csak idegen nyelven.
Igy bele lehet ràzodni.
En anno 17 évesen màr kimentem külföldre dolgozni abszolut természetes volt hogy idegen nyelvet hasznàljak igy kimaradt az a görcs az életemböl. Azaz amikor pl itthon kerestem munkàt es a külföldi cégvezetö interjuvolt még nosztalgia érzésem is lett és jol esett hogy végre hallok valakit itthon is azon a nyelven ahol éltem eddig olyan jol esett :)kb az az èrzés mint amikor külföldön végre magyarral is talàlkozol.
Millió-.egyszer voltam ilyen helyzetben. Ha van intelligenciájuk, akkor a kiejtéseden nem nevetnek, de akkor sem, ha hirtelen nem jut eszedbe a megfelelő szó. Ekkor írd körül, hogy mit akarsz kifejezni.
Pár éve cseheknek kellett tolmácskodnom eyg gyárviziten, gyártásfolyamatokon.
Ebédnél előjött, hogy csehül tankönyvből sosem tanultam, tehát autodidakta vagyok. Szó szót követett, amikor megkérdeztem, hogy mit szólnak a cseh nyelvtudásomhoz. Egyikük azt mondta, hogy a szókinccsel nincs baj, csak a "ř" (rzs, amit egyszerre kell kiejteni) kiejtése nem tökéletes. Erre azt válaszoltam, hogy ez a magyar "ř". Percekig nevettünk rajta és nagyon jó hangulatban búcsúztunk el egymástól.
Ha ilyenért, ami miatt aggódsz, valaki kigúnyol, akkor ne állj vele többé szóba.
Együtt érzek veled, szorítok neked! Minden jót!
#4 Igen, ezt észrevettem már én is, főleg gimiben. Ha rosszul ejtettem ki valamit, szinte eltorzult a tanár arca. Pedig honnan is kéne tudnom tökéletesen, ha még épp tanulom...?
Ugyanakkor ha magamból indulok ki, én se néztem még furcsán külföldire az akcentusa miatt. Természetes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!